Nu cred ca sunt pe bune. Pentru ca la fiecare OS nou, Apple a schimbat designul (culoare, luminozitate) marului din coltul din stanga sus. Aici e la fel.
Am scris asta si pe TUAW.com, dar nu stiu de ce, nu mi-au afisat comentariul. In fine…
Sunt falsuri 100%. Dovada o aveti in poza atasata. Explicatia e urmatoarea. Sistemul de operare foloseste diverse metode de “antialiasing” pentru a afisa textul pe ecran, frumos, fara zimţi, rotunjind curbele literelor. Una dintre metode se numeşte “subpixel antialiasing”, si presupune adăugarea unor pixeli coloraţi în jurul textului (chiar dacă este negru!). Este exact ceea ce se poate vedea în partea stângă a pozei. Ăla este textul original care era în acel “About” box.
Băieţii care au făcut aceste falsuri (talentaţi, de altfel), nu au avut cum să reproducă fidel acest efect de antialiasing, pentru că Photoshop nu ştie decât antialiasing-ul clasic, în care textul negru este negru 100%, inclusiv pixelii adăugaţi pentru smoothing. Aşa că se vede clar textul scris de ei, în partea dreaptă.
- Mac OSX ability to run Windows programs natively (with Windows installed). Beta of IE 7 for Windows depicted.
- A refined metal interface (iTunes 5+) for Finder (with tabs)
- Multiple Desktops, with “peephole” switching effect
- iCal icon change, or integration with Address Book?
Pun si eu un ‘stuuuupid question’: Daca Leopardu’ va sti sa ruleze aplicatii Windows, inseamna ca undeva va avea un pachet de dll-uri (sa simuleze un Windows\System32). In acest caz, cum este cu copyright-ul (oare M$ si-au patentat dll-urile?), sau va fi un OS in colaborare Apple + M$ (sper sa nu!!!!). Lamuriti-ma si pe mine. Si, a’propos, [offtopic] cand am instalat CorelDraw 11 for Mac, urmarind instalarea - stupoare are fisiere *.DLL - am crezut ca nu vad bine, apoi m-am spart de ras - nici aici nu scap de ele?
Deocamdata totul e la nivel de zvon. Sa vedem in august, WWDC, ce se anunta.
Cat despre Corel, sucks big time! Auzi, dlluri pe Mac…
Pssst! ... nu vreau ca sa te sparii, dar tu deja folosesti DLL-uri. Atata doar ca nu au extensia .dll ci .dylib, sau - in cazul unui UNIX generic - .so.
DLL-urile, DYLIB-urile si SO-urile sunt librarii de apeluri care se linkeaza la momentul rularii unui program. Oriunde te uiti zilele astea dai de librarii legate dinamic (AKA dynamically linked libraries)
Sa inteleg ca nu ai avut onoarea sa dai mana cu Gnome?! Daca tu zici ca Windozele e in iadul cu DLL-uri, Gnome-le i-a luat fata de mult!
Ca sa vezi despre ce vorbesc - presteaza un terminal si da un “ls -la /usr/lib” si minunestete!