Alta problema din seria ID: am facut un book din mai multe fisiere, toate facute dupa acelasi template, si exportindu-l in pdf am observat ca dupa al doilea fisier nr. paginilor nu s-au sincronizat, desi eu am dat comanda update numbering si am si sincronizat totul, inclusiv master page urile. Am citit in help, dar degeaba. Credeam ca e mai usor cu book-ul.
in Layout/Numbering and Section Option e pus pe automatic in toate documentele, de asta ma mir ca nu se renumeroteaza in book. E ciudat ca al doilea fisier e ok si apoi la al treilea si al patrulea da chix.
prima pagina din fiecare fisier are master none, fiind pagina de dreapta cu care incepe studiul. I-am dat masterul si dupa aceea override si nimic. Trebuie ceva seta si la chapter nr. din meniu?
In fine, cum pot altfel decit prin Book sa combin fisierele in acelasi document, fara a copia manual story-urile, pt. a face si cuprinsul si da la tipar?
ce trebuie setat exact in fereastra de numbering and sections option? In mod bizar chiar daca dai automatic numbering, nr. paginii de la optiunea de Start at nr. se poate schimba.
Problema s-a rezolvat in masura in care eu am introdus manual la fiecare fisier nr. paginii de la care sa inceapa numerotatia, ceea ce mi se pare aiurea. Credeam ca asta face optiunea de book.
păi dacă ai putut introduce manual, inseamnă ca nu ai folosit / aplicat un master care să aibă și numerotatia paginilor…
tocmai asta spuneam mai sus, când te întrebam dacă ai dat oerride la master(dacă aveai master) și dacă poți aplica masterul (dacă ai fi făcut unul care să conțină nr paginii) la paginile tale
in template am pe master numerotarea paginilor, doara eu l-am facut. Daca nu as avea numerotare pe master nu as avea nr. de pagini cind export individual in pdf studiile.
nu ne intelegem…
elementele care sunt pe master, sunt blocate in pagina
nu poti umbla la ele
doar daca dai override bla-bla….
in fine, daca ti-ai rezolvat problema, chiar si manual, e ok - asta conteaza pina la urma
Ceva ai facut gresit, am facut si un book de proba pe desktop acum si nu trebuie sa ii bifez nimic, stie sa adauge/numeroteze paginile corect in book. Singur.
E mai usor daca folosesti Apply Master to pages… (click pe sagetuta dreapta sus la pages) si dela pagina 0 la pagina n (0-n).
Asa macar esti sigur de un lucru
Stiti cumva cum se face TOC intr-un book? Am selectat toate fisierele si degeaba, imi introduce doar intrarile din fisierul deschis, chiar daca stilurile autor si titlu apar in fereastra de Create TOC si sunt folosite in fiecare fisier. In Help nu scrie nimic explicit, doar sa ai aceleasi stiluri in toate fisierele.