2 din 3
2
ajutor windows + mac imposibil (am cunostinte minime)
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.09.09

am reusit sa reinstalez mac-ul,am eliminat toate partitiile dinainte si am facut iar ca la carte cu bootcamp partitia si acum ma informez mai bine sa merg mai departe….problema este ca netul il am pe alt calc cu wind. sunt in spania si m-am cam incurcat in termeni si aici
multi nici nu au auzit de apple si nu are cine te ajuta..ieri am fost la tehnicul de la magazin de unde l-am cump. si mi-a zis ca l-am instalat bine,dar se mira ca nu-mi apare setup (pagina albastra) unde sa selectez partitia bootcamp…a zis sa-l aduc sa-l faca el cu 40 euro ........nu voi folosi wind. decat pt. lucruri simple dar sa pot sa trec foldere de la unu la altul…voi incrca sa-l instalez cu alt program cum mi-i spus….multumesc pt.rabdare si ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Trebuie să ai un kit ORIGINAL de windows XP SP2 sau SP3.
Nu merge cu SP1 sau versiunea originală de XP (fără SP)
Nu merge cu versiuni “modificate”

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 14.01.08
iaru - 16 Septembrie 2009 06:21 AM

Dacule, sînt cîteva chestii inexistente pe mac: Corel (duca-se pe pustii), 3dmax, jocuri, programe de arhitectura etc. Uneori chiar e nevoie!
Dar, daca imediat dupa ce ţi-ai luat mac iti instalezi Windows, e clar că ai greşit găurica.

Cu asta sunt de acord. Ca sa iti iei un Mac sau ca sa realizezi ca ai nevoie de un Mac consider ca trebuie sa stii pentru ce vrei mac. Nu te apuci sa iti iei mac doar ca sa il ai in casa ca mai apoi sa pui Windows pe el ca sa rulezi programe de windows. Clar ai gresit arhitectura. Daca totusi vrei sa rulezi Corel sau mai stiu eu ce Autocad sau catia sau mai stiu eu ce programe de inginerie ori iti iei un PC ori incerci sa il rulezi din CrossoverMac wink

Corelul merge f bine cu CrossoverMac.

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
PowerBook G4 1,5Ghz , 1,25 GB RAM , 60 GB HDD , DVD combo , GeForce FX Go 5200
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
macho - 16 Septembrie 2009 06:24 AM

am reusit sa reinstalez mac-ul,am eliminat toate partitiile dinainte si am facut iar ca la carte cu bootcamp partitia si acum ma informez mai bine sa merg mai departe….problema este ca netul il am pe alt calc cu wind. sunt in spania si m-am cam incurcat in termeni si aici
multi nici nu au auzit de apple si nu are cine te ajuta..ieri am fost la tehnicul de la magazin de unde l-am cump. si mi-a zis ca l-am instalat bine,dar se mira ca nu-mi apare setup (pagina albastra) unde sa selectez partitia bootcamp…a zis sa-l aduc sa-l faca el cu 40 euro ........nu voi folosi wind. decat pt. lucruri simple dar sa pot sa trec foldere de la unu la altul…voi incrca sa-l instalez cu alt program cum mi-i spus….multumesc pt.rabdare si ajutor.

Ce inseamna chestii simple ptr tine ?
Pentru chestii simple ai o tona de applicatii de mac. Chiar nu vad rostul sa pun Windows pe Mac daca fac o vizionare de film , daca ascult muzica , surfing pe net , vizualizare poze , strongdc sau chat. Sunt programe de mac care fac ceea ce vrei.  Zi mai bine ca vrei sa te joci si pe mac nu ai gasit jocurile tale preferate.  Transfer de fisiere de la masina virtuala la calculatorul gazda se poate f f f f f usor. Acum sa nu te astepti ca Windowsul pus cu Bootcamp sa iti vada partitiile de mac . Ca sa iei fisierele din partitia bootcamp de mac este iarasi peste mina ptr ca trebuie sa intri in tot arborele de directoare ( cum ar fi c: Document and settings / userul tau / Desktop sau My documents - alea sunt folderele uzuale in care pui de regula ce iti doresti in XP ). Intr-o masina virtuala poti sa sharuiesti un folder prin care faci schimbul cu sistemul gazda , in cazul tau macul.

Succese

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.09.09

gata s-a rezolvat problema nu era nici la bootcamp,si nici la mine ..am discul de la laptop-ul (original) si e facut sa nu apara pag de ´
setup si mi-a dat cineva un disc windows (anonim)sa zic asa si a mers dupa instructiuni….oricum multumesc f.mult pentru sfaturi,care
pot sa zic ca m-a ajutat foarte mult….....oricum daca am vreo nelamurire,tot aici vin, ca vad ca sunteti in tema si raspundeti foarte repede.  in spania aproape ca nici ala de la magazin nu stie prea mult…succes mai departe.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

de exemplu eu acuma am inceput scoala..aseara am bagat windows xp pe macbook pentru autocad smile

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 16 Septembrie 2009 06:57 AM

Nu merge cu versiuni “modificate”

Mie mi-a zis o pasarica ca merge xp/vista black edition smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
macho - 16 Septembrie 2009 08:12 AM

gata s-a rezolvat problema nu era nici la bootcamp,si nici la mine ..am discul de la laptop-ul (original) si e facut sa nu apara pag de ´
setup si mi-a dat cineva un disc windows (anonim)sa zic asa si a mers dupa instructiuni….oricum multumesc f.mult pentru sfaturi,care
pot sa zic ca m-a ajutat foarte mult….....oricum daca am vreo nelamurire,tot aici vin, ca vad ca sunteti in tema si raspundeti foarte repede.  in spania aproape ca nici ala de la magazin nu stie prea mult…succes mai departe.

Păi să învețe româna și, mai departe, îi instruim noi cheese

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
hamilton - 16 Septembrie 2009 11:13 AM

de exemplu eu acuma am inceput scoala..aseara am bagat windows xp pe macbook pentru autocad smile

Ia vezi matale aici:

http://www.youtube.com/watch?v=NQoCqDZYRLk

si aici http://www.youtube.com/watch?v=bb4MHp6_B-A&feature=related

asta ca sa vezi cum ruleaza un Windows xp in masini virtuale ca sa nu mai zic de autocad.

Apoi , nu cred ca faci proiectari arhitecturale in autocad incat sa rupi in 7 sistemul.

Daca faceai ceva randari uber dupper sau cine stie ce dracovenii super solicitante mai ziceam dar asa trust me ca masina virtuala este mai mult decat suficienta dar e alegerea ta. Intre 40 GB de hdd expandabil dinamic si   peste 50% din hdd-ul tau partitionat prin bootcamp. Sa vezi distractie cand s-o busi ceva in windows reinstall sau vreo virusare.

Parerea mea este sa pui mina sa inveti utilizarea bijuteriei care o ai . Este pacat sa irosesti frumusete de MAC pentru a rula windows. Insusi faza ” uite am mac dar cu windows pe el ” este un pic weird.  Toti de pe aici au trecut pe platforma Macintosh din cel putin trei considerente :
- stabilitate
- ergonomie
- usurinta in utilizare

Acum doua zile i-am pus cuiva un Leopard ( fara ca omul sa aiba tangete cu sistemul ) si deja azi facea capturi de pe camere HD si ma suna sa ma intrebe cum “prajeste” CD-uri. De fapt nu era vb despre CUM ci CUM instaleaza Toast-ul ca ii parea ciudat sa faca drag and drop in Application la folderul Toast 10 Titanium :d

De ieri este memru al macuser.ro si a studiat wikiul din scoarta in scoarta. A luat cartea lui Sorin si Sergiu.  Zilele trecute s-au dat inca vreo 5 bucati in zona Mangalia wink

[ Modificat: 16 Septembrie 2009 01:23 PM de aygun ]
 Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

inteleg omule ca esti indragostit de masini virtuale,asta recomanzi la toti cand vine vorba de windows ! ai testat tu autocad personal pe configuartie ca a mea ? ..imi place sa bootez windows normal,nu virtualizat ca sistemul sa foloseasca toate resursele posibile,sa nu fie ocupate de inca un alt sistem cu aplicatii deschise smile
“Parerea mea este sa pui mina sa inveti utilizarea bijuteriei care o ai” - omule,fi serios.. wink
“Apoi , nu cred ca faci proiectari arhitecturale in autocad incat sa rupi in 7 sistemul.” - daca eu is cel mai renumit proiectant din Romania ? (bine,nu sunt..dar nu sti tu domnle ce proiecte fac,daca is inca la liceu nu inseamna ca fac proiect la un surub !)

[ Modificat: 16 Septembrie 2009 01:27 PM de hamilton ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
hamilton - 16 Septembrie 2009 01:24 PM

inteleg omule ca esti indragostit de masini virtuale,asta recomanzi la toti cand vine vorba de windows ! ai testat tu autocad personal pe configuartie ca a mea ? ..imi place sa bootez windows normal,nu virtualizat ca sistemul sa foloseasca toate resursele posibile,sa nu fie ocupate de inca un alt sistem cu aplicatii deschise smile
“Parerea mea este sa pui mina sa inveti utilizarea bijuteriei care o ai” - omule,fi serios.. wink

Nu am testat pe o configuratie ca ta ci pe o configuratie ca a mea :D

Adika , Core 2 Duo 2,4 Ghz , 4GB ram ,  1 x HDD 320 GB , 1 x HDD 500 GB , 1 x HDD 500 GB si 1 x HDD 1TB , Nvidia 8500 GT 1GB RAM si cred ca atat ajunge wink

Trust me ca pe o asemenea masina in numai un procesor XP-ul zboara ( sa nu iti zic ca am si antivirus in el smile)  )

See the screenshot .

Pacat ca nu am cum sa iti pun filmuletul cu testul 3d de la 3D mark si de la Dxdiag display test Direct3D-ul. 

Daca pe aceasi masina in windows nativ obtin undeva de 25 de fps in dxdiag si 3dmark obtin peste 50 - 60 fps . Why ? Pai cred ca e vb de API-ul quartz si modul in care se foloseste vmware de quartz ca sa randeze imaginile. Se stie ca DirectX-ul este mult in urma la accesarea componentelelor 3d fata de linux si mac , p recunosc chiar si programatorii de la MS.

Asa ca , pe de o parte este muuuuult mai ok sa rulez in masina virtuala decat nativ.

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

aygun..nu vreau sa ma ne luam in vorbe despre cum e mai bine ca vine laseru una doua ca deviem imediat de la topic..fiecare cu parerea lui raspberry tu zici ca e mai bine asa..eu zic ca e mai bine altcumva..fiecare face cum ii place si gata smile
eu o sa raman pe bootcamp la xp sp3 smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member

Corect man ! Sunt perfect de acord cu tine doar ca discutam si noi ! Eram curios sa vad daca prin Bootcamp merge mai bine windowsul pe un mac decat pe pc. Faza e ca am pus bootcamp pe mac si imi pare ca merge fix la fel ca un PC si doar am fost surprins de cat de bine merge in VMware fata de bootcamp. Atat si nimic mai mult .

Ca orice utilizator surprins de un anume fenomen cautam explicatii !

De asemenea , vazand ca merge excelent masina virtuala am adoptat solutia si pe cateva MBP si MB iar de la oameni am primit numai feedback pozitiv.

Daca nu te superi , doar de curiozitate , ce configuratie ai la mac ?

Mersi frumos !

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Windows-ul merge mai bine prin bootcamp decat pe pc LOL..singuru lucru ce am incercat cu virtualizarea a fost ubuntu 9 cu parallels 4
ai pm de la mine raspberry

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 23.10.10

Salut , am si eu o problema : am instalat boot camp am bagat XP merge super bine am trecut din XP in MAC OS dar cum trec din MAC OS in XP astept raspuns urgent ms

Semnătură 

Iphone 7
Ipad 3
Iwatch 1 42
Iphone 6S Plus

2 din 3
2