Daca am doua partitii (una de sistem si una de documente), BootCamp nu mai poate creea partitia pentru instalarea windows-ului?
Incerc sa fac acest lucru si nu vrea. Imi spune: ‘‘the startup disk must be formatted as a single Mac OS Extended volume or already partitioned by Boot Camp Assistant for instaling Windos’‘.
Ce as putea face?
Am gasit pana la urma raspunsul la intrebarea mea. In schimb, va rog sa imi dati un alt sfat.
Vreau Windows doar pentru a putea intra (destul de rar si pt scurt timp) pe serverul de la birou prin citrix (lucru care nu este posibil de pe leopard). Avand in vedere ca sesiunea de windows va fi relativ scurta, e mai ok sa fac totul prin prallels desktop?
Merci!
Am gasit pana la urma raspunsul la intrebarea mea. In schimb, va rog sa imi dati un alt sfat.
Vreau Windows doar pentru a putea intra (destul de rar si pt scurt timp) pe serverul de la birou prin citrix (lucru care nu este posibil de pe leopard). Avand in vedere ca sesiunea de windows va fi relativ scurta, e mai ok sa fac totul prin prallels desktop?
Merci!
Dacă citeai un pic documentația nu mai puneai prima întrebare.
Asta ca să fiu răutăcios. La a doua întrebare, da, din cele ce spui aș zice că o mașină virtuală e suficientă și e și mai comodă dacă numai asta vrei să faci. Nu știu ce e citrix, poate știu alții și au soluții mai inteligente.
Fi rautacios pt ca merit!
Acum am alta problema: dintr-o prostie, acum ceva vreme, mi-am facut 2 partitii, ambele formatate mac os extended. Am vreo sansa sa sterg partitia 2 si sa fac din nou o singura partitie (tot hard-ul)? Incerc sa ii dau din disk utility erase dar imi sterge doar datele, nu si disk-ul in sine, astfel incat sa ramana spatiu nealocat pe care sa il aloc partitiei de sistem.
Fi rautacios pt ca merit!
Acum am alta problema: dintr-o prostie, acum ceva vreme, mi-am facut 2 partitii, ambele formatate mac os extended. Am vreo sansa sa sterg partitia 2 si sa fac din nou o singura partitie (tot hard-ul)? Incerc sa ii dau din disk utility erase dar imi sterge doar datele, nu si disk-ul in sine, astfel incat sa ramana spatiu nealocat pe care sa il aloc partitiei de sistem.
Merci!
Păi nu faci ce trebuie, una e erase, alta e Partition. Ai poza alături cu un ex. de disc extern: selectezi nivelul superior al discului, te duci la Partition, alegi partiția pe care vrei să o elimini și dai pe simbolul - [minus] de jos.
Pai si dupa ce am ras partitia pe care vroiam, cum aloc spatiul respectiv inapoi partitiei sistem (daca pot spune asa), astfel incat hardul sa nu mai fie partitionat?
[ Modificat: 12 Septembrie 2009 10:11 AM de Rosoiu ]
Pai, am o mare problema… La mine nu apar ca in poza ta.
Ci ca in poza de mai jos:
Pune cursorul mausului în stînga sus unde scrie 250.06 GB Fujitsu…. și o să arate ca în poza mea. La partiționare/repartiționare se selectează TOTDEAUNA discul, nivelul superior. Tu nu ai selectat nimic, ce vrei să-ți partiționeze, ecranul?
Pai, am o mare problema… La mine nu apar ca in poza ta.
Ci ca in poza de mai jos:
Pune cursorul mausului în stînga sus unde scrie 250.06 GB Fujitsu…. și o să arate ca în poza mea. La partiționare/repartiționare se selectează TOTDEAUNA discul, nivelul superior. Tu nu ai selectat nimic, ce vrei să-ți partiționeze, ecranul?
P.S. De altfel, așa și scrie clar, bolduit, în dreapta: „select a disk, volume, or image”. tu citești mesajele de pe ecran, în general?
Iertare, iertare si iar iertare!
Imi dadusem seama si am modificat mesajul…ramanand cu ultima dilema: cum aloc spatiul ramas liber partitiei 1?
Merci mult!
O tragi cu mausul de la margine pînă la refuz! Ia joacă-te cu mausu un pic. Nu e nimic grav, dacă apare un mesaj pe ecran, citește-l! Poate scrie ceva important…
Reține că jocul de-a partiționarea nu e NICIODATĂ sigur, ai făcut backup, da? Ca măsură de precauție, nu de altceva.
Din folderul Utilities aflat în Applications, lansează aplicația Disk Utility. În panoul din stînga alege discul cu sistemul iar în tab-ul Disc Aid fă clic pe Repair Disk Permissions.