7 din 13
7
intrebari programare iPhone
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

In codul de mai sus nu intelegeam cum se face copia string-urilor dar iterarea face doar o copie a array-urilor,string-urile fiind imutabile nu necesita acest lucru smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Revin si eu cu o intrebare,cum pot seta culoarea unui UITableViewCell care sa acopere si un “disclosure indicator’s view”?
Dupa aceasta setare aveti imaginile smile

cell.contentView.backgroundColor = [UIColor darkGrayColor];

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

poate i-ai dat backgroundului o dimensiune mai mica?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai am modificat doar culoarea:

cell.contentView.backgroundColor = [UIColor darkGrayColor];

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.04.09

Nu cred ca atunci cand ai un disclosure indicator view frame-ul contentview-ului se intinde pana la el. Poti seta in schimb backgroundcolor-ul intregii celule: cell.backgroundColor = ... sau sa-ti initializezi cell.backgroundView-ul si sa setezi culoare pentru el.

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cell.backgroundColor = ... nu are nici un efect.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am rezolvat,mersi Vanillaroots.
Daca setez culoarea proprietatii contentView, nu merge:

cell.contentView.backgroundColor [UIColor darkGrayColor]

Daca initializez o celula noua,ii setez culoarea background-ului si apoi o atrubui proprietatii backgroundView,merge:

UITableViewCell *bgView [[UITableViewCell alloc] init];
bgView.backgroundColor [UIColor darkGrayColor];
cell.backgroundView bgView
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.04.09

backgroundView trebuie sa fie doar un UIView, nu UITableViewCell.
Ar trebui sa mearga si backgroundColor la celula ca doar e un UIView, vezi sa n-ai ceva peste care sa fie opac (contentview-ul sa fie transparent).

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRankRankRank
Moderator

Am un UIScrollView intins pe tot ecranul, i-am pus un delegate si pot sa ascult scrollViewDidEndDecelerating
Totul bine pana acum, problema mea este ca nu mai pot sa ascult de touchuri: touchesEnded:(NSSet *)touches withEvent:(UIEvent*)event

M-am gandit sa extind UIScrollView si am pus in interior touchurile si merge, dar acum nu mai pot sa ascult de eventurile UIScrollView-ului.

Solutii?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRankRank
Moderator

Am rezolvat extinzand UIScrollView. Prostia care o faceam, era ca mi-am definit eu o variabila delegate (nu m-a anuntat ca exista deja, ca metoda?) apoi am schimbat in _delegate si mi-a zis ca nu pot s-o redefinesc pe cea default, acum e __delegate si merge. Ce mai este necesar sa fie facut in interiorul clasei este self.delegate = self; pentru a functiona evenimentele uiscrollviewului

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am si eu o problema,am 2 viewcontrollere,fiecare are cate un array. as vrea sa mot un obiect din primul array in al 2-lea,adica din primul view controller in al 2-lea.
Cum pot sa fac asta?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRankRank
Moderator

Nu vad unde te-ai blocat.
Cine tine referinte catre controllere? Sunt amandoua managiuite de application delegate, sunt controller in controller? Ar fi mai multe metode, ori declari fiecare array ca proprietate si o sintetizezi apoi operezi asupra lor pur si simplu, ori faci doar metodele strict necesare in fiecare controller, removeObject, insertObject sau cum vrei sa le denumesti. Daca nu au nicio legatura directa intre ele ar mai merge folosit si NSNotificationCenter.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am incercat sa delcar array ca proprietate in ambele controllere,am adaugat in array un nsstring ( [array addObject: string];) iar cand verific cu nslog imi dispare tot din array…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Era un navigation controller iar controllerele erau impinse pe stack-ul navigatiei cu push.
Vroiam de la ultimul controller sa salvez text-ul din uitextview si sa il adaug in array-ul din controller-ul anterior.
Am rezolvat prin custom delegates.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRankRank
Moderator

Folosesc pentru animatii cea mai simpla utilizare a CoreAnimation. Pot afla cine a inceput animatia cand se apeleaza animationDidStop? Pot avea mai multe animatii in controller si la unele nu vreau sa fac nimic cand se termina.

[UIView beginAnimations:@“some_id” context:NULL];
[UIView setAnimationDuration:0.3];
currentButtonSelection.center = CGPointMake (x, 20);
[UIView commitAnimations];

-(void)animationDidStop:(CAAnimation *)theAnimation finished:(BOOL)flag {
  NSLog(@“animationDidStop”);
}

Semnătură 

Mcintoshing…

7 din 13
7

‹‹ Grand Central e acum Open Source      Fink ››