server ftp pentru mac si Remot control
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Pantelimon-ILFOV
Macuser din: 19.11.08

Buna seara tuturor,
Sunt un nou utilizator de MAC migrand de la PC

Incerc sa imi gasesc programele care le utilizam pe PC corespondente pe MAC.
Nu reusesc sa gasesc un server de ftp. Am incercat sa configurez serverul ftp din hellpul mac ului si nu a iesit :(
Folosesc ca filezilla ca client ftp, pentru mac nu este si server:( acesta era cel pe care il foloseam pe pc

A doua problema este ca as vrea sa fac remote control pe macul meu de oriunde am nevoie sa intru PC sau MAC, inainte foloseam radminul.

Multumesc anticipat

Florian MARIN

Semnătură 

Florian MARIN

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Salut,
Daca ai Leo, in System Preferences/Sharing gasesti File Sharing, iar la Options gasesti protocoalele de share ( AFP, SMB si FTP ).
Tot acolo gasesti si Screen Sharing ( pentru VNC ).
Pentru acces de oriunde https://secure.logmein.com/home.asp?hp=4 .

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Dacă te duci pe versiontracker.com și dai la Search un cuvînt cheie precum „remote”, vei găsi imediat o listă lungă și gratuită. Eu cred că ajunge.
Poate mai au și alții idei.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Cattus Thraex - 28 August 2009 01:55 AM

Dacă te duci pe versiontracker.com și dai la Search un cuvînt cheie precum „remote”, vei găsi imediat o listă lungă și gratuită. Eu cred că ajunge.
Poate mai au și alții idei.

A, iar dacă la cuvînt-cheie ftp server ai alt snop de folosit.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Florian MARIN - 28 August 2009 01:46 AM

Buna seara tuturor,
Sunt un nou utilizator de MAC migrand de la PC

Incerc sa imi gasesc programele care le utilizam pe PC corespondente pe MAC.
Nu reusesc sa gasesc un server de ftp. Am incercat sa configurez serverul ftp din hellpul mac ului si nu a iesit :(
Folosesc ca filezilla ca client ftp, pentru mac nu este si server:( acesta era cel pe care il foloseam pe pc

A doua problema este ca as vrea sa fac remote control pe macul meu de oriunde am nevoie sa intru PC sau MAC, inainte foloseam radminul.

Multumesc anticipat

Florian MARIN

PureFTPd Manager e bun soft free
și poți căuta, deasemenea, vine server
wink

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Florian MARIN - 28 August 2009 01:46 AM

Ce înseamnă “nu a ieșit”? Nu ai putut accesa computerul prin FTP?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: Pantelimon-ILFOV
Macuser din: 19.11.08

Multumesc mult pentru promtitudine.

Ma iertati am uitat sa spun ce hardware am.
Am un imac 24” cu 2,8 mhz, 4g ram, 360G Hdd. MAC OS X 10.5.7 (cred ca leopard ca nu scrie)
sper ca am spus tot

am incercat prima varianta cea a lui arturescu este cea pe care o incercasem si inainte si tot nu a mers:( nu situ de ce ...poate gresesc undeva
la a doua cea cu vnc ul am avut o experienta neplacuta initial asa am incercat dar la un moment dat m am trezit ca cineva scria in locul meu in calc fara ca eu sa vreau lucru asta :(
pureftp a fost varianat cu care m am descurcat si vaad ca merge…..am cam dat eu next next,,,fara sa inteleg exact ce vroia sa spuna acolo dar a mers in final…... daca se poate sa imi spui ce sa am grija sa nu fac in cazul acestui program…. multumesc..

ramane remote ul sa il stabilesc care o fi mai safe si mai bun si care merge de pe orice sistem mac/pc

multumesc inca odata
eu am mac de 2 saptamani asa ca ma scuzati poate pentru tampeniile pe care le spun…..

multumesc pentru intelegere.

Semnătură 

Florian MARIN

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06
Florian MARIN - 28 August 2009 02:56 AM

Multumesc mult pentru promtitudine.

Ma iertati am uitat sa spun ce hardware am.
Am un imac 24” cu 2,8 mhz, 4g ram, 360G Hdd. MAC OS X 10.5.7 (cred ca leopard ca nu scrie)
sper ca am spus tot

am incercat prima varianta cea a lui arturescu este cea pe care o incercasem si inainte si tot nu a mers:( nu situ de ce ...poate gresesc undeva
la a doua cea cu vnc ul am avut o experienta neplacuta initial asa am incercat dar la un moment dat m am trezit ca cineva scria in locul meu in calc fara ca eu sa vreau lucru asta :(
pureftp a fost varianat cu care m am descurcat si vaad ca merge…..am cam dat eu next next,,,fara sa inteleg exact ce vroia sa spuna acolo dar a mers in final…... daca se poate sa imi spui ce sa am grija sa nu fac in cazul acestui program…. multumesc..

ramane remote ul sa il stabilesc care o fi mai safe si mai bun si care merge de pe orice sistem mac/pc

multumesc inca odata
eu am mac de 2 saptamani asa ca ma scuzati poate pentru tampeniile pe care le spun…..

multumesc pentru intelegere.

pentru vnc setarile se fac din sharing/remote management iar daca ai router trebuie port forwarding.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein