10 din 13
10
intrebari programare iPhone
  [ Ignoră ]   [ # 136 ]
RankRank
Jr. Member
Din: a fost Iasi
Macuser din: 31.05.08

[df setDateFormat:@“yyyy-MM-dd HH:mm:ss”];

[ Ignoră ]   [ # 137 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

yyyy-MM-dd

si totusi

%M
Minute as a decimal number (00-59)

[ Ignoră ]   [ # 138 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

Asta te ajuta cu siguranta:
http://developer.apple.com/library/mac/ipad/#documentation/Cocoa/Conceptual/DataFormatting/Articles/dfDateFormatting10_4.html#//apple_ref/doc/uid/TP40002369-SW1

PS: De ce nu folosesti NSDateFormatterStyle?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 139 ]
RankRank
Jr. Member

Singura lui problema e “H”-ul , folosind “h” incerci sa citesti o ora intre 0 si 12, iar ora ta e 23, de aia tre sa foloseshti “H”.

[ Ignoră ]   [ # 140 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Ms mult, asta era.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 141 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am si eu o mare problema. Am un SplitViewController care nu face refresh la detailViewController cum este in template-ul standard eu creez un alt TableViewController si este pus pe stack. In acest TableViewController daca selectez un rand vreau sa faca refresh la detailViewController.
Cum nu mai aveam posibilitatea de a seta un outlet catre detailViewController aveam 2 optiuni:
1. de fiecare data cand un nou controller este pus pe stack sa ii sa ii atribui valoarea:

newController.detailViewController self.detailViewController

In acest fel am acces la detailController si pot face refresh printr-un setter dar varianta este prea complicata pentru ca am foarte multe clase iar cand creez newController trebuie sa stiu exact numele clasei. Exista si varianta cu

id newController NSClassFromString() ... 

dar asa nu pot accesa variabila detailViewController,trebuie typecasting iar eu nu stiu exact numele clasei nu prea se poate smile

2. Metoda aleasa de mine este NSNotificationCenter,cand selectez o celula din tabel postez o notificare si trimit ca obiect in notificare ceea ce ma intereseaza apoi in detailViewController ma inregistez pentru notificare.
Dupa ce primesc notificarea am un UIWebView care incarca corect tot ce trebuie,totul e ok mai putin un lucru,metodele de delegate ale UISplitViewController nu se mai apeleaza cand schimb orientarea si nu inteleg de ce.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 142 ]
RankRank
Jr. Member

de ce nu foloseshti root’ul?
e totimpul acelasi.
In controllerele noi fa un assign la root shi vorbeshte prin el cu detailViewController’u

[ Ignoră ]   [ # 143 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 26.03.10

typecast-ul il poti face apeland metoda isKindOfClass:

Semnătură 

 iPhone 5 16GB black, iOS 7 beta 5
 MacBook Pro 15” Unibody, Late 2011 2,4 Ghz Intel Core i7, 8GB RAM, 128GB SSD, Radeon 6770 1GB, HiRes Display, OS X 10.8.3
 Thunderbolt Display

[ Ignoră ]   [ # 144 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am rezolvat,fiind un controller nou creat nu avea return YES pentru toate orientarile smile
Mi se parea foarte ciudat,nu avea nici o logica…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 145 ]
RankRank
Jr. Member

eins?
” return YES pentru toate orientarile “
are vreo legatura cu postul precedent?

[ Ignoră ]   [ # 146 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@StaS da smile
Daca aleg template-ul UISplitViewController,toate controllerele returneaza YES in shouldAutorotateToInterfaceOrientation.
In template-ul standard root controller-ul are un outlet catre detail controller dar pe mine nu ma ajuta pentru ca root controller-ul meu trebuia sa prezinte alte controllere folosind controller-ul de navigatie,apoi prin selectia cell-urilor din urmatoarele controllere trebuia sa se actualizeze si detail controller-ul,dar,nu mai aveam un outlet catre el si aveam 2 variante cum am explicat mai sus.
In concluzie problema nu tinea de NSNotificationCenter ci de metoda shouldAutorotateToInterfaceOrientation.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 147 ]
RankRank
Jr. Member

am o metoda care face down scale pentru niste imagini (sunt foarte multe, ~1300) si care arata cam asa:

- (UIImage *)imageWithImage:(UIImage *)image scaledToSize:(CGSize)newSize 
{
   UIGraphicsBeginImageContext
(newSize);

[image drawInRect:CGRectMake(00newSize.widthnewSize.height)];

UIImage *newImage UIGraphicsGetImageFromCurrentImageContext();    

UIGraphicsEndImageContext();
    return 
newImage;

functioneaza ok dar la unele imagini pierd din calitate. aveti idee de vreo alta metoda care sa functioneze mai bine?

Semnătură 

 MacBook Pro 15” Unibody, Late 2011 2,4 Ghz Intel Core i7, 8GB RAM, 128GB SSD, Radeon 6770 1GB, HiRes Display, OS X 10.8.3
 Thunderbolt Display

[ Ignoră ]   [ # 148 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Poate te ajuta asta: http://www.iphonedevsdk.com/forum/iphone-sdk-development/5204-resize-image-high-quality.html

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 149 ]
RankRank
Jr. Member

sunt prezentate 2 metode acolo, dintre care una e identica cu ce-am folosit eu iar cealalta functioneaza mai prost! :|

Semnătură 

 Thunderbolt Display

[ Ignoră ]   [ # 150 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Eu de aici am invatat sa fac resize la imagini, dar inca am probleme cand vine vorba de orientarea imaginii. Se lucreaza direct cu core graphics, la tine nu vad niciun parametru de setat calitatea imaginii, deci probabil face ce-l taie capu.
http://vocaro.com/trevor/blog/2009/10/12/resize-a-uiimage-the-right-way/ niste colectii gata pentru folosit.

Semnătură 

Mcintoshing…

10 din 13
10

‹‹ Grand Central e acum Open Source      Fink ››