Probleme de criptare wi-fi
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 13.09.09

Salut.
Zilele trecute am vazut ca telefonul meu 3G se deconecteaza aleatoriu de la retea (WPA 2).
Astazi, cand a revenit din stand-by , nu se mai conecta deloc.Imi dadea eroare “Unable to join the network”.Am firmware 3.0.1,si a mers fara probleme de cand a aparut 3.0.1 jailbreak pana zilele trecute.Am facut restore fara jailbreak si degeaba.Singurul mod in care pot sa-l conectez este daca nu mai folosesc criptare (wpa sau wpa2).Am facut teste pe 2 routere diferite cu update-urile de firmware la ele la zi.La amandoua se conecteaza doar daca dezactivez complet criptarea.
Are cineva vreo idee ?
Multumesc mult.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Și eu am probleme la 3GS cu 3.0.1 să mă conectez la rețele cu WEP (64 sau 128). WPA, WPA2 & fără merge perfect.
Partea veselă este că un 2G cu 3.0.1 se conectează fără probleme la acel AP cu WEP

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

In primul rand multumesc de reply.
Am incercat toate variantele,atat cu jailbreak cat si fara.N-am instalat nici un program ca am zis sa nu fie ceva conflicte.Am dat si reset network settings,am activat si bluetooth,am incercat si in Airplane mode,pe doua routere diferite(D-link si Trendnet atat cu WPA cat si cu WPA2 si WEP).Laptopul cat si un PDA merg fara probleme atat cu wpa cat si cu wpa2 pe ambele routere.Am facut update de firmware la amadoua.Iphone-ul se incapataneaza sa se conecteze doar cand dau off la encryption sau daca se conecteaza e doar temporar (2,3 secunde) dupa care conexiunea dispare.Ca sa ma fac mai bine inteles, e ca si cum si-ar da tot timpul restart la serviciul wireless.Conexiunea o vede tot timpul chiar daca e criptata sau nu dar nu se conecteaza la cea cu parola.Culmea e ca a mers perfect pana acum cu WPA 2.Acum merge fara criptare,doar cu MAC filter si am dat sa nu mai faca broadcast la SSID si IP-uri manuale (stau la bloc si am nevoie de o oarecare securitate pe wireless).
Sa astept jailbreak-ul poate isi revine cu update la 3.1?
Multumesc mult

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.09.09

salut
ajutati-ma si pe mine va rog
de cand mi-am instalat versiunea 3.o0 nu mai reusesc sa ma conectez la retele wi-fi.
indiferent daca e cea de acasa, la birou, sau oricare alta retea, libera sau parolata, mesajul e acelasi Un-able to joi the network.
mi-am resetat Iphoneul la factory settings, nimic.
am upgradat la 3.1, la fel.
ce trebuie sa fac?
sper ca nu sa il bag in frigider, cum am citit ca fac unii:))
mersi

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 22.11.08

Heeelp! Am exact aceeasi problema de vreo trei saptamani, la scurt timp dupa ce am upgradat la 3.1. Am observat ca nu se mai conecta la reteaua de la birou, imi cerea parola si dupa aceea imi aparea “unable to join network”. Initial m-am gandit ca poate ne-a dat IT-stul ban (mie si unui coleg cu care jucam in retea Real Tennis, Real Football, Ferrari, Air Hockey, etc, si care are exact aceeasi problema), dar se pare ca nu ma mai pot conecta la nici o retea, iar daca ma conectez e tot degeaba, pentru ca net-ul nu merge in nici o aplicatie. N-am recurs la masuri prea drastice inca, doar am resetat setarile de retea de vreo doua ori si tot n-a mers. Partea proasta e ca in curand o sa am mare nevoie de wi-fi pentru ca plec la Berlin si o sa blochez traficul de date in roaming; mai mult decat atat, fara wi-fi n-am sa mai pot suna in tara prin Truphone cu 8 centi pe minut, o sa trebuie sa ma bazez pe roamingul de la Orange care costa 43 de centi pe minut. DAMN!

