1 din 2
1
De la Windows la Mac OS
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Faversham, UK
Macuser din: 24.06.06

Salut,

Sunt nou venit pe acest forum. Am citit multe din topicuri dar nu am gasit inca raspuns la ce cautam. Poate nu am cautat suficient de bine… Daca raspunsul la problema mea s-a mai dat, va rog sa imi dati un link si administratorii sa inchida topicul.

Iata care ar fi problema mea:

M-am cam saturat de Windows. Nu are rost sa insir motivele, cu siguranta multi dintre cei de pe acest forum le cunosc. Vreau sa imi schimb actualul laptop cu un MacBook. Pe net am gasit multe avantaje care sa ma convinga sa fac trecerea la Mac OS. Pe de alta parte colegii mei incearca sa ma convinga sa raman la PC si Windows.

Aplicatiile pe care le folosesc in mod frecvent sunt cele din suita office (Excel, Word, Outlook), navigarea pe internet cu Internet Explorer (administrez un site de comert electronic), Acrobat Reader si, uneori, aplicatia de contabilitate si gestiune a stocurilor scrisa, bineinteles, pentru Windows dar am inteles ca in Mac OS exista un emulator pentru Windows.

Ma intereseaza si posibilitatile de sincronizare intre aplictia echivalenta Outlook din MacBook si telefonul mobil dar aici rezolvare am vazut ca exista atata vreme cat MacBook-ul are un adaptor Bluetooth.

Pentru jocuri am un Play Station 2, mai am si un PC (desktop) asa ca mai multe cu MacBook-ul nu voi face. Imi trebuie mobilitate, stabilitate si autonomie.

Zicandu-va doar ca lucrez pe PC de cca. 14 ani, astept cu interes argumentele voastre pro-Mac.

Va doresc o seara de duminica placuta!

Semnătură 

Valentin Voica
(MacBook 13.3” Mid 2006 - 1.83 GHz Intel Core Duo, 2 GB RAM, 60 GB HDD)
(MacBook Air 13.3” Early 2015 - 2.2 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Bine ai venit.

Tot ce pot sa iti zic este ca dupa ce ii prinzi șpilul ( o saptamana-doua ) un mac îți va aduce o stare de liniște spirituală prin faptul că totul merge - nu ai probleme, driveri, restarturi, antivirusi, windows update, antivirus update, windows genuine check, antispyware, antispyware update, defragmentare aplicatii cu interfete care nu seamana una cu alta si registry. Pur si simplu merge.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

bine ai venit!

ai mai multe avantaje dupa cum ti-a scris si sergiu cateva dar cel mai interesant este sa le descoperi tu..
inapoi la intrebarile tale: din cate stiu tot ce se vinde acum are bluetooth deci o problema cu sincronizatul nu ar fi, ai office de mac (fara acces in caz ca te-ar interesa), ai browser - chiar mai multe (si inca multe alte aplicatii care iti vor folosi pt muzica, poze, filme).
ziceai ceva de emulare..pai aici ai avea solutia cea mai buna, macbook stie si windows, doar restartezi si esti in windows pentru aplicatia pe care o doresti, doar ai zis ca uneori ai nevoie de ea.

te mai asteptam cu intrebari si pareri… si ceva legat de colegii tai care te indruma spre pc din nou: intreaba-i doar cat de multe stiu ei de macosx 10.4 si macbook intel si daca este cineva care sa iti spuna ceva clar atunci poate si zic poate pt ca de fapt fiecare are opiniile lui, motivele lui, poate ar trebui sa il iei in seama…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
szhoul - 26 Iunie 2006 02:04 AM

... si ceva legat de colegii tai care te indruma spre pc din nou: intreaba-i doar cat de multe stiu ei de macosx 10.4 si macbook intel si daca este cineva care sa iti spuna ceva clar atunci poate si zic poate pt ca de fapt fiecare are opiniile lui, motivele lui, poate ar trebui sa il iei in seama…

Din pacate, nici unul din ei nu a lucrat efectiv cu Mac OS si nici unul nu a stiut sa imi spuna de ce sa NU IAU un MacBook, ci doar de ce sa IAU un PC. Motivele principale au fost ca pe Windows se gasesc mai multe aplicatii si ca laptopurile care ruleaza Windows sunt mai ieftine (totusi, eu nu am nevoie de cine stie ce putere de calcul si pretul mai mic ar fi un argument de luat in seama dar, ma gandesc ca merita sa platesc 25 - 35% in plus pe un MacBook pentru linistea mea).

