Cred ca mai sus ai gasit mai toate motivele pentru care ai putea trece pe Mac.
Fellipe…intrebarea ta suna cam asa: te duci la o reprezentata DACIA si intrebi: ce masina imi recomandati? Te astepti sa ti se raspunda BMW sau FERRARI….nu cred…vei primi raspunsul DACIA!
Asa si aici: cum sa pui intrebarea daca sa treci la OSX pe un forum al utilizatorilor de oSX! La fel pateai si daca te duceai pe un forum de LINUX-isti!
Cel mai bun instrument de lucru este ala care isi face treaba si iti recuperezi banii inverstiti (indiferent de marca si OS-ul cu care lucrezi) Poate sa fie el mama MacBook-ului daca nu isi va face ceea ce vrei tu…degeaba! Ai arucat banii pe fereastra si ai ramas si cu un gust urit!
Parea mea…care lucreaz cu ambele platforme este sa te duci intr-o zi la cineva care are mac si sa te joci de capul tau (daca persoana respectiva te lasa) sa vezi ce poate OSX.
Pentru ceea ce ai nevoie tu…cred ca va face fata! Dar gindeste-te si la dezavantaje….si daca esti dispus sa renunti la ele! Entourage nu este nici pe departe la fel te complet ca Outlook (chiar daca microshit zice ca e la fel - mie personal nu mi se pare) iar alte zeci de aplicatii mici pe care le foloseai pe PC nu se gasesc pe OSX (vezi diverse aplicatii IM care nu arata si nu au toate functiile la fel ca pe PC)!
Atentie: Softul cu licenta de PC nu e valabil pe OSX decit daca e specificat prin contract - asta daca te intereseaza acest aspect!
Poate sa-si ia linistit macbook omu ca are procesor x86
Poate sa-si puna si OSX si Windows pe el !!
Deci poate rula si outlook expres si alte aplicatzii mici de care zici tu
si functioneaza la fel de bine ca pe orice pc!!.
Dar Garantesz eu ca odada ce prinde gustul de OS de la Tigru
nu-l mai lasa din gura!!!
La mine e asa… ani de windoze in paralel cu: o PowerCurva (clona de mac) la 166 acu vro 5 ani (atunci l-am cunoscut si pe tata macuser - Alex Cioba ) ... un iBook G3… un iMac G3 care a primit ca fratior un eMac de curand… mi-a placut OSX atat de mult incat la serviciu cat si acasa pe un P-IV ce mi-a picat de la o colaborare ... am pus tot OSX (10.4.6 hacked for Intel). Stiu ca o sa imi iau suturi in fund pe forum, dar ... va spun si urmarea… seful meu a vazut OS -ul pe PC-ul meu, i-a placut si dupa ce i-am explicat care e treaba a facut o comanda de MacBook Black vine pe 28 din pacate pentru el nu pentru mine .
Nu folosesc nici acum “mici” aplicatii pentru Windows, in afara YM-ului dar numai pentru text (fara voice sau video chat). Nu folosesc Outlook decat pentru email, gestionarea agendei si, in mai mica masura, calendarul; banuiesc ca exista in Mac OS un client de email POP3 si o agenda care poate fi, eventual, sincronizata cu un telefon mobil prin iSync.
In rest, albume foto, player-e (filme, muzica) unde am inteles ca Mac este campion…
Ii multumesc lui “altero” pentru prezentarea facuta pe site-ul lui.
Si, ca sa raspund si la afirmatia:
“Asa si aici: cum sa pui intrebarea daca sa treci la OSX pe un forum al utilizatorilor de oSX! La fel pateai si daca te duceai pe un forum de LINUX-isti!”
va pot spune ca am primit recomandarea sa trec pe Mac inclusv pe forumuri de PC-uri…
Poate cer cam mult… dar a incercat cineva sa realizeze o conexiune dial-up folosind ca modem telefonul mobil? Daca da, de unde a descarcat driver-ele? Sau nu este nevoie de driver-e?...
Dial up nu, ca e prea lenta. Dar mai folosesc prin deplasari telefonul ca modem GPRS, ceva mai rapid.
Eu am un Sony Ericsson (l-am cumparat dupa ce am citit care sunt cele *mai* compatibile cu Macul) si pasii sunt cam asa: iti activezi GPRSul la Vodafonu Oranj pe care-l ai tu, imperechezi tel-ul cu Macul pe Bluetooth, ... le ceri alora de la telefonie sfatul, ca am facut de mult chestia asta si am uitat.
Oricum, n-am avut nevoie de drivere.
Iar daca vrei dial-up, merge si asta (ceri numarul de la telefonie, imperechezi Bluetooth etc.).
Dial up nu, ca e prea lenta. Dar mai folosesc prin deplasari telefonul ca modem GPRS, ceva mai rapid.
Eu am un Sony Ericsson (l-am cumparat dupa ce am citit care sunt cele *mai* compatibile cu Macul) si pasii sunt cam asa: iti activezi GPRSul la Vodafonu Oranj pe care-l ai tu, imperechezi tel-ul cu Macul pe Bluetooth, ... le ceri alora de la telefonie sfatul, ca am facut de mult chestia asta si am uitat.
Oricum, n-am avut nevoie de drivere.
Iar daca vrei dial-up, merge si asta (ceri numarul de la telefonie, imperechezi Bluetooth etc.).
Si legatura prin GPRS este tot una de tip dial-up (ca si CSD sau HSCSD) chiar daca nu se formeaza un numar format din cifre ci unul de forma *99***N# (unde N este CID-ul contului de date GPRS sau 3G); si eu folosesc frecvent conectarea la internet prin GPRS (tot un SE am si eu, sunt fan chiar din 1997).
Oricum, iti multumesc pentru raspuns. Ceea ce voiam sa aflu, am aflat: se poate si nu este nevoie de driver-e.
(vezi diverse aplicatii IM care nu arata si nu au toate functiile la fel ca pe PC)!
problema este in felul urmator. ieri un priten a incercat sa imi faca flood pe yahoo mess. zicea ca mi se vor deschide ferestre peste ferestre si la urma se va bloca mac-ul meu. le poate opri dar nu vrea, doreste sa imi demonstreze ca mac-ul este tot un fel de pc. am zis sa o faca. si nu s-a intamplat nimic. asta da compatibilitate. daca vei testa office 2004 pe mac vei vedea ca este mult mai bun decat aceeasi versiune pe windows. ai unele functii care pe pc nu sunt.