Am internet Large de la UPC. Viteza este de 24 Mbps download, iar upload 4 Mbps.
Problema constă în faptul că viteza de descărcare rareori depășește 200 KBps, iar încărcatul 70 KBps, 100KBps în cel mai bun caz. Mă refer la descărcarea prin client de torente (Utorrent). De altfel, descărcarea unui pachet de pe situl apple, merge perfect, 1,6 MB/s. Nicio problemă.
Într-o altă ordine de idei, viteza nici măcar nu ajunge la viteza pachetului Medium.
Există vreo posibilitate de a remedia acest lucru sau credeți că cel mai bine ar fi să renunț la cel Large și să-mi aleg cel Medium?
viteza de descarcare prin torente depinde de cei la care te conectezi (peers), cate seed-uri sunt si asa mai departe. poti sa ai la dispozitie toata latimea de banda a UPC-ului, daca fisierul pe care vrei sa-l downloadezi (legal, bineinteles) este pe un singur computer, de prin Guineea-Bissau sau similar, viteza s-ar putea sa nu ajunga la nivel de dial-up…
Am vrut să-mi fac la erdeesh, să am și eu rețea metropolitană, toate alea. Dar nu-i așa că în zona în care m-am mutat, erdeșul nu are infrastructură? x(
Ziceți că nu prea aș avea ce face?
Credeți că ar fi justificată retrogradarea de la 24 Mbps la 12 Mbps? Nu de alta, dar dacă abonamentul Large nu poate ajunge nici măcar la talia celui Medium, ce sens are să plătesc atâta?
Am sunat și spuneau ceva de genu că nu prea o au ei cu rețeaua metropolitană. Nu știu cât e de drept cât nu. Pe de altă parte, am făcut teste la http://www.speedtest.net si am văzut că dacă era vorba de server extern, viteza era mai mare. În Cluj, unde și stau, descărcatul nu depășea 2,66 Mbps, iar încărcatul către 2 Mbits. Am ales București, apoi Viena, apoi Paris, viteza crescând de la un server la altul. O fi doar coincidență, adică nu ar putea fi văzut lucru ăsta ca o regulă?
[ Modificat: 20 August 2009 01:59 AM de sebastianH ]
Întrebarea mea este: merge constant?
Am nimerit și eu să meargă cu 1,8 MB, dar în niciun caz constant.
Am remarcat, în schimb, o chestie foarte ciudată. Atunci când crește rata de încărcare, scade cea de descărcare. Pot avea uneori încărcare cu 300 KB/s, iar descărcatul să fie 70 KB/s.
Întrebarea mea este: merge constant?
Am nimerit și eu să meargă cu 1,8 MB, dar în niciun caz constant.
Am remarcat, în schimb, o chestie foarte ciudată. Atunci când crește rata de încărcare, scade cea de descărcare. Pot avea uneori încărcare cu 300 KB/s, iar descărcatul să fie 70 KB/s.
Nu înțeleg. Ce anume ar trebui să fac?
Singura modificare pe care am făcut-o în Transmission a fost să-i măresc numărul de conexiuni, cum se vede în imaginea atașată. De asemenea, în router, cazul meu, am deschis portul corespunzător pentru torenți, Transmission având setat astfel un port fix, nu aleator.
Și da, merge constant. Bineînțeles, depinde ce tragi, câți sunt activi (peers)...