HDD Extern conectat prin Router/switch la doua computere
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am cumparat un HDD Extern Seagate de 500 Gb, USB 2. Si ca sa nu-l tot mut intre Mac si Notebook, as vrea, cumva sa-l leg prin router sau un switch si cele doua computere sa-l vada cumva in retea. Nu m-am exprimat corect dpdv tehnic, dar cred ca ati inteles care este ideea. S-a mai facut asa ceva? Este posibil?

De ce altceva as avea nevoie?

Multumesc

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Cu un AirPort Extreme poti sa faci asta.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
arahnedea - 09 Septembrie 2009 01:32 PM

Salutare,

Am cumparat un HDD Extern Seagate de 500 Gb, USB 2. Si ca sa nu-l tot mut intre Mac si Notebook, as vrea, cumva sa-l leg prin router sau un switch si cele doua computere sa-l vada cumva in retea. Nu m-am exprimat corect dpdv tehnic, dar cred ca ati inteles care este ideea. S-a mai facut asa ceva? Este posibil?

Multumesc

1. Fără router: îl conectezi la unul dintre calculatoare și dai share pe el.
2. Cu router: iei un router wl care permite așa ceva, de ex. Apple gigabit ethernet (alea care seamănă cu un mini) sau de alt producător, vezi specificațiile, și ai un disc share-uit wireless.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

Asta fac si eu cu airport extreme. Trebuie sa faci setarile de share din airport.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07
Cattus Thraex - 09 Septembrie 2009 01:51 PM
arahnedea - 09 Septembrie 2009 01:32 PM

Salutare,

Multumesc

1. Fără router: îl conectezi la unul dintre calculatoare și dai share pe el.
2. Cu router: iei un router wl care permite așa ceva, de ex. Apple gigabit ethernet (alea care seamănă cu un mini) sau de alt producător, vezi specificațiile, și ai un disc share-uit wireless.

Cred ca merg pe varianta 1. Router wl am, dar nu are USB. Apple gigabit ethernet e prea scump. Si programul “rabla” la electronice inca nu exista, sa dau router wifi al meu si sa iau unul cu usb plus o diferenta din partea mea.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Daca acel Notebook este Windows vezi ca un HDD in router Apple il vede ca FAT32 ( cel putin la mine asa este ).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
arahnedea - 10 Septembrie 2009 01:05 PM

Cred ca merg pe varianta 1. Router wl am, dar nu are USB. Apple gigabit ethernet e prea scump. Si programul “rabla” la electronice inca nu exista, sa dau router wifi al meu si sa iau unul cu usb plus o diferenta din partea mea.

Vezi că fac și alții routere la care poți conecta un disc, studiază și tu piața, sînt destule produse bune și relativ ieftine. Poate dai de un gigabit ehternet la sh…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Uite mai este un post aici http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/12420/P0/ .
Eu am avut un Asus WL 500G deluxe ( 4 ani a rezistat dupa care a cedat ), formatat ext3 pentru a putea scrie mai mult de 4G ( acces FTP si SMB ). Am schimbat cu Apple si am luat teapa ( reclama de la Apple ca merge Mac+PC este inselatoare pentru ca pe Windows HDD-ul este montat FAT32 ).
Pentru routerele Asus exista si alte firmware aici http://oleg.wl500g.info/ .

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

eu folosesc varianta 1 si-s foarte OK. am un MyBook WD pe care tin absolut totul. Pe MacMini-ul la care e conectat, am doar OS-ul si cateva chestii. Mini-ul da net wireless la MacBook si implicit acces la hdd extern

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mediaconvertor - 10 Septembrie 2009 09:12 PM

eu folosesc varianta 1 si-s foarte OK. am un MyBook WD pe care tin absolut totul. Pe MacMini-ul la care e conectat, am doar OS-ul si cateva chestii. Mini-ul da net wireless la MacBook si implicit acces la hdd extern

PĂi un mini poate fi într-adevăr folosit pe post de router wireless și pe post de print server. singurul dezavantaj, dacă e mai vechi, este că nu are n, are b/g, dar, sincer, pe mine nu m-ar deranja prea tare, nu mut fișiere mari de colo wl, numai prin sîrmă.
În plus, un mini poate fi și fax server… a scris huk cîndva un tuturial cu un iBook vechi pe post de server a toate, un mini e și mai bun la așa ceva.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

da-l in ma-sa de “n”! noi, astia din ardeal, nu ne grabim nicaieri smile

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!