- cand ma uit de sus la lcdul de la iMac intel 17”, orice iconita, fereastra care contine umbre, se vede un contur alb ciudat
- cand ma uit de sus la lcdul meu samsung, nu se vede nici un contur la iconite, ferestre.
-cand ma uit paralel pe lcdul de la iMac si am o culoare consanta care acopera tot monitorul, se vede in degrade de sus pana jos, degrade foarte accentuat, nepermis de accentuat.
-cand ma uit paralel pe lcdul meu samsung degradeul nu este chiar asa de accentuat.
concluziile mele: lcd-ul de la iMac e un mare crap. sper sa nu fie si la macbook la fel. daca gresesc corectati-ma ca sa mai invat ceva.
in general mi se par mai ca lumea culorile de la iMac dar poate mi se pare doar. mi se pare si mai obositor deasemenea, dar asta poate din cauza ca e widescreen
e obositor din cauza ca e widescreen. eu am la serv un Fujitsu Siemens de 19” wide, are aceeasi rezolutie ca iMac-ul de 17”, numai ca se vede un pic mai mare (ceea ce e mai bine), si tot e obositor. Incerc sa imi inchipui cum se vede pe un 17” aceeasi rezolutie.
Cat despre culori… sa speram ca cel de 20” e mai bun, ca vineri il iau.
Am impresia ca TFT-urile de la iMac sunt facute de Sony, cu a lor X-Black tehnologie(nu bag mana in foc).
Pai se stie, calitatea display-ului la iMac nu este extraordinara. Este perfect acceptabila pentru uz normal, dar mai putin pentru job-uri la care acuratetea culorii este esentiala. Si iMac-ul neveste-mii face la fel, si e o diferenta mare intre display-ul ala si Apple Cinema Display pe care lucrez eu. ACD-ul e mult mai bun.
e o difrenta destul de mare si intre iMacul de 17 si cel de 20
chestiile pe care tu le semnalezi ma mira chiar daca e de 17
eu am acasa de 20 si se vede bine chiar si din unghiuri f mari
e adevarat ca nu-l pot compara cu CinemaDisplay-ul de 23 de la serviciu unde am si iluminarea adecvata, e calibrat… bla bla bla
Aspectul widescreen n-ar trebui sa faca privitul mai obositor, dimpotriva. Ochii nostri au un camp vizual mai mare pe orizontala decat pe verticala, de aceea widescreen-ul este mai potrivit.
Este cunoscut faptul ca unele iMac-uri au probleme cu LCD-ul.
Cauta sa compari imaginea calculatorului tau, cu cea a unui alt iMac. Ideal ar fi sa fie ambele din aceeasi generatie.
slautari…
sa intreb si io ceva ca tot am vazut ca discutati despre monitoare aici..
as vrea sa-mi iau si io un Phillips 20” WSXGA 200W6CS,
sa ma lamureasca si pe mine cineva, daca merita sa iau monitorul sau nu.
daca a lucrat careva cu asa ceva .. si mai bine..
sper ca nu’s chiar cu totul off topic, iar daca is… scuze..
si inca ceva, am vazut ca nu se mai sunt Power Mac G5 dual proc, ci Single Proc Dual core…, oare astea is f’un pic mai bune decat DP-urile ???
citi bani face monitorul ala si ce vrei tu sa lucrezi pe el?
sau, la o adica iti soti banii pe monitorul ala cu ce lucrezi intr-un an de zile?
iar despre dual processor versus single processor - tu ce crezi? o fi mai bine cu doua sau cu unul?
monitoru’ ala face cam 17-17,5 mil. nu e exagerat.. si i-mi scot banii repejor pe el..
io as vrea sa stiu daca o fi indicat, pentru ceva activitate de dtp, nu exagerat de profesionista…
ai avut cumva ocazia sa lucri pe asa ceva? mi-as lua acasa un lcd, ca deja ajung sa stau in fata calculatorulu peste 12 ore pe zi.. si ma cam lasa ochii..
legat de powermac.. nu’s ce sa zic 2 nuclee pe acelasi proc vs 2 proace.. ma intreb si io.. ma cam mananca palmele sa-mi iau o masinarie.
Daca te mananca palmele, si ai si cu ce, ia-ti un Quad: are doua procesoare cu cate doua nuclee fiecare. Sau poate mai astepti pana ies cele cu Intel, dar eu am mari rezerve ca vor batea Quad-urile (sau oricum, nu cu mult).
daca as fi vrut intel, as fi mers pe iMac, care e mai ieftin… muult mai ieftin…
io insa vreau PPC, si da, ma mananca sa-mi iau quad, insa cred ca o sa-mi mai tai din mancarime si o sa-mi iau dintr-ala simplu.
ce sa zic, am testat odata un quad.. e demential, insa la 135 milioane, puteau si astia de vand pe la noi sa puna macar 2 giga de ram, nu 512M.
revenind la monitor.. io tot astept pareri
Eh, dac vrei pareri despre monitoare, uite: Apple Cinema Display. Costa o caruta de bani, dar eu intotdeauna zic ca produsela Apple nu sunt scumpe, doar costa mult. Adica, fac toti banii. Acu’, depinde de fiecare.
OK. Atunci: cica Dell a scos niste monitoare meseriase. Nu stiu indicativul, dar s-a discutat pe aici despre asta, da un search. Ar fi aproape de 2 ori mai ieftine, parca.