Viteza UPC
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Bună ziua,

Am internet Large de la UPC. Viteza este de 24 Mbps download, iar upload 4 Mbps.

Problema constă în faptul că viteza de descărcare rareori depășește 200 KBps, iar încărcatul 70 KBps, 100KBps în cel mai bun caz. Mă refer la descărcarea prin client de torente (Utorrent). De altfel, descărcarea unui pachet de pe situl apple, merge perfect, 1,6 MB/s. Nicio problemă.

Într-o altă ordine de idei, viteza nici măcar nu ajunge la viteza pachetului Medium.

Există vreo posibilitate de a remedia acest lucru sau credeți că cel mai bine ar fi să renunț la cel Large și să-mi aleg cel Medium?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.07.09

viteza de descarcare prin torente depinde de cei la care te conectezi (peers), cate seed-uri sunt si asa mai departe. poti sa ai la dispozitie toata latimea de banda a UPC-ului, daca fisierul pe care vrei sa-l downloadezi (legal, bineinteles) este pe un singur computer, de prin Guineea-Bissau sau similar, viteza s-ar putea sa nu ajunga la nivel de dial-up…

Semnătură 

iPad2, Black, 32GB Wi-Fi
iPhone 4S 32GB;
MacBook Pro 15” 2,4GHz, MB470
iMac 21” 2.7GHz, Mid 2011
IPod Touch 8GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Si eu de pe apple.com iau cu 3-4mb pe sec iar de pe torenti chiar si 20kbps smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

situl apple.com are mirror in romania asa ca “trageai” metropolitan nu internet

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 30.12.08

In alta ordine de idei…care credeti voi ca este firma cea mai buna ca provider de internet? Care isi respecta datele din contract…etc.?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: San Diego, CA
Macuser din: 14.07.07

Eu am abonamentul Medium de la UPC si descarc cu 1.2MB constant de pe Rapidshare.com

Semnătură 

Once you go you never go back!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.10.05

UPC limiteaza torente, nu te stresa, nu prea ai ce face…

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Mamaia, Constanta, Romania
Macuser din: 21.12.08
ValentinOSX - 20 August 2009 12:41 AM

In alta ordine de idei…care credeti voi ca este firma cea mai buna ca provider de internet? Care isi respecta datele din contract…etc.?

ClickNET din RO

Semnătură 

The hmsters have gone mad! Mad I tell you!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Țăranii ăștia!

Am vrut să-mi fac la erdeesh, să am și eu rețea metropolitană, toate alea. Dar nu-i așa că în zona în care m-am mutat, erdeșul nu are infrastructură? x(

Ziceți că nu prea aș avea ce face?

Credeți că ar fi justificată retrogradarea de la 24 Mbps la 12 Mbps? Nu de alta, dar dacă abonamentul Large nu poate ajunge nici măcar la talia celui Medium, ce sens are să plătesc atâta?

Am sunat și spuneau ceva de genu că nu prea o au ei cu rețeaua metropolitană. Nu știu cât e de drept cât nu. Pe de altă parte, am făcut teste la http://www.speedtest.net si am văzut că dacă era vorba de server extern, viteza era mai mare. În Cluj, unde și stau, descărcatul nu depășea 2,66 Mbps, iar încărcatul către 2 Mbits. Am ales București, apoi Viena, apoi Paris, viteza crescând de la un server la altul. O fi doar coincidență, adică nu ar putea fi văzut lucru ăsta ca o regulă?

[ Modificat: 20 August 2009 01:59 AM de sebastianH ]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Salut. Eu am UPC Large și trag torenți și cu 2MB, trecând printr-un router. Folosesc Transmission (pe Leopard) și funcționează perfect.

O seară bună,
Costi.

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Întrebarea mea este: merge constant?
Am nimerit și eu să meargă cu 1,8 MB, dar în niciun caz constant.

Am remarcat, în schimb, o chestie foarte ciudată. Atunci când crește rata de încărcare, scade cea de descărcare. Pot avea uneori încărcare cu 300 KB/s, iar descărcatul să fie 70 KB/s.

Nu înțeleg. Ce anume ar trebui să fac?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08
sebastianH - 20 August 2009 01:49 PM

Întrebarea mea este: merge constant?
Am nimerit și eu să meargă cu 1,8 MB, dar în niciun caz constant.

Am remarcat, în schimb, o chestie foarte ciudată. Atunci când crește rata de încărcare, scade cea de descărcare. Pot avea uneori încărcare cu 300 KB/s, iar descărcatul să fie 70 KB/s.

Nu înțeleg. Ce anume ar trebui să fac?

Singura modificare pe care am făcut-o în Transmission a fost să-i măresc numărul de conexiuni, cum se vede în imaginea atașată. De asemenea, în router, cazul meu, am deschis portul corespunzător pentru torenți, Transmission având setat astfel un port fix, nu aleator.

Și da, merge constant. Bineînțeles, depinde ce tragi, câți sunt activi (peers)...

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.12.07

Eu trag constant cu 6-7MB/s.Harduri sa am.Am net de la iLink.

Semnătură 

 MacBook
Mighty Mouse BT

‹‹ Problema Internet      Problema cu Mailul ››