2 din 2
2
Problema BootCamp
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

Întreb și eu tot aici: am 2 partiții: una pentru Leopard (Macintosh HD, journaled) și una pentru WinXP (NTFS, făcută cu BotCamp). Din spațiul liber al Macintosh HD se mai poate crea o partiție (tot Mac OSX journaled), așa ca spațiu de back-up pentru documente, muzică și poze, filme, fără să afecteze partițiile BootCamp și cea de bază (OSX)? Mulțumesc.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai un mar taiat in doua
acuma, vrei sa-l tai in trei, dar sa pastrezi cele doua felii intacte?
smile

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

smile Dar dacă șterg partiția de BootCamp, rămâne una singură mare de OSX journaled, ok? Din asta aș face 2 OSX journaled, una cu Leo și aplicații și una de back-up pentru documente etc. Făcând asta (a 2a partiție), se păstrează Leo cu ce am deja pe el, nu? Și ultima întrebare: după ce fac cele 2 partiții, BootCamp mă va lăsa să fac și o partiție pentru WinXP? Că parcă nu vrea, din câte am citit.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

te complici
ia un hard extern si fa backup pe el…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
calinescu26 - 18 Septembrie 2009 01:58 PM

smile Dar dacă șterg partiția de BootCamp, rămâne una singură mare de OSX journaled, ok? Din asta aș face 2 OSX journaled, una cu Leo și aplicații și una de back-up pentru documente etc. Făcând asta (a 2a partiție), se păstrează Leo cu ce am deja pe el, nu? Și ultima întrebare: după ce fac cele 2 partiții, BootCamp mă va lăsa să fac și o partiție pentru WinXP? Că parcă nu vrea, din câte am citit.

Cred că faci o gravă eroare dacă faci backup pe ACELAȘI disc intern cu sistemul. Păi backup, prin definiție, înseamnă o copie de salvare PE ALT SUPORT (alt disc – extern, DVD, flash etc.). Și dacă se bușește discul crezi că se bușește pe partiția ta de sistem, dar nu și pe ailaltă?
Și eu am folosit și mai folosesc partiții duble, adică pe prima pun sistemul și aplicațiile de bază, pe cealaltă toate aplicațiile mele și documentele. Dacă reinstalez, reinstalez numai sistemul, nu mai trebuie să copiez și restul, fac backup uzual și periodic, așa că pot instala oricînd, rapid și eficient, dacă e cazul.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Corect, m-am exprimat greșit spunând “back-up”. Eu de fapt exact asta vreau: 2 partiții - una cu sistemul și aplicațiile instalate (pe care să o pot reformata/instala sistemul pe curat) și una cu documente, kit-uri, muzică, etc (la care firește că fac un “back-up” real pe un HDD extern/DVDuri). Dar aș mai vrea și a 3a partiție cu BootCamp pentru Win. Se poate aceasta a 3a?

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
calinescu26 - 18 Septembrie 2009 02:38 PM

Corect, m-am exprimat greșit spunând “back-up”. Eu de fapt exact asta vreau: 2 partiții - una cu sistemul și aplicațiile instalate (pe care să o pot reformata/instala sistemul pe curat) și una cu documente, kit-uri, muzică, etc (la care firește că fac un “back-up” real pe un HDD extern/DVDuri). Dar aș mai vrea și a 3a partiție cu BootCamp pentru Win. Se poate aceasta a 3a?

Nu, doar tot asta spunem de doi ani p-acilea: Boot Camp cere IMPERATIV o singură partiție inițială.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci rămân la cele 2 partiții ale mele, asta e…“mai binele este dușmanul binelui” smile

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
calinescu26 - 18 Septembrie 2009 03:02 PM

Deci rămân la cele 2 partiții ale mele, asta e…“mai binele este dușmanul binelui” smile

Binele e relativ. Dacă simți nevoie de windows rulat nativ, nu în mașină virtuală, atunci fă o partiție pt MAC OS și a doua cu BC pt Windows.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Păi, așa le și am. De o partiție suplimentară ziceam eu, pentru depozitat documente și altele, dar nu-i bai, că am un HDD extern.

Semnătură 

iPhone 5c

2 din 2
2