1. Nici pe OSX86 nu veti gasi link-uri, decat catre fisere produse (nu modificate) de userii acelui forum. Dar gasiti sfaturi. Astfel nici cu acel link nu se poate rafui Apple.
2. Chiar daca Tiger scos din cutie s-ar putea instala pe un PC, tot nu ar fi legal, pentru ca in acordul lor de licenta, spun ca se poate instala doar pe masini masini cu brand name Apple.
Din experienta proprie, spun ca, OSX pe PC = SU-RO-GAT! Legal sau ilegal (nu conteaza). Avem optiunea BootCamp… dar cati o folosesc? Chestia asta este legala? Din moment ce exista, se pare ca da, este legala. Cu ce scop a fost dezvoltata? Doar ca sa fie, pur si simplu, sau ca fie utila, de folos? Eu pot sa pun, acasa, pe calculatorul personal care nu-mi aduce nici un venit, orice fel de sistem de operare vreau. Atata timp cat eu cumpar un bun (un sistem de operare, o masina de spalat sau de tuns gaini turbate), pot sa fac orice vreau eu cu acel bun. Scrie undeva, in EULA, ca nu am voie sa instalez un soft cumparat legal pe anumite calculatoare? Exista un paragraf anume, pentru chestia asta? Scrie undeva ca, WindowsXP trebuie instalat NUMAI pe PC-uri? Scrie undeva ca OS X trebuie instalat numai pe MAC-uri? NU! Citesc “EULA”, de care se tot zice pe aici, si nu vad sa scrie undeva, CLAR, acest lucru.
QED! nu scrie - deci nu e ilegal. iar instalarea unui patch iarasi este cit se poate de legala. si apoi stiti ca exista platforme mac care nu sunt produse de apple??? da exista! si eu m-am mirat cind le-am vazut pe net. ei bine pe acele calculatoare ce instalam?
Scrie undeva ca OS X trebuie instalat numai pe MAC-uri? NU! Citesc “EULA”, de care se tot zice pe aici, si nu vad sa scrie undeva, CLAR, acest lucru.
Of, of, of… eu inteleg ca nu cititi niciodata aceste SLA sau EULA, dar macar nu va apucati sa faceti scandal de-aiurea daca nu stiti despre ce e vorba…
“This License allows you to install and use one copy of the Apple Software on a single Apple-labeled computer at a time.”
E un citat din SLA-ul kit-ului meu original de Mac OS X Tiger 10.4. Atasat pentru cine e interesat, iar pentru toate SLA-urile Apple, mergeti aici: http://www.apple.com/legal/sla/
recunosc. sunt vechi. am spus doar ca le-am vazut mai demult. dar la vremea respective nu exista EULA? ce instalau proaspetii posesori de astfel de clone pe ele?
“This License allows you to install and use one copy of the Apple Software on a single Apple-labeled computer at a time.”
Mea culpa! Nu era vorba de scandal ci de o discutie, a unui utilizator in necunostinta de cauza, pe un forum specializat. Aceeasi parere, proprie si personala: OS X pe PC / WinXP pe MAC => SUROGAT!
eu stiu ca EULA nu imi da voie sa fac modificari. ceea ce vreau sa spun este ca acest AGREMENT nu este o lege. da are putere de lege pentru ca este un contract pe care il semnezi, practic, cind faci click pe YES, dar este totusi un contract si poate fi in contradictie cu o lege sau alta din tara noastra sau de aiurea. ceea ce vreau sa spun e ca producatorii de software ne pot baga pe git clauze contractuale dupa cum vor ei iar noi nu putem face mai nimic. pot, de pilda, sa ne oblige prin aceasta EULA sa folosim programul respectiv numai noaptea sau numai pe luna plina!!! trebuie sa existe o limita impusa de lege pentru aceste EULA.
EULA este un contract intre tine si furnizor.
Este perfect legal & valabil in Romania (de cca 3-4 ani de cand s-a votat legea semnaturii electronice).
Cat timp nu incalca o alta lege in vigoare, tot ceea ce se cere intr-un EULA trebuie respectat contractual (si nici o lege nu interzice restrictionarea folosirii noaptea pe luna plina).
Daca scrie in EULA cu fonturi mici-mici ca trebuie sa le cedezi dreptul de proprietate asupra casei tale si tu dai Accept, ei au tot dreptul sa vina sa te evacueze si politia este obligata sa ii ajute.
Nu-i asa ca acuma iti pare rau ca nu ti-ai facut mai multa vreme sa citesti diverse EULA-uri la care ai dat accept la foc automat ?