1 din 2
1
caut ceva gen character map
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Am vazut la un moment dat ca exista un program care-ti punea langa meniul Apple un P care, odata apasat, iti deschidea un echivalent al Character Map din windoza (scuze pt. analogie, dar n-am ce face). Stie cineva cum il cheama pe program si de unde pot sa-l iau si eu?

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Se numeste PopChar, dar nu este free. Dar mai poti vedea caracterele din System Preferences -> international -> Input Menu -> check Character Palette si… check Show Input Menu in Menu Bar. Vei gasi “Show Character Pallete” in meniul steguletzului, in Menubar langa Audio. Asta daca ai Tiger.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Steji - 28 Iunie 2006 02:33 PM

Am vazut la un moment dat ca exista un program care-ti punea langa meniul Apple un P care, odata apasat, iti deschidea un echivalent al Character Map din windoza (scuze pt. analogie, dar n-am ce face). Stie cineva cum il cheama pe program si de unde pot sa-l iau si eu?

PopChar
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/14804

Să știi însă că a exersa un pic tastele moarte (dead keys) conduce la viteză mult mai mare decît PopChar ori altceva similar, cum ar fi Character Palette care, dacă e să fie, e mai bună decît PopChar

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 28 Iunie 2006 02:39 PM

PopChar

Să știi însă că a exersa un pic tastele moarte (dead keys) conduce la viteză mult mai mare decît PopChar ori altceva similar, cum ar fi Character Palette care, dacă e să fie, e mai bună decît PopChar

indeed, dar ca sa le invat, tre’ sa le si gasesc intai wink

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Steji - 28 Iunie 2006 02:47 PM
Cattus Thraex - 28 Iunie 2006 02:39 PM

PopChar

indeed, dar ca sa le invat, tre’ sa le si gasesc intai wink

Cu PopChar nu le vei învăța niciodată. Dacă nu sînt indiscret, de ce caractere ai nevoie? Diacritice pt limbi moderne, pt greacă etc. sau din domeniul symbols?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Momentan aveam nevoie de caractere cu umlaut (am un text in maghiara). In munca de zi cu zi folosesc fontu’ symbol si ma descurc cu el. Era o chestie mai mult preventiva ca acu’ am rezolvat-o combinand “o” cu “..” in quark cu “character tracking”. Ce nu face romanu’ ca sa se descurce…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Dar vezi că în maghiară “o” şi “u” pot fi atât cu umlaut “ö”, “ü”, cât şi cu dublu accent “ő”, “ű” Deci până la urmă, tot Popchar ţi-ar fi bun. Numai că în Quark 6.x pe care-l foloseşti, nu ştiu dacă ai să poţi chiar şi cu Popchar. Diferenţa dintre litere este la fel ca la noi “ă”, “â” respectiv “i”, “î”. Nu sunt maghiar, dar a trebuit să tehnoredactez şi texte în maghiară.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Steji - 28 Iunie 2006 03:24 PM

Momentan aveam nevoie de caractere cu umlaut (am un text in maghiara). In munca de zi cu zi folosesc fontu’ symbol si ma descurc cu el. Era o chestie mai mult preventiva ca acu’ am rezolvat-o combinand “o” cu “..” in quark cu “character tracking”. Ce nu face romanu’ ca sa se descurce…

dacă vei citi atent documentația mea la rubrica .RO, vei afla cum combini extrem de ușor umlaut, option-U urmat de vocala respectivă. acolo ai lista tuturor tastelor moarte din Romanian Standard, nu zic Romanian Academic, unde ai TOT ce se poate imagina în materie de taste moarte, dar bănuiesc faptul că nu ai texte dialectale sau alte alea cu x semne diacritice per caracter! smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Va multzumesc pt. promptitudine. Intr-adevar Character Palette e perfect. M-am gandit eu ca ar trebui sa existe asa ceva in sistem. Celelalte sfaturi, le voi retine pentru o, eventuala, utilizare ulterioara. Inca o data, multumesc!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Mi-am pus si eu PopChar 3 si-mi place rau in bar, dar cand incerc sa bag unele caractere, zice ca alea gri nu le pot baga si apoi pomeneste ceva de un “license key”, ce naiba o fi aia… si ceva de niste invalizi… Am dat search pe google si nimic…

Poate imi explica cineva si mie pe PM ce naiba pot sa fac? wink Merci!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

lol, si eu care chiar ma pregateam sa iti explic de ce iti spune de licence…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 27 Iulie 2006 02:32 AM

Mi-am pus si eu PopChar 3 si-mi place rau in bar, dar cand incerc sa bag unele caractere, zice ca alea gri nu le pot baga si apoi pomeneste ceva de un “license key”, ce naiba o fi aia… si ceva de niste invalizi… Am dat search pe google si nimic…

Păi cere să-i dai banii pe aplicație, e shareware și demifuncțională! După părerea mea, PopChar, de glorie în MAC OS 7-9, nu are nici un rost acum. Îți explic eu mîine cum se face, dacă vii la macuser meeting.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
huk - 27 Iulie 2006 02:32 AM

huk, pai trebuie licentiat! Ai unul demo! Daca ti-ai tras PopChar 3 (ultimul) ATUNCI CHIAR CA TREBUIE CUMPARAT! Nu i s-a gasit inca leac! Exista (free de free) pe sistemul 9 si era (este) super util!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Xanthrax - 28 Iunie 2006 03:51 PM

Dar vezi că în maghiară “o” şi “u” pot fi atât cu umlaut “ö”, “ü”, cât şi cu dublu accent “ő”, “ű” Deci până la urmă, tot Popchar ţi-ar fi bun. Numai că în Quark 6.x pe care-l foloseşti, nu ştiu dacă ai să poţi chiar şi cu Popchar. Diferenţa dintre litere este la fel ca la noi “ă”, “â” respectiv “i”, “î”. Nu sunt maghiar, dar a trebuit să tehnoredactez şi texte în maghiară.

Romanian Academic: option-U = umlaut; option-shift-U = dublu accent ascuțit (ő ű), adică ceea ce ai nevoie în maghiară.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

gata, m-am vindecat! numai cer crackuri pe forumul asta niciodata! :D

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pai nu exista (inca) crack pentru PopChar 3! Mai asteapta o luna! Ete! Noi te luam pe dupa copac si tu ne iesi in cale! Ce crezi, ca n-as vea si eu ultima versiune?

1 din 2
1

‹‹ Cum fac sa nu mai apara...      .dmg criptat ››