Va mai pot spune ca am fost, in Constanta, la un centru unde se inscriptioneaza tricouri, cani si altele de acest gen si unde garficianul lucra pe un Mac. El a stiut foarte bine sa imi arate si sa imi explice cateva din facilitatile si avantajele unui Mac.

As dori sa aflu mai multe din experienta voastra pe care ati avut-o la trecerea de la Windows la Mac, ca ma gandesc ca nu toti ati inceput direct cu Mac OS!  smile

Semnătură 

Valentin Voica

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu sunt switcher de vreun an si ceva si tot ce pot sa-ti spun e ca motivele sunt atat de multe incat cel mai bine pot fi prezentate la o bere. Vino la intalnire daca esti din Bucuresti.

Daca nu:
Office: Stii varianta aia care o sa apara pe PC peste… ani si ani… ? banda dinamica e deja on Office-ul (microshtift evident) pentru Mac v. 2004.
+ aplicatiile Apple

Internet: Safari, Firefox… ce vrei

Windoze: in Tiger prin reboot, in Leopard probabil direct in OS.

Portabilitate: e mic, e frumos, bateria tine cat scrie nu tampenii ca tine o ora juma si apoi moare in 40 de min (ACER core duo de 1400 euro nou nout - pret state aci la noi vreo 2000)

Software sa-ti faci toata treaba si in plus ce nu te gandeai ca o sa faci vreodata (la mine blog si site, prezentati fitzoase ca asa imi platesc jucariile).

Si ultimul exemplu: stii cand scrii un DVD pe pc, nu? Il pui la ars cu Nero si te duci sa mananci o inghetata sau te uiti ca fraierul cu mana pe maus incercand sa faci ceva, dar vai moare bufferul, sau doar te rogi sa temine odata sa nu se buleasca discul… Eh… pe un PB de 2-3 ani vechime (nu ultimul racnet) la numai 1,25 GHz, faci asta, mai vezi un film in timpul asta si mai lucrezi cu alte 4-5 programe in acelasi timp. Si nu, nu se intampla nimic rau cu DVDul tau… Ah, filmul il vezi pe ecranul secundar ca placa video de numai 64MB face si asta…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti

eu deja de vreo 3 zile imi tot transfer tot ce am avut pe PC pe noul Mac (macbook). ca si tine am folosit outlook pe PC si sa imi pot transfera mailurile pe mac cea mai sigura solutie sa le transfer a fost sa instalez Mozzile Thunderbird si sa import toate mailurile din Outlook. Apoi, in folderul in care mozzila tine mailurile respectivelor fisiere, le adaugi extensia .mbox

Pe noul maic o sa ai o versiune trial de office mac si implicit Entourage (client de mail de la microsoft pt mac) Fisierele modificate cu extensia .mbox pur si siplu le import in Entourage. Apoi indicat este sa folosesti clinetul Mail din Tiger, pt ca ruleaza nativ pe intel fata de Entourage, acesta este emulat sub rosetta. Mail stie sa importe din Entourage.

Cand ajungi la partea asta, da-mi un PM si iti detaliez mai exact, idee e ca se poate relativ usor.  In rest, totul e la superlativ.

