Bootloader mac/ Sau cum instalezi mac DUPA ce ai windows+linux
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 17.09.09

Salut tuturor. ZIlele trecute m-a tot batut la cap un coleg ca sa incerc macu. Bine am zis. Dupa ce am incercat o saptamana cu diverse imagini(dmg) si iso, pe un VMWare am zis sa incerc si pe real.

Acum vine intrebarea. Cum foloseste macul bootloaderul? Eu am deja windows si linux (grub bootloader). Si as vrea sa stiu cum pot (daca pot) sa instalez mac-ul in plus.

Din ce am vazut in mod normal se foloseste Boot Camp. Dar eu am deja windowsu, asa ca nu-mi permit sa folosesc boot-campu

Mersi anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 31.01.09

Instalarea Mac OS pe un PC non-apple este ilegala, dar nu este imposibila.Pentru a instala mac os pe pc incearca pe google.Useri acestui site sunt toti mac-useri.

PS: iti recomand un mac adevarat, nu o sa te dezamageasca!

Semnătură 

iMac 20’’ 2.4GHz,2GB Ram,ATI Radeon HD 2400 OS X Snow Leopard 10.6.2
iPod Touch 16GB generatia a 2-a
iPhone 4S 16GB White

We lve apple!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Ok, sa zicem ca am aceeasi situatie, doar ca pe mac. Am decis sa sterg mac-ul, si am pus windows+linux. Acum vreau sa instalez iarasi OSX. Se revine la problema initiala:D Ceva raspunsuri?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 31.01.09
timotei - 17 Septembrie 2009 11:12 AM

Ok, sa zicem ca am aceeasi situatie, doar ca pe mac. Am decis sa sterg mac-ul, si am pus windows+linux. Acum vreau sa instalez iarasi OSX. Se revine la problema initiala:D Ceva raspunsuri?

Simplu, bootezi de pe cd-ul primit la cumparare sau orice cd Leopard sau Snow Leopard Retail(cumparat din magazin).

Semnătură 

iMac 20’’ 2.4GHz,2GB Ram,ATI Radeon HD 2400 OS X Snow Leopard 10.6.2
iPod Touch 16GB generatia a 2-a
iPhone 4S 16GB White

We lve apple!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
timotei - 17 Septembrie 2009 11:12 AM

Pe orice mac intel se pot pune MAC OS X + Windows (care Windows poate rula și emulat peste MAC OS X în mașină virtuală) SAU MAC OS X și oricîte linux-uri. Problem mare ar fi să pui MAC OS + Windows + linux(uri), căci după ce pui primul linux, se bulește bootloader-ul de Windows.
Acuma, din succinta ta întrebare nu e clar ce plan ai. Dacă vrei chestiune legate de hackintosh, cauți pe google. Dacă vrei să-ți iei un mac și tatonezi dacă pe un mac poți instala și MAC OS și Windows și linux, ți-am răspuns. Dacă faci parte din cei care cotrobăie prin butlăudere și le drămăluiește, probabil vei reuși să pui cîte sisteme vrei.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Satu Mare
Macuser din: 24.08.09

Frumos raspuns Cattus Thraex !

Odata cu apple pe veci cu apple ! Eu zic ca merita sa incerci ... nu o sa iti para rau!!!

Semnătură 

MacBook Pro 13 - mid 2012
apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

Bootloaderul la un Macintosh nu este grub. Grub este o consecinta a bootloader-ului (componenta a EFI). Deci nu poti avea aceeasi problema pe un Mac.

Stiu ca ai citit sau ai presupus ca un Mac model nou (cu procesor Intel) este, de fapt, un PC, dar nu e chiar asa. Dpdv al secventei de boot, nu are nicio legatura cu un PC.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Ok. Multumesc pentru raspunsuri:)

Principala mea “problema” era urmatoarea: eu am instalate 2 SO-u. Si vreau sa pun MAC-ul care a fost la inceput. De aceea intrebam de bootloader. Nu stiam sigur, daca in momentul in care instalez mac-ul pe langa sistemele deja prezente, bootloader-ul se va “strica”, adica nu voi mai putea intra in windows/linux.  Ca de ex daca instalezi linux DUPA windows, iti adauga in lista de boot automat si windows-urile/linuxurule prezente. Daca si MAC face asta e ok.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pe un Mac iti reface partea de EFI boot si apoi pune celelalte boot sectors gasite (in partitii sau discuri separate) in lista de boot in BIOS emulation mode.

