TomTom nu exista pentru Romania. harta lor are cateva drumuri nationale, un Bucuresti de acum 15 ani si probabil…satul tau natal.
Daca vrei harti bune pentru Romania foloseste hartile de la NavTeq sau TopMap.
TomTom nu exista pentru Romania. harta lor are cateva drumuri nationale, un Bucuresti de acum 15 ani si probabil…satul tau natal.
Daca vrei harti bune pentru Romania foloseste hartile de la NavTeq sau TopMap.
Daca tu te tragi din mediul rural, nu generaliza. Suntem si nascuti la oras pe aici
De curand TomTom a achizitionat Teleatlas, un alt mare producator de harti. Din pacate, nici Teleatlas nu are o harta decenta pentru Romania dar e oricum peste ce avea tomtom.
Daca verifici pe site-ul TomTom, harta curenta a Romaniei are acoperire 14% fata de 78% cat harta TopMap.
Pentru Romania, de la distanta e cel mai bun, iar din experienta iti spun ca si Europa e ok.
Te contrazic, in Romania cel mai bun, de departe e Tom Tom, stie si drumuri forestiere, din orasul meu natal, care eu nu le stiam.
Daca vrei sa o luam asa incearcanitel hartile de la Garmin actualizate la sf lui 2011. Ai sa fii surprins sa vezi ca stie chiar si unele trasee marcate din muntii nostri. Insa are o interfata mult inferioara si mult prea greoaie de folosit. Harta Garmin o folosesc pe un gps de munte Garmin…atat….
Pentru navigatie onroad folosesc iGo-ul. Interfata intuitiva, harti foarte ok…
Foarte adevarat, pentru Romania, cele mai bune harti sunt de la Navteq si Topmap. Nu stiu pe iphone cum e ca nu am incercat, dar e Android aplicatia iGo nu stie sa simultan cu hartile de la ambii provideri. Adik, pe windows mobile(acum vreo 2 ani) foloseam harti Topmap pt Ro, Hu, Bg si harti de la Navteq pt Europa de vest. Nu aveam nici o problema. Pe Android aplicatia nu stia sa imbine harta Ungariei(topmap) cu harta Austriei(navteq)...si schimbasem multisoare basemap-uri….Dar deja, e alta discutie de acum…..
@trusk, o fi oraselul tau natal pe harta cu toate drumurile forestiere, desi, sincer, ma indoiesc… Poate ne faci un printscreen se ne luminam si noi….
Cat timp pe multe forumuri dedicate navigatiei, pentru estul Europei, in special pentru Romania, iGo-ul e cel mai potrivit, nu cred ca poti tu sa te ridici in picioare si sa sustii ca Tomtom-ul e cel mai bun si complet…....chiar daca, deh,....tu esti “nascut la oras”....:D
Ai dreptate in ceea ce priveste harta Garmin. A fost mult timp cea mai completa harta (RO.A.D) si la o diferenta mare de ceilalti productatori. Probabil ca asa este si acum. Eu n-am mai folosit-o de cand am renuntat la device-urile cu Win mobile.
Nu am vrut sa fac referire la ea aici pentru ca nu exista (cel putin eu nu stiu sa existe) Garmin cu harta Romaniei pe iPhone. Stiu ca exista Garmin pe iPhone dar parca doar cu harti SUA.
Pe iPhone am combinat harti Navteq cu Teleatlas si a rutat corect. Nu stiu insa daca hartile se imbina corect in toate punctele de frontiera.
Ai dreptate in ceea ce priveste harta Garmin. A fost mult timp cea mai completa harta (RO.A.D) si la o diferenta mare de ceilalti productatori. Probabil ca asa este si acum. Eu n-am mai folosit-o de cand am renuntat la device-urile cu Win mobile.
Nu am vrut sa fac referire la ea aici pentru ca nu exista (cel putin eu nu stiu sa existe) Garmin cu harta Romaniei pe iPhone. Stiu ca exista Garmin pe iPhone dar parca doar cu harti SUA.
Pe iPhone am combinat harti Navteq cu Teleatlas si a rutat corect. Nu stiu insa daca hartile se imbina corect in toate punctele de frontiera.
Hartile, ca si precizie de mapare sunt ok, de la ambii provideri, doar ca aplicatia nu stie sa le “imbine” pe acelasi basemap. Am studiat mult problema, am citit mult, pe multe forumuri externe,se pare ca e un bug in aplicatie, desi bug nu e cel mai potrivit termen….mai degraba o omisiune din partea ungurilor. Pertea proasta e ca au cam oprit dezvoltarea aplicatiei pe alte platforme, in lucru ramanand doar pentru iOs si pentru PC. Pentru Android, desi sunt aparute de ani, terminale ce suporta rezolutii de peste 1000, cea mai mare rezolutie suportata de iGo este de 800:480, asta se traduce in afisarea doar pe o parte din ecran….
Pt iOs suporta rezolutia 960 deja….si sigur va suporta si rezolutia HD, cum se zvoneste ca ar fi i5-ul…..ramane de vazut…
@trusk, o fi oraselul tau natal pe harta cu toate drumurile forestiere, desi, sincer, ma indoiesc… Poate ne faci un printscreen se ne luminam si noi….
Cat timp pe multe forumuri dedicate navigatiei, pentru estul Europei, in special pentru Romania, iGo-ul e cel mai potrivit, nu cred ca poti tu sa te ridici in picioare si sa sustii ca Tomtom-ul e cel mai bun si complet…....chiar daca, deh,....tu esti “nascut la oras”....:D
Eu nu folosesc softuri de navigare, asta am invazut in urma cu vreun an pe telefonul unui prieten. Ce-i drept nu stiu ce harti folosea, dar pe mine m-a impresionat cu ce stie.
Eu nu folosesc softuri de navigare, asta am invazut in urma cu vreun an pe telefonul unui prieten. Ce-i drept nu stiu ce harti folosea, dar pe mine m-a impresionat cu ce stie.
Acum un an, Tomtom detaliat pentru Romania? No way. Daca nu ma insel, inainte de a achizitiona Teleatlas, harta Romaniei in Tomtom se rezuma la cateva drumuri europene si cam atat….si cu harta Teleatlas e cam imposibil de folosit in Romania…...
Acum daca tot suntem nascuti la oras, hai sa fim si un pic obiectivi, ca sa nu spun altfel, si sa vorbim pe fapte si lucruri concrete, nu pe “nu stiu ce harti folosea”, nu pe “nu folosesc softuri de navigare”....
Nu are rost sa zic ce nu stiu. Eu l-am vazut si m-a impresionat. Asta am zis. Nu am argumentat ca nu stiu ce si nu stiu cum. Comparativ cu gmaps ce aveam eu pe Android atunci era net superior. Nu intru in detalii ca nu stiu mai mult.
Poate ar fi Navigon sau iGO superior, dar alea nu le-am folosit, si nu le-am vazut.
Din pacate harta Romaniei e rahitica exact din cauza mentalitatii de genul. Daca ar fi in Romania o comunitate care sa suporte tipul acesta de aplicatie bazata pe crowdsourceing, rau n-ar fi.
Autostrăzi:
Apare A1 Arad - Timișoara până la Giarmata și cam atât. Zilele ăstea se deschide și segmentul Giarmata - Izvin dacă nu știați.
A3 București - Ploiești nu, A2 Cernavodă - Medgidia nu, A4 centura Constanței nu.
Centuri:
Apare centura Caransebeș, centura Drobeta-Turnu Severin între DN67 și DN6, centura Brașov între DN11 și DN13, centura Cluj Vâlcele - Apahida.
Nu apare: centura Iași.