intrebare word
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

am si eu un fisier de 287 de pagini si as dori sa il transform in 10 fisiere a cate 30 pagini fiecare,aproximativ.
se poate face asta direct din word?sau exista vreun soft?
am incercat sa il fac eu dar am si imagini si imi ies una peste alta cu copy-paste.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

mă tem că o vei face manual, după ce vei folosi
Insert / Break / section break (next page)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
boboc - 23 August 2009 04:44 AM

am si eu un fisier de 287 de pagini si as dori sa il transform in 10 fisiere a cate 30 pagini fiecare,aproximativ.
se poate face asta direct din word?sau exista vreun soft?
am incercat sa il fac eu dar am si imagini si imi ies una peste alta cu copy-paste.

Este o situație tipică, mă confrunt cu ea periodic, vin colegii să-mi dea la paginat documente mamut de peste 300 de pagini. Recordul a fost un fișier .doc de circa 650 de pagini. Cum naiba l-o fi gestionat, nu știu, dar știu că mi-a fost greu să-l gestionez cu Word, singura apliacție care nu a gîfîit la așa ceva a fost Mellel, zbura cu alea 650 de pagini.
DEci fac așa.
Las originalul intact și fac prima copie, apoi a doua copie.
Deschid prima copie și las, să zicem, partea introductivă (cuvîntul înainte, prefața, cuprinsul), apoi tai restul pînă la final. O rebotez, de ex., 1_prima parte.rtf
Iau a doua copie și-i fac și ei o nouă copie (a treia, deci), deschid copia 2 și tai prima parte, inclusă în primul document (ăla numit 1_prima parte.rtf), mă duc la vale să văd cît las din el, 1-2 capitole, depinde cît de mari sînt. REbotez fișierul 2_capitol2-3.rtf. Și tot așa.
Am grijă ca, per final, să nu am fișiere mai mari de circa 40-60 de pagini, să le pot gestiona ușor.
Singura grijă e să tai ce trebuie, să nu te încurci la pagini, motiv pt care scriu frumos pe o ciornă de la ce pagină trebuie să tai și pînă unde. Dacă tot ai primit un document mamut, iar aplicația îl poate gestiona, înainte de decupat capitole ar fi bine să-i dai un chip unitar, adică același font, aceeași spațiere etc. pt ca la final să ai o idee clară cam cîte pagini ies și dacă mai trebuie strîns ori lăbărțat puțin, să nu iasă nici prea puchinos la tipărit, dar nici prea lăbărțat. Există un optim pt ochi și pt costuri, nici să ai un volumoi de 500 de pagini cu font mare și lăbărțat, care „trage la pagini”, dar nici 200 de pagini de text puchinos pe care-l poți citit doar cu lupa.

P.S. Ar fi o idee a procesoarele de text să includă o asemenea funcție, ceva gen „cut file into several smaller files”, unde să marchezi de unde pînă unde să le taie și apoi, cînd dai comanda, să-ți genereze cîteva fișiere la rînd. Am preluat ideea din mers.

[ Modificat: 23 August 2009 02:15 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

smile
cattus, problema e la voi, profesorii
că nu vă gândîți cum poate fi cursul vostru disimulat într-un smartphone…
poate ar trebui făcută și o variantă ‘lite’ a cursurilor pentru care mergeți mai des la restanțe
smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 23 August 2009 02:39 PM

smile
cattus, problema e la voi, profesorii
că nu vă gândîți cum poate fi cursul vostru disimulat într-un smartphone…
poate ar trebui făcută și o variantă ‘lite’ a cursurilor pentru care mergeți mai des la restanțe
smile

Da, iată o atitudine constructivă! red face

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Adevarata vb de ce ti-e frica de aia nu scapi smile
M-am apucat sa o fac manual,sunt deja la jumate si merge cat de cat repede treaba,cred ca ma incetinea gandul ca este vreo alternativa.
Multumesc pentru raspuns.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 26.01.08

Sper că nu ai terminat ..există alternative smile
Una ar fi descrisă aici

You can do it by making the existing document a Master document and creating sub-documents within it. In Outline view, select the headings of the sections you want to make into sub documents and assign a Heading (from the Style box), say ‘Heading 1’ to them. Collapse the whole document so that you can only see the headings by clicking on the number 1 on the Outlining toolbar. Select each heading by clicking on the plus sign in front of it and click on the ‘Create Subdocument’ button on the toolbar. Separate documents will be created and named with the heading you selected. Check out ‘Working with Master Documents’ in the Help menu for more information.

Un script aici split rtf, txt or word doc into multiple fragment files

iar eu îți sugerez să dai print, selectezi un interval de pagini și salvezi în pdf. Cred că e cel mai simplu așa.

Semnătură 

iMac G4
iBook G3

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Bogdanw - 23 August 2009 05:06 PM

Sper că nu ai terminat ..există alternative smile
Una ar fi descrisă aici

You can do it by making the existing document a Master document and creating sub-documents within it. In Outline view, select the headings of the sections you want to make into sub documents and assign a Heading (from the Style box), say ‘Heading 1’ to them. Collapse the whole document so that you can only see the headings by clicking on the number 1 on the Outlining toolbar. Select each heading by clicking on the plus sign in front of it and click on the ‘Create Subdocument’ button on the toolbar. Separate documents will be created and named with the heading you selected. Check out ‘Working with Master Documents’ in the Help menu for more information.

Un script aici split rtf, txt or word doc into multiple fragment files

iar eu îți sugerez să dai print, selectezi un interval de pagini și salvezi în pdf. Cred că e cel mai simplu așa.

Drăguț, voi testa jucăria asta, ar trebui să meargă. Dacă da, colegii vor scăpa de înjurături cînd îmi trimit un mamut de 300-400 pagini. Nu știu de ce, dar am impresia că ei, totuși, lucrează pe capitole, apoi fac mamutul ăla, probabil cred că așa e mai bine.

Semnătură