Am un microdrive IBM 1GB….si o gramada de poze, evident, foarte importante. Cert e ca s-a busit cardul si inainte de a-l formata vreau sa-mi salvez pozele. Stiti vreun program de recover bun, probat, ca asa cu google-ul nu stiu ce sa aleg. Daca e si free….stiti povestea
Merci
Alina, nu sunt sigur, dar am impresia ca TechTool Pro stie sa faca ce-ti trebuie tie. Mai ales ca zici ca ai probleme cu cardul, pe care TechTool Pro-ul poate le-ar rezolva. Nu e free, din pacate.
Exif Untrasher http://www.bluem.net/downloads/exif-untrasher_en/
Este free si scoate TOT.
Cauta cardul sau imaginea de disk bit cu bit dupa headere de JPEG/JFIF si le salveaza complete sau incomplete. Am recuperat si poze care au fost facute, formatat cardul si facute si inca alte cateva poze si dupa aia busită structura de fisiere pe card cu un soft tampit de windows.
Am incercat mai multe programe, si pe mac si pe windows…problema e ca nu reuseste niciunul sa vada cardul, iar in aparatul foto scrie “card not initialized”. Ce e de facut? Incep sa disper, erau toate pozele de la nasterea baietelului meu nr.2. Nu vreau sa le pieeeerd :(
Hmm, nasol e ca nu mai monteaza cardul, nici pe Win nici pe Mac, deci n-are ce sa faca cu orice soft de recuperare.
Cica remediile sunt: sa stergi contactele, ca poate-s murdare, si reformaterea cardului. Mai ai putintica rabdare cu formatarea, poate gasim alte solutii.
Si sa-ti traiasca BINE micutul !
EDIT: Mda, din ce am vazut, oamenii ori au dus cardul la un centru de poze si au rugat sa incerce sa le puna pozele pe un CD, ori au formatat (in camera) cardul. Daca recurgi la ultima solutie, incearca imediat dupa aia softul sugerat de Sergiu, pare sa stie a face multe. Bafta.
Da drumu la disk utility
conecteaza cardul
o sa apara in disk utility ca disk dar nu o sa il poata monta (ii dai cancel cant te intreaba sa il formatezi)
faci un disk image dupa el
bagi disk imagele in Exif Untrasher
Bai, am vrut sa testez si eu EXIF Untrasher, dar nu stiu cum sa fac sa-mi apara camera montata pe desktop
Am un Canon Ixus 40, si apare in iPhoto, ca si in Image Capture. Chiar daca setez din Image Capture sa nu se deschida iPhoto la conectare, tot nu apare volumul montat pe Desktop, iar EXIF-ul nu vede de unde sa incerce recovery-ul.
EDIT: am citit postul tau Sergiu, dar tot nu merge. Nu am nici vreun setting pentru “mass storage”, cum scrie in ReadMe.
Nu merge nici cu disk utility, nu il vede deloc!
Folosesc un card reader…din ce am citit si eu pe net, se pare ca chiar de la aceste carduri externe de citire se strica/reseteaza, ce mama lor or face, cardurile media.
Am incercat cica sa sterg si contactele cardului, a se citi suflat peste gaurelele alea…ca nu cred ca se pot sterge cu vreun ac ceva. Any idea?
Parca mai degraba l-as duce la un centru, decat sa-l formatez…poate chiar nici nu recover sa nu mai iau pozele. Sau e sigur ca dupa formatare se pot recupera pozele???? L-as formata, dar mi-e asa o friiiiiicaaaaa….
Mai astept, poate apare vreo solutie salvatoare, plus ca mi-e frica sa nu fac vreo mutare gresita. Daca nu erau pozele cu plodu’ formatam si gata, dar tare as vrea sa le recuperez.
Aaaa, poate o informatie utila….cardul sau ceva in card reader bazaie cand vrea sa-l citeasca.
Multumesc mult de eforturi
PS. Altero, merci mult de urare. Deocamdata traieste foarte biiine micutzul, tzipa toata ziua si i se canta in struna! De, s-a nascut prematur si la inceput a avut nevoie de mai multa “iubire”, asa ca s-a invatzat jupan! Si noi inhamatzi!
Am un microdrive IBM 1GB….si o gramada de poze, evident, foarte importante. Cert e ca s-a busit cardul si inainte de a-l formata vreau sa-mi salvez pozele. Stiti vreun program de recover bun, probat, ca asa cu google-ul nu stiu ce sa aleg. Daca e si free….stiti povestea
Merci
Înainte să faci gestul, probabil irecuperabil, de a formata cardul, încearcă un alt cititor de card.
Parcă am tot scris aici (eu de cel puțin vreo 3-4 ori) că tot ceea ce este important se salvează, se salvează, se salvează periodic. Păi pînă s-a umplut cardul ăla cu un giga de poze făcuși ceva, probabil una mie poze la rezoluție frumoasă, ori vreo 400-500 la rezoluție super. Ah, de ce tot dăm sfaturi cu salvatu’ dacă oamenii nu ascultă.
Ei, să-ți trăiască micuțul, la mai mulți. Alle gute Dinge sind drei.
Cel mai bine cred ca e sa te duci la un laborator foto (sau cum s-or mai numi acum) si sa le explici problema. Cu ocazia asta verifici si daca card readerul tau e defect (ceea ce nu prea cred, pt ca si camera foto zice ca nu poate). Ai grija, stai langa ei si nu-i lasa sa-ti formateze cardul, ca daca e de formatat mai bine e s-o faci pe aparatul tau.
Pana atunci mai cauta pe net, eventual la forumul aparatului tau foto sau al microdrive-ului (dac-o fi) si vezi daca gasesti vreo solutie. Sau pe site-ul lui EXIF Untrasher. Sau scrie-i autorului si intreaba-l daca poti recupera dupa formatare. Eu as fi incercat pe aparatul meu, dar nu pot, imi trebuie un card reader.