Ma intereseaza daca exista un program compatibil cu leopard care sa stearga cu adevarat spatiul liber de pe hard, sau cel putin sa-l rescrie de vreo 20-30 de ori.
Exista asa ceva pt mac? Stiu k gasisem acum cateva luni un program asemanator pt windows.
Ma intereseaza daca exista un program compatibil cu leopard care sa stearga cu adevarat spatiul liber de pe hard, sau cel putin sa-l rescrie de vreo 20-30 de ori.
Exista asa ceva pt mac? Stiu k gasisem acum cateva luni un program asemanator pt windows.
Nu ai nevoie de niciun program special, îl ai deja instalat default în Applications/Utilities/Disk Utility. ai grijă cum îl folosești, este un utilitar foarte puternic cu care ștergi ușor și ce nu trebuie.
decit sa stergi de 20-30 de ori, mai bine reformatezi
sau, daca nu vrei sa stergi tot hardul, s-ar putea ca sa nu poti face asta cu disck utility - depinde de cit de mare e spatiul liber de pe hard…
Eu credeam ca formatarea scrie doar in capul discului si lasa datele pe loc… de aia programele de unformat sunt relativ usoare.
Daca vrei sa-ti protejezi hardul la vanzare: programe de scris in spatiul liber sunt destule. Oi fi eu mai slab cu tehnica, dar sunt convins ca o scriere cu o fraza binara standard zic ca e suficient. De la doua incolo e paranoia.
Daca arunci hardul si nu vrei sa lasi date pe el: ciocanul, e cel mai bun eraser. Daca astepti FBIul la usa… s-ar putea sa nu fie de ajuns stergerea spatiului liber, caci urme vor ramane in sistem (in spatiul ocupat).
Pb nu e ca vreau sa arunc hard-ul dar l-am luat la mana a 2-a si n-am putut sa ma abtin sa nu-mi bag nasu putin prin el si ce-am descoperit nu e tocmai ok…. De aceea vroiam sa-l aduc intr-o stare cat mai decenta.
Si ciocanul nu e niciodata cea mai sigura solutie;)