Semnătură 

Mac Pro - Dual Quad-Core 2.26Mhz / 18GB Ram / GTX 480

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

deja ceva din ceea ce mi-ai zis este foarte normal pt cineva care nu a vazut un mac: pe windows se gasesc mai multe aplicatii… in realitate da asa e, dar te intrebi urmatorul lucru: de ce as avea nevoie de nspe mii de programe care defragmenteaza memoria, hardul, antivirushi si restul de ce a scris mai sus sergiu cand sistemul face toate astea, stie singur? si de aici scapi de cele mai multe programe.

sa fiu sincer, eu am atat de multe programe care le si gasesti pe net free ca nu am ce face cu ele. deci explicatia asta cade.

iti propun sa citesti asta, te introduce un pic vizual cel putin in lumea osx, http://www.apple.com/support/switch101/

pe de alta parte, windows il vei avea intotdeauna ca a2-a optiune, se poate instala nativ… dar nu cred ca vei sta pe win atat cat vei petrece pe mac, crede-ne!

daca nu ai pus pana acum mana pe unul, mergi la un dealer apple si vezi acolo, pune-i sa iti arate ce vrei, butoneaza-l tu

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
mike.b - 26 Iunie 2006 02:49 AM

eu deja de vreo 3 zile imi tot transfer tot ce am avut pe PC pe noul Mac (macbook). ca si tine am folosit outlook pe PC si sa imi pot transfera mailurile pe mac cea mai sigura solutie sa le transfer a fost sa instalez Mozzile Thunderbird si sa import toate mailurile din Outlook. Apoi, in folderul in care mozzila tine mailurile respectivelor fisiere, le adaugi extensia .mbox

Pe noul maic o sa ai o versiune trial de office mac si implicit Entourage (client de mail de la microsoft pt mac) Fisierele modificate cu extensia .mbox pur si siplu le import in Entourage. Apoi indicat este sa folosesti clinetul Mail din Tiger, pt ca ruleaza nativ pe intel fata de Entourage, acesta este emulat sub rosetta. Mail stie sa importe din Entourage.

Cand ajungi la partea asta, da-mi un PM si iti detaliez mai exact, idee e ca se poate relativ usor.  In rest, totul e la superlativ.

Iti multumesc mult pentru sfaturi. Ideea cu transferarea mesajelor este de luat in considerare. Nu cred ca in cazul meu va fi nevoie de un import al acestora pe Mac dar, nu stie niciodata. Cu siguranta te voi contacta cand va fi cazul transferului.

Semnătură 

Valentin Voica

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
szhoul - 26 Iunie 2006 02:51 AM

...

daca nu ai pus pana acum mana pe unul, mergi la un dealer apple si vezi acolo, pune-i sa iti arate ce vrei, butoneaza-l tu

Mi-as dori sa fie un dealer in Constanta. Dar, cum am destul de multe drumuri prin Bucuresti, voi vizita unul cat de curand…

Semnătură 

Valentin Voica

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Eu sunt switcher din octombrie anul trecut. Nu as trece inapoi pe PC nici sa mi-l dai gratis.

Pana sa iau Mac-ul, am avut pareri de la diverse persoane, de genul:
“Daca ai nevoie sa faci ceva si nu gasesti aplicatie pentru aia”

Bullshit! Niciodata nu am avut nevoie de ceva sa nu pot sa fac pe mac. Nici macar cand a trebuit sa convertesc un film encodat de 3DStudio Max cu codecul INDEO(stim cu totii cat de pacatos e. Merci Szhoul, btw).

Gandeste-te ca pe windows trebuie sa instalezi Adobe Acrobat ca sa vezi niste amarate de PDF-uri. Pe Mac… le vezi din prima.

in concluzie: “Chiar functioneaza. Rapid, sigur si FARA BATAI DE CAP”

