Am incercat toate encodarile, nimic.. Poate sa fie vreo problema la cum e depozitat in baza de date.
E din baza de date - au fost inserate prost datele:
cristi:~ diciu$ sqlite3 test.sql sqlite> create table t(w text); sqlite> insert into t values('ana are \n mere'); sqlite> insert into t values('ana are \\n pere'); sqlite> insert into t values('ana are ...> frigidere'); sqlite> select * from t; ana are \n mere ana are \\n pere ana are frigidere
acum inteleg de ce in sqlite ma lasa terminalul sa dau enter si sa nu execute nimic pana nu pun ;
problema este ca am muulte inserturi dintrastea, care au fost exportate dintr-un mysql, nu vad altfel cum pot manageria atata informatie decat prin phpmyadmin. in sql-ul exportat am \r\n pentru fiecare enter care il dadusem. le-am importat cu .read
UITextView este considerat atât de basic, încât majoritatea carților pt. începători nici nu se uita în mod serios la el…
Oricum, am încercat și programatic și la fel. Am lăsat deoparte din program datele de test si memory management, oricum, totul se vede bine mai puțin faptul
că textview-ul nu este scrollable. am uitat ceva? view-ul mai conține un navigation controller și un tab bar controller, de aceea CGRect poate părea mai ciudat..
- (void)loadView {
CGRect viewBounds=CGRectMake(0, 44, 320, 367);
UIView *myView=[[UIView alloc] initWithFrame:viewBounds];
presupunand ca descriere este un text destul de lung incat sa iasa din TextView, chiar ca nu-mi dau seama ce poate avea. Eu am doar codul asta si merge scrollul, in schimb am o problema in partea de jos, pare sa fie o linie de text blank care nu are de unde s-o ia, avand in vedere si cealalata problema de mai sus. Atunci cand dau scroll in jos se duce prea sus ultima linie de text, si arata urat.
Sfatul meu este ori sa-ti faci un document nou de test, ori sa dezactivezi totul in afara de text in asta curent.
am refăcut proiectul și acum merge . Am o altă întrebare: există vreo posibilitate ca o imagine (clasa UIImage) sa fie scalată automat la dimensiunea ImageView? În documentația de la Apple am găsit doar invers, ImageView să fie modificat în funcție de dimensiunea UIImage (sizeToFit). Am căteva sute de imagini care trebuie să apară atât ca imagini într-un UITableView (cu cell.imageView.image) dar și separat într-un View de detaliu, cu o mărime mai mare. Bineînțeles, pot face 2 variante ale aceleiași imagini (una mică, una mare), dar asta ar însemna să încarc ambele poze în memorie, ceva ce ar fi de dorit să evit…
Setezi un frame pentru UIImageView, nu asa?
Dar daca ai prea multe zeci de imagini deodata, eu cred ca ai cam puso. un thumb o sa ocupe mult mai putin, iar imaginile mari le incarci doar la nevoie.
da, in View-ul de detail setez un un frame si este ok acolo. problema este ca in TableView imaginile sunt prea mari și ies din rand.. Scuze, am uitat sa menționez că asta este de fapt problema . pozele ocupă cam 4-6k fiecare…. ok, voi încerca să fac 2 seturi de imagini și le încarc la nevoie…
Mi-am pierdut 2 zile cu o chestie care trebuie să fie simplisimă (mai puțin pentru mine, se pare): am un TableView creat din controller (fără Nib). unde și cum setez culoarea backgroundului?
am încercat in ViewDidLoad cu self.view.backgroundColor=culoare; unde UIColor *culoare=[[UIColor alloc] initWithRed:180 green:180 blue:255 alpha:1.0]; și degeaba. Am încercat să setez și culoarea de background a cell-ului cu cell.textLabel.backgroundColor=culoare; cell.contentView.backgroundColor=culoare și alte 5-6 variante si degeaba. Vreau ca background-ul celulei din tableView să nu mai fie alb de fapt. Am încercat și cu CustomCell: în IB am definit un label, am pus o culoare de background la view și tot nimic, alb ca la spital.
// This should be set to work with the image height
[theTableView setRowHeight:68];
// Transparent, so we can see the background
[theTableView setBackgroundColor:[UIColor clearColor]];
[theTableView setSeparatorStyle:UITableViewCellSeparatorStyleNone];
[theTableView setIndicatorStyle:UIScrollViewIndicatorStyleWhite];
Aveti idee de ce UISegmentControllerele se vad in halul ala in timp ce face flip? Dupa ce se termina animatia se vad bine.
Problema principala e alta, in viewerul asta eu creez alte viewere din cod si pana sa se termine flipul nu se vedea decat un colt din stanga sus(si acum se vede un punct negru care dispare dupa animatie, nu stiu de unde pentru ca am comentat tot ce se creea din cod, ce se vede e in IB)
Cred ca scrie pe mine inceput proiect de la 0, dar m-am gandit sa intreb pentru orice eventualitate. Culmea e ca flipul a mers ok pe la inceput.