Atenție, spyware!
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

O grămadă de aplicații, fie din AppStore, fie din Cydia au prostul obicei de a transmite date despre utilizator, de la locație pînă la sex, data nașterii și dracu’ știe mai ce. Pînă acum se detașează clar Pinch Media care, de altfel, a și recunoscut oarecum. Detalii despre Pinch Media, care nu e singura din păcate. Sînt mai multe, iată o listă  destul de lungă de aplicații.
Trecînd peste problema invadării intimității, o altă mare problemă e bateria. Da, toate acele aplicații sug bateria transmițînd toate acele date. Așa că, cei care au observat o scădere abruptă a duratei bateriei, au acum o parte din cauze, dacă nu chiar cea mai importantă.

Rezolvarea, din păcate, e disponibilă doar pentru cei cu jailbreak. Pentru aplicațiile din AppStore instalați Privacy din Cydia.
Pentru aplicațiile din Cydia , adăugați la Sources http//cydia.i-phone-home.net, după care din Sections/i-phone-home, instalați patch-urile pentru fiecare aplicație pe care o folosiți.

Pentru cei fără jailbreak, singura soluție e să nu mai folosiți acele aplicații, mai ales cele care cer cu insistență să le permiteți să vă folosească locația. Fiind aplicații care au girul Apple trebuie să primească acceptul utilizatorului. Accept care poate fi obținut destul de ușor, cu insistența de care tocmai vorbeam.
Oare ce urmează?

PS Pentru cei care se pregătesc să treacă la alte mărci, atenție, Palm Pre e aceeași Mărie. Se pregătește HTC. smile

LE: Aplicații cu probleme mari pe care le folosesc eu, dar le voi șterge:

Shazam (detalii în acea listă)
Luxor
eBuddy (care trimite date necriptate, inclusiv parole, la îndemîna oricărui șuț)

[ Modificat: 05 Septembrie 2009 10:56 PM de toma ]
 Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

1. bateria mi se termina destul de repede
2. folosesc cam toate aplicatiile de pe lista inlusiv Shazam (“24 - Shazam, works but data goes everywhere!”).
3. am jailbreak,acuma caut pe cydia ce trebuie.
4. la cine naiba au ajuns datele mele ?!
- sper ca totusi sa nu imi sparga cineva parola dă mess LOL

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.09.09

In primul rand vreau sa salut toti membrii acestui forum. Il citesc de cateva luni bune, chiar dinainte sa imi cumpar primul meu iPhone, insa abia acum mi-am facut un cont iar acesta este primul meu mesaj.
Legat de topic, mi se pare ironic ca cei cu jailbreak sa fie ceva mai protejati decat utilizatorii normali, asta in cazul in care isi instaleaza privacy de pe cydia. Daca cititi mai multe de pe linkul dat de moderator, aflati ca privacy nu reuseste sa blocheze decat un anumit procent din aplicatiile care au prostul obicei to “call home”. Cred ca ma caiesc un pic ca am ales sa imi cumpar un iPhone in locul unui iPod Touch. Va explic si de ce, noaptea, cand eram pe anumite aplicatii “free”, puneam telu pe “airplane mode” ca sa nu fiu invadat de reclamele din ele. In acelasi timp, fara sa stiu, le si blocam incercarile de a suna acasa. In timpul zilei nu am cum sa blochez telefonul de fiecare data cand vreau sa joc ceva, logic. Ar insemna sa-mi transform iPhonul in cel mai scump iPod din lume. Mi s-a parut ciudat ca shazam ma intreba de fiecare data daca accept sa-mi verifice locatia si cred ca o singura data i-am dat accept, ca incepusera sa ma streseze pop-up-urile de la fiecare search. Apple respinge o aplicatie in store ca ii foloseste glossy chat bubblurile din app-ul sms, dar le accepta pe cele care transmit d-zeu stie unde, date identificatoare despre useri (Vampires Live transmite acasa pana si numarul tau de telefon). Pana si jocul meu preferat, doodle jump, dupa ce te intreaba la prima utilizare daca vrei sa iti trimita scorurile pe serverele lor, chiar daca ii dai “deny” el tot suna acasa.
Daca nu am parut prea coorent imi cer scuze, e tarziu si sunt cam aburit.
Peace

Semnătură 

iPhone 3G[S] 16GB Black

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Kiddo - 06 Septembrie 2009 12:34 AM

Daca nu am parut prea coorent imi cer scuze, e tarziu si sunt cam aburit.
Peace

În general, nu e bine să intri pe un forum cînd ești aburit.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08

sunteti paranoici.
sunt date trimise, dar tin de felul in care se foloseste aplicatia targetata, iar acele date sunt destul de utile unui developer. nu se trimit parole sau nu stiu ce date private din iphone. ce nu e etic e faptul ca acele aplicatii nu te intreaba inainte daca esti de acord sa trimiti acele date.

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

‹‹ Gadgeturi pt iPhone      probleme cu weather ››