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 14.09.09

e cam hopeless….
eu nu am gasit raspsuns
mai rau, un prieten mi-a povestit ca altcineva are aceeasi problema, a dus telefonul la Orange care i l-au schimbat cu unul nou, pentru ca e in garantie
cica am aveam modulul de wi-fi ars…
eu nu am telefonul in garantie deci…..
sper ca il ai tu, altfel, adio wi-fi
si eu sufar exact la fel, in strainatate in loc sa ma conectez prin wi-fi, le platesc orange-ului data roaming 4 euro/mega

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 03.08.09

iPhone 3G, cumparat ieri, nu se conecteaza la reteaua mea wireless de acasa. Acelasi comportament ca mai sus, imi cere parola dupa care imi spune unable to join the network. Interesant este ca si daca ii dau parola gresita imi da acelasi mesaj. Asta nu ar avea nici o relevanta, dar… incercind sa ma conectez la alta retea din bloc, bagat o parola la misto, surpriza, primesc mesaj: invalid password! Deci Wi-fi-ul din iPhone functioneaza, doar ca nu comunica deloc cu router-ul meu! Pe acelasi router ma conectez perfect cu Macbook-ul…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

@BogdanMac: Nu cred ca are vreo problema kit-ul de wi-fi la mine. iPhone foloseste o singura antena pentru wi-fi si pentru bluetooth, iar bluetooth-ul imi merge ok. Pe de alta parte, pe forumuri sunt zeci de oameni care se confrunta cu aceeasi problema de cand au updatat la 3.0 sau 3.1, e suficient sa cauti pe google “wi-fi problem iPhone 3.1” si ai sa vezi. Partea proasta e ca n-au gasit pana acum o solutie, dar Apple lucreaza deja la un patch 3.1.1 care sa rezolve problema. S-ar parea ca nu toate telefoanele au acelasi kit de wi-fi si unele nu sunt compatibile cu noul firmware. Oricare ar fi raspunsul, sper sa se rezolve maxim intr-o saptamana. O sa ma duc azi la Orange sa-mi incerc norocul, la noi garantia e de 2 ani parca. In State, cei care au avut problema asta au obtinut un nou telefon, dar ei au Apple Stores si Apple Genius Bars, nu ca noi. Dezavantajul e ca au doar 1 an de garantie. Revin cu finalul povestii, dupa ce ma intorc de la Orange Concept Store.

@dass101: EXACT. Chiar si daca bag parola gresita, sta vreo 10 secunde si imi vine cu “unable to join network”. Iar daca se conecteaza la cele care nu au parola, net-ul canci, in nici o aplicatie nu merge. WTF is going on, folks?

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 03.08.09

Ajuns acasa am incercat sa vad ce se intimpla daca schimb tipul de criptare. Eu aveam setat in router WPA2/WPA. Cu asta nu se conecta deloc. Am pus pe WPA2, se conecteaza si se deconecteaza la fiecare 3 secunde. Am pus WPA, MERGE! Hmm, din cite stiu eu iPhone-ul este compatibil cu WPA2, care sa fie oare problema? O sa incerc sa ma conectez si la alte retele WPA2 daca o sa am ocazia, sa ma lamuresc daca este de la router-ul meu sau de la iPhone. Pina una alta, ma declar relativ multumit de rezultat.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Am fost la Orange si - surpriza: a mers perfect. Nu numai ca a mers, dar in aplicatia nativa imi afisa toate cele 7 retele wi-fi din zona, nu doar una sau doua ca in ultimele saptamani. Am incercat Safari, AppStore, iTunes, Weather, CNN, EuroSport, IM+ si Facebook, toate functionand ireprosabil. Dupa aceea am trecut pe la un KFC si a mers la fel de bine si acolo, asa ca nu stiu ce sa spun… In mod cert ceva nu e-n regula cu 3.0 si 3.1, dar probabil ca problema nu afecteaza decat conectivitatea cu anumite tipuri de retele wi-fi. Oricum, m-am mai linistit. Daca merge la Orange si KFC, merge sigur si-n Germania…

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Din pacate nu aveam garantie .Problema cred ca era din chip pentru ca nu se conecta la nici un fel de retea wifi,adica se conecta la cele fara parole dar doar pentru cateva secunde dupa care disparea conexiunea,apoi iar se conecta.M-am invatat minte si acum astept unul 3GS de data asta cumparat oficial si garantie Apple.