1 din 4
1
Ce ISP aveti?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Poate ar fi util sa spunem fiecare ce fel de conexiune la net avem, mai ales ca au inceput sa apara si ceva alternative.

De exemplu, eu am la Astral abonamentul ala maxim, cu viteza de 384 kbps, trafic nelimitat. La download merge cu maxim 70k, dar mai degraba cam 40 - 45. Eu nu am bagat de seama sa-mi fi limitat latimea cu toate ca luna trecuta am avut un trafic de vreo 33 Gb (asa spune in contract, ca ai trafic nelimitat, dar daca depasesti nu-stiu-cat iti limiteaza latimea; nelimitat - limitat, un nou concept romanesc!). Ma costa 115 RON (31,5€) si merge binisor (a cazut de vreo doua ori anul asta).

Am gasit in cutia de scrisori o oferta de la BestNet, cica da net la 1 Mbps extern si 30 metropolitan, cu IP extern, la 40 € fata TVA. Doar ca iti limiteaza banda daca depasesti 3 Gb pe luna (sau saptamana, n-am inteles prea bine) la 128 kbps.
Ar mai si Romtelecomul, dau si ei 1 mega, tot cu vreo 40 € (fara TVA)

Care sunt experientele voastre cu monopolistii astia de ISPisti?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
altero - 07 Noiembrie 2005 07:55 PM

Care sunt experientele voastre cu monopolistii astia de ISPisti?

Vaste, mai ales pentru solutiile profesionale, sau pentru bussines mai bine zis ca nu e nimic profesional in serviciile lor:
1. Corporate internet intr-o cladire de birouri (pe Serban Voda, peste drum de Cismigiu): Rapid, gratis, tot timpul up, best internet ever. Il simteam in chiria biroului.
2. RDS: 256-512kbps garantat ~ 300euro/luna. Adica 100k pe afara 250k local. Instalare la anul, cade frecvent astepti 2-3 ore pana se dumiresc ce si cum, reparatii hardware la 2 zile minim. Probleme majore la facturare, stat in telefoane ore, taiat internet pentru neplata unei linii telefonice free, si multe alte bazaconii.
La ruperea contractului, erau dispusi sa lase abonamentul aproape free sa ne pastreze clienti. too late too little…
3. Evolva: 512 Kbps- 220 euro/luna, kbps pe care nu i-am pupat niciodata pentru ca sunt 3 luni de la semnare contract si ei tot nu au instalat fibra. Certuri, chestii, OPC, au fost de acord sa returneze macar taxa de instalare, in teorie ca tot n-am vazut nimic pana acum.
4. Astral: 256kbps - 200 euro. Adica 100KBps de afara, mai mult pe local. Internet fff stabil. Surpriza vine cand deodata moare total si cand suni afli ca contractul pe care l-ai semnat nu are nici o valoare si ei tocmai ti-au schimbat IP-ul, routerul, poate si serverele DNS. Te intreaba mieros daca stii sa configurezi singur Linuxul si apoi iti propun ei o “solutie” de configurare la zeci de euro. N-au gasit prostul… Support rapid si priceput dar stai in linie de adormi. Dar nu prea ai nevoie de ei. Facturare prompta si flexibila. Negocieri reale la contract, clauze fair de ambele parti, nu doar o foaie tiparita pe care iti scrii numele si semnezi.
Acasa:
1. Idilis ADLS un cosmar la fiecare ploaie pe liniile Romtelecom.
2. Evolva la 2-4 Mbps merge brici pacat ca suntem 200 pe fibra, pret nu stiu… Rau la ei e cu instalarea ca nu au decat o echipa de lipitori de fibra (HAHA) si nici nu prea se pricep la ce fac. Daca e si frig afara, astepti lejer 1,5h sa “se incalzeasca aparatul de lipit” pana fac ei o “sudura” adormi pe canapea…
3. RDS backup si linie peering: doar pt download, urca lejer la 250KBps, din nou preturi nu stiu…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Intr-un orasel mic-mic din nordul tarii: RDS prin antena, 128 kbps garantat, 256 kbps maxim, din fericire merge 98% din timp in 256 kbps. Problemele sunt destul de rare, dar din pacate atunci cand pica punctul lor de acces aflat pe cel mai inalt deal din zona (se ajunge destul de greu acolo), le ia chiar si 12 ore ca sa repare treaba. Noroc ca n-a picat decat de 2 ori in 7 luni… dar ma gandesc cu infrigurare ce va fi la iarna, când cred ca numai cu elicopterul vor putea ajunge pe deal…  ohh Per ansamblu eu sunt multumit. Factura platita astazi: 397 lei.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Tudor - 07 Noiembrie 2005 08:31 PM

Intr-un orasel mic-mic din nordul tarii.

Mic-mic, da’ frumos! Imi place foarte mult partea aia de tara.

