Tot ce stiu e ca NU TREBUIE SA-l FORMATEZI! Deocamdata. Incearca toate utilitarele! Desi cred ca aparatul l-a bulit. Am avut un card mai mic intr-un Minolta si, pina nu l-am reformatat, nu s-a mai putut accesa. Iar acolo il vedeam!
Facea si inainte acel zgomot ? Cumva l-ai scapat pe jos ?
Spune te rog daca poti veni cu el la intalnire ca vin cu card reader-ul meu si om gasi pe un om bun cu laptoapa ca incerc sa iti scot io datele din el cu “comenzi de terminal”
Am un microdrive IBM 1GB….si o gramada de poze, evident, foarte importante. Cert e ca s-a busit cardul si inainte de a-l formata vreau sa-mi salvez pozele. Stiti vreun program de recover bun, probat, ca asa cu google-ul nu stiu ce sa aleg. Daca e si free….stiti povestea
Merci
Înainte să faci gestul, probabil irecuperabil, de a formata cardul, încearcă un alt cititor de card.
Parcă am tot scris aici (eu de cel puțin vreo 3-4 ori) că tot ceea ce este important se salvează, se salvează, se salvează periodic. Păi pînă s-a umplut cardul ăla cu un giga de poze făcuși ceva, probabil una mie poze la rezoluție frumoasă, ori vreo 400-500 la rezoluție super. Ah, de ce tot dăm sfaturi cu salvatu’ dacă oamenii nu ascultă.
Ei, să-ți trăiască micuțul, la mai mulți. Alle gute Dinge sind drei.
Stiu lectia, ai dreptate, si am si ascultat sfaturile, dar na, ca de data m-am prajit. O parte din card era salvat, insa cu doi plozi, de doua luni n-am mai miscat nimic si iata beleaua cum aparu.
Merci de urari si tie la fel daca te-ai bagat argat Si daaa, 3 barbati la casa oamei sunt buni, dar si de ajuns
Calimac si Sergiu, parca mai vad o sepranta cu mount-ul.
Sergiu, multumesc mult de ajutor, dar nu pot veni la intalnire, din pacate, in cazul asta, nu locuiesc in Romania, ci in Austria. Ah ce mi-as dori sa fiu acum in Bucuresti…
Dar daca imi dai motamo ce sa fac, nu m-as descurca?
Nu-mi dau seama ce s-a intamplat cu cardul, eu nu l-am scapat pe jos, nu l-am calcat in picioare, n-am jucat fotbal cu el, poate barbati-miu…am facut niste poze, le-am descarcat fara probleme din card reader, am pus inapoi in aparatul foto si cand am vrut din nou sa fac poze imi dadea eroarea “card not initialized” si bazaia. Zgmotul, bazaiala nu o avea inainte, ci numai acum.
IBM Microdrive este un HDD cu piese in miscare - este MULT mai sensibil decat un HDD de laptop - daca haraie nu e a bine :(
trebuie pus in reader
conectat la mac
dat drumu la Disk Utility
In cazul fericit apare acolo click pe el si Info
vazut ce zice la Disk Indentifier (ex: disk1)
din terminal tastat asa: sudo dd if=/dev/disk1 of=/discumeu.img
sudo te va intreba parola ta - i-o dai
In cazul fericit nu da eroare ci rasneste mult la el si iti produce in radacina HDD-ului system un fisier numit discumeu.img
dupa ce se termina de rulat dd-ul (iti intoarce prompt-ul) i-l servesti pe discumeu.img lui Exif Untrasher
In cazul fericit rasneste la el fo juma de ora sau mai mult si gaseste si iti scoate pozele
Orice chestie se intampla altfel decat “In cazul fericit”, singura speranta sa mai scoti pozele este OnTrack sau alt serviciu de recuparare a datelor (care vor citi platanul din microdrive cu aparate speciale)
Era clar ca nu voi fi caz fericit. Am incercat si din terminal, nu-l dectecteaza nici asa: “No such file or directory” :(
Laboratoarele foto digitale crezi ca au aparatele astea speciale de citit microdrives bushite? Ca nu vreau sa mi-l formateze ei, macar sa mi-o fac cu mana mea.
Era clar ca nu voi fi caz fericit. Am incercat si din terminal, nu-l dectecteaza nici asa: “No such file or directory” :(
Laboratoarele foto digitale crezi ca au aparatele astea speciale de citit microdrives bushite? Ca nu vreau sa mi-l formateze ei, macar sa mi-o fac cu mana mea.
Încearcă să săgești la Viena niște băieți pricepuți în d-astea, trebuie să fie, niscai laborator sau magazinul de unde ai luat mac-ul sau camera digitală. Le explici frumos și poate recuperezi.
http://www.ontrack.at/
(sau altii similari)
Pregateste-te sa fi cu cateva sute de euro mai saraca.
Daca nu il vede si face acel zgomot, nu recomand sa mai incerci nimica cu el - fiecare secunda in plus de functionare poate distruge iremediabil datele de pe el.
:(
am vorbit cu cei de la Ontrack, ptiu ce preturi. 90 euro numai sa-l diagnostigheze si minim 800 euro salvarea. Asta asa, ca sa aveti idee, sa nu faceti ca mine Au zis ca daca bazaie microdrive-ul inseamna ca ccc capetele discului sunt rupte sau stricate in orice caz. Ei au laborator in Stuttgart, se trimite cardul cu dhl-ul gratuit cu un cod de la ei si acolo ei il desfac si vad ce pot salva de pe disc.
Eu am un calculator si pe Linux, poate cu ceva comenzi sa il vada…? asta asa, ca sa nu zic ca n-am epuizat toate solutiile pe care le puteam face eu…dar stiu ca fiind fizic stricat cardul, probabil numai desfacerea lui e solutia…oricum nu am cum sa dau 900 euro pe treaba asta, am cateva poze de-ale lu’ fi-miu al’ mic in original salvate in mac si asta e, de acum, pic sau nu de somn salvez pe hdd-ul extern.
Multumesc mult de raspunsuri si ajutor. Va tin la curent cu rezultatul final.
am vorbit cu cei de la Ontrack, ptiu ce preturi. 90 euro numai sa-l diagnostigheze si minim 800 euro salvarea. Asta asa, ca sa aveti idee, sa nu faceti ca mine Au zis ca daca bazaie microdrive-ul inseamna ca ccc capetele discului sunt rupte sau stricate in orice caz. Ei au laborator in Stuttgart, se trimite cardul cu dhl-ul gratuit cu un cod de la ei si acolo ei il desfac si vad ce pot salva de pe disc.
Eu am un calculator si pe Linux, poate cu ceva comenzi sa il vada…? asta asa, ca sa nu zic ca n-am epuizat toate solutiile pe care le puteam face eu…dar stiu ca fiind fizic stricat cardul, probabil numai desfacerea lui e solutia…oricum nu am cum sa dau 900 euro pe treaba asta, am cateva poze de-ale lu’ fi-miu al’ mic in original salvate in mac si asta e, de acum, pic sau nu de somn salvez pe hdd-ul extern.
Multumesc mult de raspunsuri si ajutor. Va tin la curent cu rezultatul final.
Alina, cu 3 copii în preajmă, sugerez că prețul nu merită, decît dacă aveai fotografii unicat cu extratereștri. vei avea ocazia să faci poze micuților tot restul vieții, iar cînd vor ajunge pe la 15-16 ani vei observa cum vor dori tot mai multă independență și vei avea tot mai rar ocazia să le faci poze.
Nu, nu dau totusi atatia bani pentru cateva fotografii, am cateva format mare in mac, in cazul asta ma multumesc cu ele, plus video 8mm (caseta si nu digital ), deci ceva amintiri cu piciul doi de inceput am. Ca cel mare e salvat. Si de acum salvez dupa fiecare sedintza foto.
Off topic
Alina, cu 3 copii în preajmă, sugerez că prețul nu merită, decît dacă aveai fotografii unicat cu extratereștri. vei avea ocazia să faci poze micuților tot restul vieții, iar cînd vor ajunge pe la 15-16 ani vei observa cum vor dori tot mai multă independență și vei avea tot mai rar ocazia să le faci poze.
Ho ho ho, 3 copii, nuuuu merci!!! Deja m-a capiat primul, sa vad daca n-ajung la Balaceanca cu doi de-odata de acum incolo Al 3-lea e un copil mare de 34 de ani Cand am zis 3 barbati in casa, m-am referit si la magaru’ al mare
News…:(
Am incercat sa formatez cardul in aparatul foto si nu il poate formata: “card error”. Deci e facut zdreanta, dar putea asa in timp sa se strice, ca altfel nu l-am bruscat de nici un fel?