remote desktop
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.06.06

apple remote desktop, vnc sau altele?

mai sunt si altele, cat mai free posibile

multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

mai free de vnc nu stiu.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

mai este si timbuku, ca tot ii face reclama dacu smile, dar nu este free

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

fiecare alege solutia care il multumeste…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Eu folosesc VNC/Chicken of the VNC si merge ca focu’. Bine, il folosesc o data la 3 - 4 zile sa restartez serverul (G4 / OS 10.4.6), sa fac fr’un update sau sa schimb gateway-ul (astia din reteaua mea de bloc au doua servere, ciumetzi, deh wink ) si n-am avut probleme. Ti-l recomand cu caldura!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.06.06

ok raman la vnc ca tot il stiu, dar ultimele dati cam facea figuri la debite mici/variabile/pierderi, o sa il tunelez prin ssh ar trebui sa fie mai optimizat

merci

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

am gasit acest topic gata deschis si imi voi expune si eu problema aici. am tot citit pe forum lucruri legate, oarecum, de problema mea, insa nimic concret.
deci. se da:
1 MacBook care sta acasa
2 O masina linux care e la munca.
ambele sunt in cadrul aceleiasi retele, aceluiasi provider. ambele cu conexiune excelenta la internet.

se doreste conectarea macului de pe masina linux pe care exista vnc.
se mentioneaza ca: acasa exista un desktop win, mac-ul si un router linux ce deserveste cele 2 masini. de pe linux-ul de la munca se poate conecta pe masina win avand setata forwardarea porturilor pe routerul linux de acasa. win se acceseaza folosindu-se iplink:5900 iar pt mac am setat iplink:7500 si sper sa fie bine. adica tot ce vine din afara intra pe 7500 se duce catre ip meu de pe mac pe portul 5900
-A PREROUTING -d IPLINK -p tcp -m tcp—dport 7500 -j DNAT—to-destination 10.0.0.3:5900

ce draq tre sa am instalat pe mac, cum trebuie sa fie setat pt a ma putea conecta pe el de pe masina linux de la munca?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

wink Ia-ti poza inapoi!!!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am uitat sa precizez ca am bifat si aia numai ca dupa ce m-am chinuit putin am debifat, am revenit la o parte din setarile anterioare, default. apoi am postat pe forum.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dupa cum mi-a sugerat un Sr. Member am instalat http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/16699 si pot sa ma conectez de pe mac pe win insa de pe masina linux nu ma pot conecta pe mac si primesc eroarea:

10:02:34 masinalinux (work):~>vncviewer magus:7500

VNC Viewer Free Edition 4.1.1 for X - built Mar 1 2006 08:20:51
Copyright (C) 2002-2005 RealVNC Ltd.
See http://www.realvnc.com for information on VNC.

Tue Aug 29 10:03:00 2006
CConn:    connected to host magus port 7500
CConnection: Server supports RFB protocol version 3.889
CConnection: Using RFB protocol version 3.8

Tue Aug 29 10:03:04 2006
TXImage:    Using default colormap and visual, TrueColor, depth 16.
CConn:    Using pixel format depth 6 (8bpp) rgb222
CConn:    Using ZRLE encoding
main:      End of stream

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

stie careva cum se poate face un transfer de fisiere intre doua macuri legate prin VNC (client Chicken of the VNC)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

copy / paste?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Uite care cred eu că e problema. VNC are conceptul de “display-uri” cu numere. Display-ul 0, 1, 2 ... şi aşa mai departe. Display-ul 0 este pe portul 5900, display-ul 1 pe 5901, şamd.

La windows poţi să te conectezi, deoarece e pe port-ul display-ului 0 (cel default), 5900. La mac nu merge, pentru că e alt port. Încearcă să forwardezi port-ul 5901 prin linux, în loc de 7500.

Alternativ, rulează comanda aşa:
vncviewer magus::7500
(de două ori două puncte) - asta înseamnă portul 7500 (dacă pui doar un rând de ‘:’ înseamnă display-ul 7500, care e pe portul 5900+7500=13400)

Succes smile

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
STef… - 31 August 2006 07:56 PM

stie careva cum se poate face un transfer de fisiere intre doua macuri legate prin VNC (client Chicken of the VNC)

Protocolul VNC nu are opţiune de transfer de fişiere. Foloseşte altceva (apple file sharing, windows file sharing, ftp, ssh, etc)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
shadow - 02 Septembrie 2006 12:06 AM

Uite care cred eu că e problema. VNC are conceptul de “display-uri” cu numere. Display-ul 0, 1, 2 ... şi aşa mai departe. Display-ul 0 este pe portul 5900, display-ul 1 pe 5901, şamd.

La windows poţi să te conectezi, deoarece e pe port-ul display-ului 0 (cel default), 5900. La mac nu merge, pentru că e alt port. Încearcă să forwardezi port-ul 5901 prin linux, în loc de 7500.

Alternativ, rulează comanda aşa:
vncviewer magus::7500
(de două ori două puncte) - asta înseamnă portul 7500 (dacă pui doar un rând de ‘:’ înseamnă display-ul 7500, care e pe portul 5900+7500=13400)

Succes smile

merge cu ip::7500  
merci mult si multa sanatate! smile

Semnătură