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 03.01.06

Salut! Eu am trecut la Mac in Decembrie 2005.Ce m-a determinat la inceput a fost designul si cateva chestii pe care le citisem pe forumuri cum ca nu se fragmenteaza fisierele,este stabil,nu se ingrasa, cum face windows-ul….A fost nevoie sa instalez o singura data sistemul de operare pentru a-l personaliza asa cum imi doream.Dupa care am inceput sa bag tone de aplicatii in el si sa fac teste.Instalam aplicatia,o zapacem putin si o stergeam daca nu imi era folositoare.Am facut asa de zeci de ori si: Surpriza! nu a inceput sa mearga mai greu,sa dea erori sau alte chestii ciudate.In windows daca faci cateva instalari si dezinstalari de progrme o sa incepi sa-ti blestemi zilele.Daca in OS X apare o problema, de cele mai multe ori (cred ca aproape de fiecare data) se repara; in Windows exista solutia magica: reinstall.Daca iei un spyware mai periculos in win nu are rost sa te mai chinui sa repari;FORMAT!!!
  Sincronizarea cu telefoanele mobile merge de minune cu iSync,in loc de IE ai Safari care zburda pe web + Firefox si Opera ;suita MS Office exista si pe Mac si e 100% compatibila cu cea din Win.E adevarat ca nu exista la fel de multe aplicatii ca ptr. win dar gasesti cam tot ce ai nevoie.
Nici eu nu m-am despartit total de Win inca,insa deja am aproape 90 % din ce imi trebuie si pe MAC : ptr webdesign am toate aplicatiile ca si pe win,ptr administrare de PC-uri folosesc Logmein si controlez peste 30 de statii cu Windows pe ele.Pe Macbook vei putea instala si windows fara probleme datorita Bootcamp ce-ti permite sa faci dual boot OSX -Windows si rulezi win nativ.In afara de aplicatia de gestiune de care ziceai si pentru care ai ca solutii Bootcamp sau parallels (http://www.parallels.com/),nu o sa-ti mai lipseasca nimic si o sa mai descoperi o groaza de chestii noi si interesante pe care doar in OS X le gasesti.
    Pe mine singura chestie care ma impiedica sa ma despart total de windows este curiozitatea ptr chestii noi,testez tot ce prind.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Si eu am renuntat la Windows in favoarea Mac-ului. Cred ca mai sus ai gasit mai toate motivele pentru care ai putea trece pe Mac. Ce vreau eu sa-ti spun: daca ai de gand sa faci acest pas, o sa vezi ca unele lucruri sunt diferite in Mac OS X fata de Windows, asa ca va trebui sa faci un efort sa te obisnuiesti cu ele. Dupa ai tai 14 ani de Windows, s-ar putea sa-ti vina greu, dar conditia esentiala este sa fii deschis la schimbari. Mai sunt unii care incearca OS X si apoi il critica pentru ca nu stiu ce chestie nu functioneaza exact ca pe Windows. Cine ajunge sa traga concluzii de tipul “OS X e nasol pentru ca nu are un buton de Start in coltul din stanga jos”, atunci mai bine ramane pe Windows.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Tudor - 26 Iunie 2006 04:00 AM

... Dupa ai tai 14 ani de Windows, s-ar putea sa-ti vina greu, dar conditia esentiala este sa fii deschis la schimbari. Mai sunt unii care incearca OS X si apoi il critica pentru ca nu stiu ce chestie nu functioneaza exact ca pe Windows. Cine ajunge sa traga concluzii de tipul “OS X e nasol pentru ca nu are un buton de Start in coltul din stanga jos”, atunci mai bine ramane pe Windows.

Sunt deschis la schimbari, mai ales daca sunt in bine si, cu siguranta, nu voi critica Mac OS pentru ca nu are aceasi organizare ca si Windows. Oricum, sunt genul care se adapteaza foarte bine la nou.

Semnătură 

Valentin Voica

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Inca unul: cunosc pe cineva apropiat care ura calculatoarele si care acum sta cu un iBook si 4-5 ore pe zi in fata. Chiar si in pat!!!

Uneori ii zice “my boyfriend!”

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca zici ca esti deschis la schimbari, atunci sigur o sa-ti placa Macul.
Uite, am pus aici experienta mea din switch si cum sta treaba cu softul pe Mac. Si btw, tot site-ul e facut cu iWeb, pe care o s-o primesti gratuit cu Macul, pe langa multe altele.

Bafta majora!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Treci repede pe “dieta cu mere”... nu vei regreta

1 din 2
1