Protagoniștii: Airport base station dual band și Hp photosmart c4280
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Bună seara,

Mi-am conectat imprimanta la base station. Din panoul de comandă al routerului (AirPort Utility) reiese faptul că a recunoscut-o, iar în momentul în care încerc să imprim și eu ceva, primesc răspunsul acesta: Printer is currently off-line.

Cum mă pot descurca in situația de față? :D

Mulțumesc mult!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
sebastianH - 28 August 2009 11:51 PM

Bună seara,
Mi-am conectat imprimanta la base station. Din panoul de comandă al routerului (AirPort Utility) reiese faptul că a recunoscut-o, iar în momentul în care încerc să imprim și eu ceva, primesc răspunsul acesta: Printer is currently off-line.
Cum mă pot descurca in situația de față? :D
Mulțumesc mult!

Păi nu rezultă din ce spui dacă ai și instalat imprimanta, respectiv dacă:
- ai instalat driverul imprimantei (nu e nevoie decît dacă ai instalat toate driverele la instalare și imprimanta era inclusă în acel set)
- ai activat-o în system preferences/print & fax

Fă mai întîi o probă conectată direct la mac, dacă totul e OK, o pui la router. În mod normal, dacă totul e făcut cum trebuie, merge.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Salut,

mulțumesc mult de răspuns.

Am reușit, totuși, să rezolv problema în timp util. Am urmat instrucțiunile de aici http://support.apple.com/kb/TS1253 .

O altă întrebare:

Cum fac un Windows vista să se vadă cu un Mac, pentru că, deși am pus același grup de muncă (Workgroup) nu am reușit să le fac să se vadă.

P.S.
După descoperirea de mai sus, instalarea imprimantei folosind bonjour pentru ferestre a fost floare la ureche.

Mulțumesc!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

sys prefs/Sharing/file sharing (sau ce mai vrei), apoi la Options bifezi Smb (samba), ca să vadă și windows ceva. AFP = Apple file protocol, asta e pt mac-uri în rețea.
Toate setările esențiale se fac în sys prefs și sînt absolut logice, butonează un pic.

P.S. Nu uita să dai și drept de copiere fișierelor pe mac din setările acelor figurine cu mutre umane, altfel poți face doar Drop Files sau Read Only.

[ Modificat: 29 August 2009 01:20 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…