Aram - 10 Septembrie 2009 09:18 AM
psergiu - 09 Septembrie 2009 01:23 PM
Aram - 08 Septembrie 2009 11:57 AM
Încă un sfat inutil…
Aram, sfatul este util doar dacă ai mac.
Declarând în semnătură că nu mai ai mac - mesajul tău a fost off-topic. Nu mai posta off-topic.
Absolut fals. Să poți monta cu noatime o poți face în orice sistem de operare. Ba chiar o poți face “cumsecade”, în fstab sau echivalent, nu trebuie să faci hackuri în rc.local. Și pe orice sistem de operare a monta cu noatime este exact la fel de inutil ca pe Mac OS X. Problema pe Mac OS X mai e și că un astfel de sfat trântit pe un forum o să ducă indubitabili la probleme cauzate de însăși userii ce modifică rc.local fără să înțeleagă ce fac de fapt și modificând aiurea.
habar nu ai ce vorbesti, dar cu asta cred ca s-a obisnuit deja toata lumea 
1. noatime este o optiune de mount in UNIX, nu Windows, VMS etc. poate exista si pe astea ceva similar, aici era vorba de ceva specific.
2. fstab are valoare decorativa in Mac OS X, nu mai e folosit de mult
3. rc.local nu e pt “hack-uri”, e un fisier standard in Linux/BSD/Mac OS X (Leopard, cel putin) in care specifici ce vrei sa rulezi dupa operatiunea de boot
4. noatime nu e deloc inutil, dimpotriva - poate duce la o crestere a performantei pana la 30-40%; discutia asta a avut loc pe linux kernel mai list acum vreo doi ani de zile
http://kerneltrap.org/node/14148
setarea e valabila si in Solaris (/etc/vfstab) sau alte UNIX flavors… exista distributii Linux care vin cu astfel de setari by default (ubuntu foloseste relatime, care activeaza atime doar cand e nevoie, daca folosesti sistemul ca mail server de ex. - nu cred ca e cazul nostru
SuSE/Debian etc. iti permit sa setezi lucrurile astea inca de la instalare)