foarte usor n-o fi, dar “with a little help from friends” se poate. eu am acum vreo 48 Gb si inca nu mi-am trecut decat cateva viniluri. am un prieten care are si el vreo 60 Gb, frate-miu are cateva sute de CDuri (el e mai retro…) si voi aveti prieteni, nu? problema e doar sa ne adunam si sa vedem ce-i trebuie fiecaruia. right?
tradus: zip. la thread-ul asta. la urmatorul mai scapi una si merge asa, 1 la post
ps: nu e rea ideea. eu am un hdd de 160 g, cred ca imi ajunge
Da’ ce, am zis eu ceva aiurea? Asa cum s-au facut casetofoane cu doua cuiburi si s-a permis (incurajat) inregistrarea, inclusiv video, de ce n-as putea sa-mi pun toata muzica pe computer? Si dup’aia, vad eu ce mai fac cu ea…
Eu RDS “cica business” 64kbps extern garantat (max 160kbps) si 1Mbps metropolitan. 65 USD+tva/luna. Parea o idee buna anul trecut dar intre timp au renuntat la peering-ul cu mai toate ISP-urile romanesti si acel 1Mbps metropolitan nu mai inseamna nimic. Acum ma chinui sa scap de el :(
Asa ca am trecut la ClickNet ADSL 1024. Download-ul cu 112Kbytes/sec linie din state. 35Eur + TVA/luna. Modemul (ethernet - cel usb nu e compatibil DECAT windoz) nu s-a desincrinizat de cand l-am luat si firele mele telefonice sunt din 1953 din sarma de fier imbracata in panza.
Pana pe 14 noiembrie e discount (nu platest chirie modem + taxa instalare) iar pt studenti/elevi sunt reduceri suplimentare.
Asa ca am trecut la ClickNet ADSL 1024. Download-ul cu 112Kbytes/sec linie din state. 35Eur + TVA/luna. Modemul (ethernet - cel usb nu e compatibil DECAT windoz) nu s-a desincrinizat de cand l-am luat si firele mele telefonice sunt din 1953 din sarma de fier imbracata in panza.
Chiar ma gandeam si eu la ClickNet astia. Ce nu m-am lamurit e cum functioneaza limitarea aia de banda: daca am trafic ca porcu’, in fiecare saptamana mi-o ștrangulează cand ajung la 2.5 GB si imi dă drumul in fiecare vineri? Sau ramane ștrangulată toată luna?
Na, ca si altii au problema asta. Doar ca la ei e cu un ordin de marime in plus… E de pe HardMac.com
Yesterday, FREE (one the leading French Internet Providers) has announced the availability of the “Max DATA transfer” settings for its ADSL2+ Offer. So if you have a good quality connection, and that you are close enough to the DSLAM, via your “FreeBox” you will be able to reach 24Mbit/s, in other word you can download form Apple website software updates at up to 2.5MB/s
If you think that this is still not fast enough, you can have a look at Cité Fibre, a company offering in Paris an optical fiber-based network.
For 49 Euro/month, you can have symmetrical 20Mbit/s data transfer speed (2.5MB/s in upload and in download). You can also buy additional 10Mbit/s for an additional 10 Euro/month. As the Japanese know, since they have already fiber-based networks in big cities; the theoretical limit is 100Mbit/s.
Afterwards, the question is: is it really useful for a home internet connection to reach such a high data transfer speed?
Raspunsul meu la intrebarea lor e: DA, la fel cum HDDurile sunt intotdeauna prea mici, si conexiunile sunt prea lente (ganditi-va ca in cativa anisori - putini - o sa vrem video HD de pe net…)