1 din 2
1
aaaaaa cred ca astia sunt nebuni
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: London - UK
Macuser din: 28.04.06

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss
cred ca G3-ul meu e ..... cam in urma smile

Semnătură 

Absența dovezilor este doar dovada absenței.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ce pana mea inseamna asta:
By comparison, 500 GHz is more than 250 times faster than today’s cell phones, which typically operate at approximately 2 GHz?
Astia amesteca borcanele…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Inainte ca cineva să zică “vedeţi??? ce greşeală a făcut Apple, că a trecut pe Intel??”, recomand a se citi cu atenţie articolul. Se menţionează acolo că chip-ul respectiv a funcţionat la o temperatură de -451˚ Fahrenheit, adică -268˚C. Probabil că singura aplicaţie practică actuală a acestui chip ar fi pe o sondă spaţială. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Tudor - 24 Iunie 2006 09:56 PM

Probabil că singura aplicaţie practică actuală a acestui chip ar fi pe o sondă spaţială. smile

Nici macar acolo, ca se incalzeste de la soare (asta e tot din dosarele stiintei si tehnicii… smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Iar la temperatura camerei, 350GHZ/sec.
Si eu cred ca Apple s-a grabit. Dar nu-i bai! De ce sa nu poata baga in workstations G5 sau G6 sau G7? Ce, ii impiedica cineva?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

atata timp cat aplicatiile sunt scrise in Universal Binary se poate orice
pot reveni oricand la PPC
tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

De la prototip la scara larga ...mai e drum lung ..si plus mai trebuie si alte placi de baza ....dumnezeu stie daca vor fi x86 sau altceva….cat consuma ......si tot asa. acum 2 ani spuneau ca o sa ajung cu PIV la 5 Ghz, dar cred ca in cazul asta trebuia sa aibe o sursa numai a lui .E treaba de ani buni. Lui Intel ia luat 2 ani sa faca un procesor dualcore eficient si in mare parte bazat pe o ahitectura existenta. Eu unu nu mi-as tine asuflarea asteptand procesorul ala. Si mai e ceva ... mai stie cineva ceva de procesrul din Playstation3 ... ala facut de IBM ....am auzit ca e un fiasco total…

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
leeloo - 26 Iunie 2006 06:10 PM

De la prototip la scara larga ...mai e drum lung ..si plus mai trebuie si alte placi de baza ....dumnezeu stie daca vor fi x86 sau altceva….cat consuma ......si tot asa. acum 2 ani spuneau ca o sa ajung cu PIV la 5 Ghz, dar cred ca in cazul asta trebuia sa aibe o sursa numai a lui

Asa erau nu stiu ce tipuri de placi video Voodoo, aveau alimentare separata…  big surprise

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Mai cititi cu atentie - sunt doar tranzistoare care fac switch la viteza de 500 Ghz, la un procesor simplu, pt un tact de ceas trebuie minim 10 switch-ing-uri de astea - deci 50 de Ghz - dar cum mai trebuie sa te si sincronizezi cu celelalte tranzistoare aflate pe acelasi bus si in alte module ... deci fo 10 ... si la temperatura camerei ... fo 6 ... si asta doar un DSP care sa faca ceva cu semnale radio ...

Nu e masina Moskvitch, e bicicleta Ukraina si nu s-a dat ci s-a furat ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 07.01.06

Psergiu pt faza cu masina si bicicleta primesti din partea mea recunostinta vesnica smile
Morituri te salutant smile

Semnătură 

Singurul mod de a deosebi vinul german de otet este sa te uiti cu atentie la eticheta !

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

Viitorul o sa stea in chipurile optice…care isi vad de treaba lor fara a degaja caldura… grin Un chip in care datele se manipuleaza prin semnale optice o sa de a ceatza la orice tehnologie care e scoasa acum pe piata. Tehnologia optica e dezvolata in Israel ... cel putin asa citeam printr-un Chip acum cativa ani. Curentul si lumina circula amandoua cu aceisi viteza deci… nu o sa existe nici un fel de limitare in noua tehnologie…

Si ca tor veni vorba.. urasc complicitatea producatorilor de software care nu-si mai optimizeaza produsele ca pe vremuri. Primii care pot fi pusi la colt producatorii de jocuri… care fac jocuri tocmai ca sa-ti schmbi calculatorul. E simplu… scrie un cod care iti deschide o usa… si in paralel mai pune calculatoru sa-ti calculeze produsul a niste matrici cu numere prime dintr-un trilion…. Cine o sa stie?:) Pe vremuri un joc care se misca naspa pe un calculator mediu era hulit prin revistele de specialitate… acu este laudat ca a ridicat noi standarde… In loc sa-ti directionezi bugetu spre un display mare si de calitate care sa nu oboseasca ochiul, o unitate silentioasa care sa nu polueze fonic…etc… tre sa-i bagi bani in megahertzi si versiuni noi pixel shadere care nu au adus nimic specatculos de vreo 3-4 ani incoace…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

stirea este veche. a aparut prima data pe pagina de la chip. placile video voodoo 5 5500 avea alimentare separata. smile modelul 6000 avea 2 procesoare vsa-100. era o bestie pe vremea respectiva. s-a vechiculat mult ideea chipurile biologice. dupa sau inainte au aparut chipurile 3d. vom vedea ce va fi.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

Si ca tor veni vorba.. urasc complicitatea producatorilor de software care nu-si mai optimizeaza produsele ca pe vremuri. Primii care pot fi pusi la colt producatorii de jocuri… care fac jocuri tocmai ca sa-ti schmbi calculatorul. E simplu… scrie un cod care iti deschide o usa… si in paralel mai pune calculatoru sa-ti calculeze produsul a niste matrici cu numere prime dintr-un trilion…. Cine o sa stie? Pe vremuri un joc care se misca naspa pe un ....

.
Foarte adevarat ...probabil ca imi pun in cap programatorii ce activeaza pe forum , nu stiu daca nu pot ei sau asta e politica firmelor dar jocurile mi se par din ce in ce mai proaste si consumatoae de resurse fara o imbunatatie dramatica a calitatii. Imi aduc aminte cu placere de un simulator de submarine ce il jucam pe un 286 ...cel mai bun care l-am vazut vreodata.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai e normal sa fie asa /  daca jocurile nu ar cere resurse din ce in ce mai mari, nu s-ar mai vinde alte placi video, alte memorii etc…

majoritatea calculatoarelor din firme sunt supradimensionate pentru sarcinile de serviciu… wink

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

on topic!!

nu cred ca is nebuni, ci doar furnizeaza informatie incompleta!!
au pierdut din imagine cu trecerea apple pe intel si trebuie sa o recastige!!

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
o_mores - 27 Iunie 2006 06:16 AM

Viitorul o sa stea in chipurile optice…care isi vad de treaba lor fara a degaja caldura…

Nnnnu.
Lumina aia trebe sa se duca undeva - deci daca procesorul nu este folosit sa lumineze camera - tot caldura rezulta.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

1 din 2
1