pana acum am:
-finder cu pluginul de la photoshop, altfel nu le vedea. asta clar nu e viewer, deci exclus sa-l folosesc
-plugin pentru findel de vazut poze. si asta e exclus pentru ca sta si pana al 15 sec sa-mi afiseze o poza.
-bridge din photoshop nu le vede, nu stiu de ce, doar le deschide.
-iPhoto daca are e exclus, il urasc, l-am si sters parca.
-acdsee e exclus din cauza numelui.
Graphic Converter zici ca e nefolosibil? De ce?
Ai incercat comanda Slideshow din Finder? Mie mi se pare ca poate inlocui binisor orice viewer. Insa cred ca pe un Mini orice program va afisa destul de greu fisierele RAW, pentru ca sunt mari si necesita resurse.
Al naibii de ascuns e slideshow-ul asta din Finder. Daca nu va ‘auzeam’ pe voi acuma in forum nici n-as fi stiut. Select files (raster graphic files) -> right click -> Slideshow. Nici macar in help-ul mac-ului interogand “Finder Slideshow” nu mi-a aparut nimic. Hai ca am mai invatat una.
m-a suparat ca ocupa mult , si setarile lui default: face duplicate la poza, le pune el unde are chef desi eu nu am chef, vreau sa vad foldere nu galerii create de mine si importate, adica pierdere de vreme. sper ca nu ma insel cu ce spun
am dat de unu care pare destul de optimizat pentru mac, au si UB: capture one. fata de converter e rapid.
slideshow nu-l bagasem in seama pentru ca eram convins ca-i mana-n mana cu iPhoto, si cum nu mai am iPhoto.. oricum mi-a placut exposeul, nici nu vreau sa vad cum face la sute de fotografii.
Eu apreciez GC, pentru ca recuperez imagini bushite. Sau rau denumite de pc-isti dementzi. Stii. E jpg, dar il denumeste el png. Si pas de mai afla ce era la origine!
m-a suparat ca ocupa mult , si setarile lui default: face duplicate la poza, le pune el unde are chef desi eu nu am chef, vreau sa vad foldere nu galerii create de mine si importate, adica pierdere de vreme. sper ca nu ma insel cu ce spun
Mda, gusturile nu se discuta, dar daca chiar vrei sa-ti si organizezi pozele, nu doar sa le stochezi in foldere pe disc, iPhoto e superb.
da, din pacate nu vreau sa le organizez cum vrea el.
raw shooters a fost cumparat de adobe, poate au bunavointa sa faca si versiune de mac, am auzit ca-i foarte bun.
am mai incercat bibble care mergea la fel greu ca GC si mai avea o chestie tipic windozarilor: mi-a facut in folderul Photos vreo 20 de foldere cu setari si alte prostii. pacat ca era cel mai bun de felu lui.
ma mai bag si eu in seama:
Graphic Converter (eu folosesc v 5.8) nu-mi merge deloc greu… in afara ca stie multe formate, deschide imaginile busite, cum zice iaru - am deschis cu el imagini care erau incomplete, sau aveau 2-3 portiuni lipsa (cred ca unii au vazut asa ceva)
mai incearca si toyviewer: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/4580