insa rezultatul a fost parca mai slab decat ceea ce obtin cu metoda postata mai sus. sunt curios de ce se pierde atat din calitate la down-scale. sa aiba legatura oare cu dpi-ul?
PS: pe mine nu ma intereseaza orientarea, toate au proprietatea imageOrientation == UIImageOrientationUp
Pai pune si un exemplu, nu-mi dau seama ce inseamna pierdere de calitate. De exemplu pana si in photoshop trebuie sa dai sharp dupa ce faci un resize, mai ales la thumburi.
pierdere de calitate inseamna ca unele dintre imagini sunt resize-uite si se vad bine, sharp, nici o problema, iar unele sunt resize-uite si devin fuzzy. m-am gandit ca o fi din cauza scaleFactorului (l-am rotunjit la numar intreg) insa tot degeaba.
A folosit cineva celule diferite intr-un tabel? Ce incerc sa fac este sa am 3 celule diferite dar sa folosesc si reuseIdentifier-ul, astfel incat cand ma intorc la niste celule care existau deja sa le ia din cache. Problema este ca imi crapa cand e vorba sa le foloseasca, chiar la linia cu dequeueReusableCellWithIdentifier iar eroarea nu este prea ajutatoare desigur. Daca le creez de fiecare data de la 0 se misca mult prea sacadat.
Totul functioneaza perfect daca nu reutilizez celulele, deci inaltimea n-ar fi o problema.
Eroarea este EXEC_BAD_ACCESS si atat. Stiu ca dupa ce crapa mai era un shortcut la care puteam sa apelez si vedeam mai multe chestii in consola, dar am uitat-o. Poate asta sa ajute:
Eroarea EXEC_BAD_ACCESS apare cand vrei sa folosesti un obiect ce a fost dealocat.
Incearca sa rulezi “profile” si din Instruments alegi NSZombies,iti va arata exact unde e problema.
Era de la autorelease, nu stiu ce mi-a venit sa-l folosesc pt ca in acelasi proiect mai am un tabel fara.
static? de ce crezi ca ar fi fost aia o problema? mi se pare oricum ciudat sa folosesti static in interiorul unei functii, static se foloseste ca sa definesti membrii unei clase in loc de a unei instante.
Cand le instantiam de fiecare data aveam autorelease doar la return, dar cum am schimbat codu, am uitat…
O chestie dubioasa care ma deranjeaza vizual la codu default de la apple este stilul cu acolada incepand de pe linia urmatoare metodei, cand face synthesize x=_x, randuri inghesuite… si nici staticul nu l-am inteles.
Aproape intotdeauna crash-ulile in objc_msgSend sunt cauzate de probleme de memory management.
Daca dealoci un obiect memoria care ii apartinea nu mai apartine procesului tau.
Cand incerci sa trimiti un mesaj obiectului la care tu inca tii pointer, objc_msgSend incearca sa acceseze memorie din afara spatiului de adrese al procesului tau si kernel-ul ii da peste bot (BAD_ACCESS).
Google NSZombieEnabled.
Daca e pus in environment, NSZombieEnabled face ca orice aplicatie Cocoa sa-ti spuna ce obiect deja dealocat incerci sa folosesti.
La compilare imi da un warning “Passing argument 1 of ‘initWithDictionary:’ from incompatible pointer type” la linia marcata cu //warning.
De doua zile ma uit la cod si nu imi dau seama de unde vine problema. Codul functioneaza fara probleme, dar as vrea sa scap de warning.
Poate observa cineva ce imi scapa mie.