De multumit si eu sunt multumit. E in firea omului sa fie carcotas, dar eu nu pot sa uit perioada cu modemu’ si cu viteze de 1-2 k si cu facturi de multe zeci de para.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
huk - 07 Noiembrie 2005 08:18 PM

Astral: 256kbps - 200 euro. Adica 100KBps de afara, mai mult pe local.

Nu prea inteleg: ai linie de 256 kbps si faci trafic de 100kbps de afara? Cum naiba, ca eu am linia de 384 si nu-mi iese trafic constant de afara mai mare de 45kbps. Si platesti 200€? Fiind corporate, probabil ca sunteti mai putini alocati pe aceeasi linie si d-aia va iese viteza mai buna?

Si da, sunt de acord ca in principiu sunt buni la service (in special o tipa, e brici fata aia la telefon). Nu acelasi lucru pot spune despre partea de TV a Astralului, in special aia digitala e un jeg.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
altero - 07 Noiembrie 2005 08:57 PM

Nu prea inteleg: ai linie de 256 kbps si faci trafic de 100kbps de afara? Cum naiba, ca eu am linia de 384 si nu-mi iese trafic constant de afara mai mare de 45kbps. Si platesti 200€? Fiind corporate, probabil ca sunteti mai putini alocati pe aceeasi linie si d-aia va iese viteza mai buna?

Si da, sunt de acord ca in principiu sunt buni la service (in special o tipa, e brici fata aia la telefon). Nu acelasi lucru pot spune despre partea de TV a Astralului, in special aia digitala e un jeg.

256kbps e garantat clear channel. Nu e nimeni pe el. Iar banii astia sunt, dupa negocieri. La instalare de 48 de ore ni s-a parut un deal bun.
Download fac cu 100KBps de afara constant, zi si noapte cheese Nu are sens sa mai intreb de diferenta Kbps si KBps, nu? big surprise
TV-ul e gratis, e la munca deci ioc timp, dar avem acolo un CNN de explodeaza cine stie ce sa avem si noi unde sa deschidem o pleoapa. N-am de ce sa ma plang.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București

am RDS 768Kb/s…adik vreo 90-120KB/s
Macu meu nu se plange cool smile

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
huk - 07 Noiembrie 2005 09:11 PM

Nu are sens sa mai intreb de diferenta Kbps si KBps, nu?

Nu, nu, asta stiu cum vine (dar mult timp am fost confuzat…)

Mi-a mai venit o intrebare, ca vad ca descarci la greu: are descarcatul continuu o influenta nasoala asupra hard discului? Spunea unul ca el nu-si descarca Motion (cativa GB) ca-si omoara HDDul. Pot sa pricep ca in timpul download-ului HDDul e accesat continuu, dar chiar sa-l omoare? Sau era de pe la agenturi…?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Tiz - 07 Noiembrie 2005 10:09 PM

am RDS 768Kb/s…adik vreo 90-120KB/s

Si cat te costa?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București

smile sunt in retea cu Windowsisti..si vine cam vreo 10 lei / luna
insa io ma pot bucura de toate banda [sub 90K/s nu scade]

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

esti boer…  confused

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

si eu am acasa dupa indelungate probleme si timp de asteptare la vre-o luna spre 2, net care merge cam la 256k local si cativa extern, nu foarte multi ca deh..retea de cartier, de la fibernet zic ei, 30 lei/luna

la servici ines isi fac treaba destul de bine. nu am avut probleme cu ei, abonamentul este pe la 256k, iau cu vre-o 70 extern si mai mult de 512 intern, banii nu stiu

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Prin Cluj, UPC rupe gura targului… au facut o groaza de abonamente in f. scurt timp. Acum am 512kbs (au upgradat gratis de la 384 in toamna - ain’t that nice of them) si ma gandesc sa iau abonamentul cu 1mb (23 parai cu tot cu tva). Merge bine, la inceput mai pica… oricum sunt f. multumit de ei.
La serviciu… RDS… cred ca a picat odata anul asta.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.10.05

Eu am net prin Berceni.net….cand merge, merge foarte bine….am avut transfer si de 4 MB/s…dar sunt si momente cand merge cu 1-2 KB/s.
In general e bine.

Semnătură 

“If I were two-faced, would I be wearing this one?”

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cititi si plângeti: internet de pana la 22 Mbps, pentru numai 30 GBP:

http://www.ukonline.net/broadband/broadband22Mb.php

red face

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Tudor - 09 Noiembrie 2005 07:59 PM

Cititi si plângeti: internet de pana la 22 Mbps, pentru numai 30 GBP

Eh, de plans - plangem, asta e clar. Dar asa plangeam si acum cativa ani cand ma chinuiam sa storc tot ce se poate dintr-un amarat de modem. Si acum ma lafai cu conexiune always on
Asa am mai citit pe undeva de internetul ala de mare viteza, au testat o conexiune de 100 GB!!! Iti iei intr-o zi toata muzica de la ABBA la Zappa, in alta toata de la Albinoni la Vivaldi si intr-o saptamana toate filmele. Pai nu?

1 din 4
1