5 din 13
5
intrebari programare iPhone
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

shouldAutorotateToInterfaceOrientation
willRotateToInterfaceOrientation

Nu functioneaza decat in ViewControllerul principal? Eu am mai multe nivele de viewer in viewer si vroiam doar ultimul sa se roteasca.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09
.ral:cr - 16 Mai 2010 07:06 AM

Uite si asta e f util: http://www.iphoneexamples.com/
Sa avem spor, eu m-am apucat de vreo 2 sapt de o aplicatie noua.

Ce aplicație, ce aplicație? wink

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.04.09

Ce intelegi prin viewController principal?

.ral:cr - 29 Mai 2010 02:02 PM

Nu functioneaza decat in ViewControllerul principal? Eu am mai multe nivele de viewer in viewer si vroiam doar ultimul sa se roteasca.

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRankRankRank
Moderator

UIViewController pe care-l adaug in UIWindow din UIApplicationDelegate-ul aplicatiei.
Poate am gandit-o prost aplicatia, poate nu, dar restul de viewcontrollere le adaug in primul, sau chiar pe 2-3 nivele unul in altul.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.04.09
.ral:cr - 02 Iunie 2010 09:34 PM

UIViewController pe care-l adaug in UIWindow din UIApplicationDelegate-ul aplicatiei.
Poate am gandit-o prost aplicatia, poate nu, dar restul de viewcontrollere le adaug in primul, sau chiar pe 2-3 nivele unul in altul.

Daca pur si simplu adaugi view-uri peste view-ul din viewController-ul “principal” si ele au asociate niste viewControllere atunci nu o sa mearga. Ideea e sa folosesti viewControllere atunci cand chiar ai nevoie de ele. In caz ca nu ai nevoie poti sa pui metodele din restul viewControllerelor in ala principal. Si nu uita sa folosesti navigationController daca iti e util. In cazul lui metoda se apeleaza.

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRank
Jr. Member
Din: a fost Iasi
Macuser din: 31.05.08
.ral:cr - 29 Mai 2010 02:02 PM

M’am luptat si eu destul de mult cu tema rotatiilor , mai ales cand e vorba de iPad.

Daca intradevar ai subview-uri cu propriile sale controllere si ai nevoie de ceva mai special odata cu rotatia dispozitivului, atunci poti chema manual din controllerul principal shouldAutorotate pentru toate(sau unele) controllerele secundare.

Mentionez ca apple recomanda ca shouldautorotate sa nu faca nimic altceva decat sa returneze un BOOL , dar vor vi cazuri cand vei fi nevoit sa folosehti aceasta metoda pentru a specifica ce anume vrei sa faca aplicatia cand se roteshte dispozitivul.

Nici pana in ziua de azi nu exista un forum dedicat dezvoltadorilor de aplicatii iPhone in Romania? Curios…

Salutari,
StaS

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Intrati pe mIRC(aqua x-chat) server freenode canal #iphonedev pentru ajutor.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRankRankRank
Moderator

Problema cu care ma confrunt a doua oara:
Un array nu poate tine valori nil, pentru asta exista [NSNull null]. Daca faci un array si bagi NSNull-uri e totul ok. Daca incepi si inlocuiesti NSNull-urile cu un alt obiect aleator prin array e totul ok. Daca vreau sa inlocuiesc unul din aceste obiecte la loc cu un NSNull primesc crash. De ce?

Prima oara am rezolvat problema implementand in obiect o metoda partiallyDealloc care facea curatenie doar la poze in interiorul obiectului.
Acuma ma gandesc ca exista o solutie mai normala, nu carpeli, aveti idee?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRank
Jr. Member
.ral:cr - 16 Iunie 2010 05:33 PM

Problema cu care ma confrunt a doua oara:
Un array nu poate tine valori nil, pentru asta exista [NSNull null]. Daca faci un array si bagi NSNull-uri e totul ok. Daca incepi si inlocuiesti NSNull-urile cu un alt obiect aleator prin array e totul ok. Daca vreau sa inlocuiesc unul din aceste obiecte la loc cu un NSNull primesc crash. De ce?

Prima oara am rezolvat problema implementand in obiect o metoda partiallyDealloc care facea curatenie doar la poze in interiorul obiectului.
Acuma ma gandesc ca exista o solutie mai normala, nu carpeli, aveti idee?

Salut,

Ce zici de :

NSMutableArray *=[[NSMutableArray alloc] initWithObjects:image1image2nil];
[a removeObject:image1]

sau :

[a replaceObjectAtIndex:i withObject:image3]

Bafta,
StaS

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRankRankRank
Moderator

Nu pot sa le scot din array pentru ca le accesez dupa index.
Se pare ca problemele se rezolva numai dupa ce intreb, daca nu dau release la obiect inainte sa-l inlocuiesc cu Null, merge. Daca dau release se pare ca ultima line crashuieste aplicatia. Intrebare, in felul asta imi raman leakuri de memorie?

[[photos objectAtIndex:i] removeFromSuperview];
//[[photos objectAtIndex:i] release];
[photos replaceObjectAtIndex:i withObject:[NSNull null]]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ai grija ca metodele ca removeObject ii scade automat si retain count-ul iar daca acesta ajunge la 0 obiectul este dealocat automat.
daca dai relelase la un obiect care are deja retain count-ul 0 o sa crashuiasca.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRank
Jr. Member
.ral:cr - 16 Iunie 2010 07:03 PM

Nu pot sa le scot din array pentru ca le accesez dupa index.
Se pare ca problemele se rezolva numai dupa ce intreb, daca nu dau release la obiect inainte sa-l inlocuiesc cu Null, merge. Daca dau release se pare ca ultima line crashuieste aplicatia. Intrebare, in felul asta imi raman leakuri de memorie?

[[photos objectAtIndex:i] removeFromSuperview];
//[[photos objectAtIndex:i] release];
[photos replaceObjectAtIndex:i withObject:[NSNull null]]

simplu:

[photos removeObjectAtIndex:i]

odata ce scoti obiectul din array , retainCount-ul va fi redus cu 1, deci daca la acel moment era 1 va deveni 0 shi va fi dealocat.

Bafta,
StaS

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRankRankRank
Moderator

Metoda asta nu scade si lungimea arrayului? Arrayul trebuie sa aibe aceeasi lungime mereu, iar obiectele pe care le-am pus deja sa ramana la acelasi index.
Boboc, deci e ok, asta si vroiam sa ajunga la 0 referinte si sa-l dealoce, dar am plasat niste NSLoguri dupa fiecare linie si doar ultima linie nu inregistra NSLogul.

* Cred ca mi-a venit o idee, dupa ce dau removeObjectAtIndex inserez un NSNull cu insertObjectAtIdex parca, iar toate indexurile vor reveni la forma initiala.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

daca nu vrei sa umbli ma marimea array-ului de ce nu folosesti direct replaceObjectAtIndex: withObject: [NSNull null] ca sa inlocuiesti direct obiectul care vrei sa il inlaturi cu NSNull

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 75 ]
RankRankRankRank
Moderator

Ms, deci functioneaza, si probabil fara leakuri. Metoda exacta era: insertObject:atIndex:

Boboc, nu vezi ca exact asta am facut mai sus, in exemplul original?

Semnătură 

Mcintoshing…

5 din 13
5

‹‹ Grand Central e acum Open Source      Fink ››