seb21y - 15 Septembrie 2009 12:50 PM
pai nu e asa de simplu…e un device extraordinar dar iti convine sa dai o gramada de bani si la cateva luni sa vezi ca apare un update de soft si ca tel tau nu poate beneficia de toate imbunatatirile?
vezi exchance 3g vs 3gs
În mod evident, a te plînge azi că nu ai de unde alege sau că ai luat iPhone crezînd că face giumbușlucuri, dar nu face, mi se pare o copilărie sau un argument. Da, sînt multe chestii care nu-mi plac la iPhone, cel mai mult mă enervează și consider total inacceptabil că nu pot conecta căști BT stereo pe funcția iPod, merg mono numai pe funcția handsfree. Păi așa? Da, camera are rezoluție cam mică, dar dacă ar pune și o supercameră de 10 mpixeli ar fi culmea.
Ce mi se pare într-adevăr inacceptabil, dar asta pleacă de la o gravă lacună de legislație în mai multe țări, inclusiv în SUA, anume legarea achiziției unui produs, în speță iPhone, de un abonament la o anumită firmă, la noi Orange. Deși este o practică răspîndită, este cu atît mai îngrozitor de ilegală, să zic așa (unele țări, puține, o interzic în mod expres). Ăsta mi se pare un punct pentru care voi scrie la Cupertino, am tot amînat, dar o voi face. Cert, nu voi avea succes, dar cine știe… Poate mă urmați.
Eu cred că în topicul ăsta (și în altele similare, au mai fost) se îngrămădesc mai multe chestiuni:
- livrarea iPhone codat pe o anume rețea, oricare ar fi aceea, procedeu pe care eu îl consider ilegal, de tip mafiot (nu intru în detalii, nu are rost); de aici pleacă prima ilegalitate derivată, să zic așa, decodarea și geilbreicuirea.
- magazinul Apple agreează numai anumite aplicații; aici văd altă treabă, care nu are legătură cu prima; fiind magazinul lor, e dreptul lor să vîndă ce produse vor, nu-i pot impune magazinului din colț să vîndă brînză telemea dacă vînzătorului nu-i place, asta e , mă duc alături la coana Frosa și cumpăr de la ea. Sigur, unora nu le place și încalcă legea, creând produse hăcuite și ilegale. Sigur, nu putem fi de acord, dar de ce asta e mai ilegal și mai imoral decît comportamentul Apple de mai sus, care te elagă de un anume furnizor? Și Apple și hackerii fac lucruri ilegale, după părerea mea, nici unul nu e curat.
- din dubla serie de ilegalități, pătimiți sînt utilizatorii, care dau un ban frumos și, în acest fe, încurajează două ilegalități: a lui Apple + compania furnizoare de servicii și a celor care hăcuiesc iPhone pt a instala aplicații ilegale. Frumos, nu? Trăim într-o lume de mare c…, dragii mei, lucru care mă scîrbește din ce în ce mai mult, inclusiv la Apple.