Semnătură 

60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
timotei - 17 Septembrie 2009 02:00 PM

Ok. Multumesc pentru raspunsuri:)

Principala mea “problema” era urmatoarea: eu am instalate 2 SO-u. Si vreau sa pun MAC-ul care a fost la inceput. De aceea intrebam de bootloader. Nu stiam sigur, daca in momentul in care instalez mac-ul pe langa sistemele deja prezente, bootloader-ul se va “strica”, adica nu voi mai putea intra in windows/linux.  Ca de ex daca instalezi linux DUPA windows, iti adauga in lista de boot automat si windows-urile/linuxurule prezente. Daca si MAC face asta e ok.

De fapt, problema ta este că ai un PC și vrei să pui pe el un hackintosh, ceea ce e deja o problemă majoră în sine, fără să mai vorbim de uindăuz și de linux-uri.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
sigxcpu - 17 Septembrie 2009 02:09 PM

Pe un Mac iti reface partea de EFI boot si apoi pune celelalte boot sectors gasite (in partitii sau discuri separate) in lista de boot in BIOS emulation mode.

Mersi mult. Asta e ce am vrut sa aflu:)

@Cattus
Mda, n-o fi ok. Dar eu vreau sa testez. Nu cred ca merita bani doar sa testez. Daca o sa-mi placa destul, o sa-mi cumpar unul, chira daca pretul nu prea e justificat.

Peace!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bai, frate, cand va aud cu “pretul nu e justificat” mi se face greata. Fata de CE nu e justificat? Hai sa vedem:
- MacMini
- iMac
- MacBook (pro)
- Mac Pro

Care sunt echivalentele lor dpdv dotari si design (SI DESIGN, ca sa comparam mercedes cu mercedes, sa o lasam pe aia cu “imi iau piesele din piata” wink ) in lumea non-Apple?

S-au facut alternative la Mac Pro ce ieseau cu vreo 20% mai scumpe decat el. Probabil o carcasa de aluminiu facuta la CNC pt. un notebook costa cat notebook-ul in sine etc.

In alta ordinde de idei, daca la acelease performante/design pretul e mai mic la alte firme de ce nu va cumparati de la alte firme?

Nu vezi nicaieri declaratii de genul “pretul e nejustificat” la Mercedes/Audi/BMW/Porsche/Lamborghini. Acolo toata lumea are decenta sa recunoasca cum le curge usor din gura, desi sunt facute tot cu roti dintate, cilindri, scaune, tabla, becuri.
In schimb, la Apple sunt fie lovers, fie d’astia cu “sunt scumpe”, “e nejustificat pretul” etc., mai ales de cand “au Intel, ca toate PC-urile”.

Serios, chiar nu realizati ridicolul? Mergeti ca o turma de braindeads, fara sa intelegeti DE CE ganditi asa.

Semnătură 

60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
timotei - 17 Septembrie 2009 04:43 PM
sigxcpu - 17 Septembrie 2009 02:09 PM

Mersi mult. Asta e ce am vrut sa aflu:)

@Cattus
Mda, n-o fi ok. Dar eu vreau sa testez. Nu cred ca merita bani doar sa testez. Daca o sa-mi placa destul, o sa-mi cumpar unul, chira daca pretul nu prea e justificat.

Peace!

Cine a spus că merită ani doar ca să testezi? Ca să îți placă destul, adică să pui un hackintosh pe un PC este un lucru este de aleator și, cel mai adesea, relavant în jos, decît dacă ori nimerești o configurație la fix ori ești expert și-l configurezi tu (cazuri foarte rare). Ca să vezi ce știe un mac și cum merge nu-i nevoie să-l cumperi, e suficient să te duci undeva și să vezi cum merge.
O opinie mai dură vezi la sigxcpu, dar cam așa este, a zis-o pe șleau.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Odata instalate cele 2 sisteme e mult mai greu sa pui si osx. Cert e ca nu se merita ce vrei tu sa faci! Atunca un ochi juma de ora pe forum si o sa vezi tot ce ai nevoie. Gasesti software care sa inlocuiasca cu brio programele in windows ba unele muuult mai bune. Daca iti iei un imac de exemplu poti sa te si joci fara greturi cam tot ce jucai pe PC. Ca preturi, iti garantez ca apple le comercializeaza la un pret mediu, in acest sens cauta sa vezi cat costa un sony vaio sau un lenovo, sau alte sisteme brand. Gandeste-te ca nu te mai bate nimeni la cap cu virusi, licente e programe si alte minuni si lucrul asta e de ajuns sa convinga pe cinva open-minded.
Daca vrei tu neaparat sa experientezi un hackintosh, incearca, dar o sa ramai profund dezamagit! Nu o sa gasesti drivere si nu o sa fie aceeasi chestie ca si cum ai avea un mac, fie el unul din greneratiile vechi cum ar fi un g3.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Ok, am inteles. O sa vad ce alternative am atunci.