Sa nu ne pripim… Hai sa fie saptamana viitoare - sambata, iar pana atunci avem timp sa facem un… playlist. Dau o bere (or whatever) cui imi clarifica si mie problema diacriticelor, fara sa fie nevoie sa consult documentatia. Ah, lene… :D
Simplu. Daca vrei ca textul tau sa fie compatibil pe computere Windows, folosesti layout-ul “Romanian Microsoft” al lui Cattus si fonturile Arial si Times New Roman (poate si altele dar n-am incercat). Ia fonturile astea dintr-un calculator cu Windows (X:\Windows\Fonts) pentru mai mare siguranta. Daca vrei sa scrii CORECT romaneste, foloseste layout-ul “Romanian Academic” si nu aceste fonturi, ci Helvetica in loc de Arial, respectiv Times in loc de Times New Roman. Evident, pe un Windows iti vor aparea patratele in loc de “ş” si “ţ”.
Berea…, pe cand vii la Cluj. Pentru layout-uri consulta sectiunea “.ro”
Voi incerca, multumesc!
Totusi, mi s-a parut bizar acest comportament pe web… Am scris textul intr-un <textarea>. Cumva acel textarea se foloseste tot de fontul meu local pentru a “encoda” caracterele in UTF-8, care e charset-ul bazei de date?
bien sa fie sapt viitoare. ExcalIbvr cu esti al treilea. sau al doilea? in fine acum suntem trei pe care ii cunosc si sunt din oradea. deci lista se prezinta in elul urmator:
Cu ceva experiență de organizator și de participant la diverse reuniuni, formale și informale, fă așa:
Prima întîlnire a macuserilor din Oradea o propun sîmbătă 1 iulie, ora 14.00 pe terasa / la restaurantul / cofetăria X. Unde stau oamenii ăia și așteaptă „în fața teatrului”? Pe scări? În librăria de vizavi? Parcă alături e o terasă, nu?
Hai, nu da înapoi, asta va fi mîine, găsește repede un loc. Ca principiu, cele mai bune ore sînt spre seară, sîmbătă la ora 14.00 oamenii mai dorm, își fac siesta. În general, în weekend oamenii mai pleacă, la munte, la Felix, mai dau o fugă în cel mai apropiat oraș din Ungaria… Este și motivul pt care la București am ales joi, luni-marți e cam devreme, vineri-duminică s-ar suprapune cu programe de weekend. miercuri-joi seara par cele mai bune momente.
Dacă tot e sîmbătă, pune-o mai spre seară, la 18-19 undeva… Vorbește cu patronul restaurantului, poate fi aglomerat la ora aia.
Sa nu ne pripim… Hai sa fie saptamana viitoare - sambata, iar pana atunci avem timp sa facem un… playlist. Dau o bere (or whatever) cui imi clarifica si mie problema diacriticelor, fara sa fie nevoie sa consult documentatia. Ah, lene… :D
Mana sus cine mai e din Oradea.
Vezi că dacă promiți beri pt diacriticele alea, mă arunc pe tren și vin la Oradea. Cazare am mereu acolo… Nu zice de două ori, că apar!
bien sa fie sapt viitoare. ExcalIbvr cu esti al treilea. sau al doilea? in fine acum suntem trei pe care ii cunosc si sunt din oradea. deci lista se prezinta in elul urmator:
1. Derek aka io
2. ExcalIbvr
3. adim.
hai cine se mai inscrie pe lista?
Dacă tot v-ați găsit, faceți-o mîine, chiar dacă veți fi numai trei. chiar patru, îl trimit și pe nepot, tot voia să-și ia „cel mai scump laptop Macintosh”! Poate îl sfătuiți că 10.000 RON pt macbook pro 17 ‘’ nu e chiar cea mai bună idee pt ce are el nevoie.