Hardware pentru programare
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 11.08.09

Salut,

Ma tot bate gandul de la o vreme incoace sa ma apuc un piculetz de programare sub OS X. Motivatia mea e destul de simpla: curiozitatea. Si partial plictiseala de a programa de ... hmm ... 12 ani folosind aproape exclusiv tehnologii Microsoft (desi in tinerete ma dadeam si pe Linux). M-ar interesa niste sfaturi referitoare la hardware-ul care ar fi indicat, pentru un inceput macar decent in ale programarii pe Mac.

Sa ma explic: habar n-am OS X (ceea ce, pentru mine, face lucrurile cu atat mai interesante). De fapt, cam tot ceea ce tine de Apple e o enigma (ma rog, iPhone-ul din dotare nu se pune), si probabil ca inainte de a incepe programarea o sa am nevoie de ceva timp sa ma obisnuiesc cu sistemul de operare. Acuma, daca am inteles eu bine, mi-ar cam trebui un sistem Apple daca vreau sa rulez OS X (cel putin dpdv legal). Avand in vedere lipsa mea de experienta cu merele, si preturile care sunt cum sunt (nu inentionez sa deschid un alt topic pe tema asta), mi-ar prinde bine un sfat. Catre ce sa ma orientez?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.06.09

cel mai simplu si ieftin ar fi un mac mini, acum daca ai nevoie de portabilitate poti sa iei si noile macbook care sunt relativ ieftine (desi carcasa e tot de plastic).
depinde cam de ceea ce vrei sa faci… si daca vrei sa iei noi. poti lua de aici ca mereu se vand diverse produse apple la preturi relativ bune.

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Eu am un Mac Mini cu care-mi fac treaba excelent. Singura hibă ar fi lipsa suportului dual screen (care s-a rezolvat nativ la modelele noi), hibă pe care o ocolesc cu un EVGA UV+.

În orice caz, oricât de tentant ar fi un Mac cu procesoare PPC—stay away. Instrumentele de dezvoltare pentru iPhone nu există pentru PPC, şi cu Snow Leopard la orizont, e destul de posibil să ai o surpriză foarte neplăcută la toamnă.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 11.08.09

Cam la MacMini-uri ma gandeam si eu. Dilema mea apare cand ma uit la specificatii. Oricat as incerca sa ma smulg de universul Windows, cand vad procesor de 1.83 GHz si 1 Giga de RAM ma trec fiori. Sub Windoes, cu specificatiile alea, mai greu cu programarea. Adica faci, da’ n-as recomanda nimanui.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Procesorul e irelevant, RAM îi pui 4 GB.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Ultimele MacMini vin cu procesor de 2Ghz care este arhisuficient. Plus că au placa video GeForce 9400M care este super. Ce mai trebuie să pui pe un MacMini este mai multă memorie, o tastatură, un mouse şi, evident, un monitor.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 15.10.07

Nu trebuie să-ți faci griji llegat de procesor. Eu folosesc XCode pe un MacbookPro de 2.2GHz / 2G RAM și se mișcă foarte bine. Viteza procesorului o vei simți când vei avea de compilat (clean) programe medii, mari.

Din cât am lucrat până acum XCode mi se pare mult mai rapid decât VS2008 (am testat doar pe programe mici, aprox 20-30 fișiere).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.07.09

un mini cu procesor Intel, 2Gb de RAM si 80Gb HDD ar fi cerintele minime dar suficiente.

Semnătură 

iPad2, Black, 32GB Wi-Fi
iPhone 4S 32GB;
MacBook Pro 15” 2,4GHz, MB470
iMac 21” 2.7GHz, Mid 2011
IPod Touch 8GB

‹‹ haXe      40 years of Unix ››