Am reinstalat windows-ul si am uitat complet sa salvez setarile in program, libraria si playlistul meu.
acum cand am dat sync la ipod, mi-a spus ca trebuie sa sterg tot si sa pun din nou. unele piese nu le mai am,
nu exista posibilitatea sa imi readuc playlistul in itunes??
Inearca pe un forum dedicat microsoft,cred ca asta e motivul pentru care nu raspunde nimeni,desi destui au citit despre problema ta.Sa salvezi muzica din ipod cred ca se poate insa tu ai reinstalat,formatat hardul,eu zic ca ai imbulinat-o.
Am reinstalat windows-ul si am uitat complet sa salvez setarile in program, libraria si playlistul meu.
acum cand am dat sync la ipod, mi-a spus ca trebuie sa sterg tot si sa pun din nou. unele piese nu le mai am,
nu exista posibilitatea sa imi readuc playlistul in itunes??
merci mult
Salut. Exista mai multe modalitati de a copia muzica din ipod pe calculator. Sa inteleg ca ai nevoie de program pentru Windoze? Daca da o sa iti fac o lista pe care le foloseam eu inca din perioada mea windozara…Lista va urma..
În cazul în care nu ai reușit până acum. De abia acum am dat peste postul tău.
Pentru Windows:
1) Conectează iPod și ține apăsat tastele Shift + Ctrl - asta va orpri sincronizarea automată
2) Dacă iPod-ul nu apare în ‘My Computer’ atunci activează ‘disk use’ pentru iPod
3) Du-te la ‘My Computer’ și fă un dublu clic pe iconița iPod pentru a-l dschide
4) Din bara de meniu du-te la Tools > Folder Options…
5) Selectează tabul ‘View’
6) Du-te în jos și activează ‘Show Hidden Files and Folders’
7) După care apasă pe ‘Apply’ sau ‘OK’
8) Dublu clic pe ‘iPod_Control’, după care ‘Music’
9) Copiază conținutul (Dosarele numite F01, F02, etc.) pe HDD-ul tău
10) Deschide preferințele iTunes (Edit > Preferences) și sub panoul ‘Advanced’, asigură-te că ‘Keep iTunes Music folder organized’ și ‘Copy files to iTunes Music folder when adding to library’ sunt bifate. Prima opțiune va rezolva numele fișirelor în așa fel încât să apară în mod normal, a doua se va asigura ca piesele să fie undeva salvate iar iTunes să știe de ele.
11) Drag & Drop dosarul în fereastra iTunes pentru a importa muzica
Am reinstalat de curând OSX, și cum am o tonă de melodii (pe care le-am pus în ordine/redenumit cum trebuie, etc.), înainte de a le “aduce” în iTunes m-am gândit să vă întreb pe voi: știu că opțiunea “copy files to iTunes media folder” NU e de bifat pentru a nu mi le dubla. Ok…Dar ce fac cu “Keep iTunes media folder organized”? Dacă o bifez, își bagă el nasul în mp3-urile mele (pe care le am într-un folder în ALTĂ locație decât Users/Eu/Music) și le re-aranjează cum crede el de cuviință? Sau o las nebifată? În acest din urmă caz, dacă pe viitor aduc piese în iTunes și le modific de exemplu ArtWork-ul (le pun diverse poze), aceste modificări se salvează în mp3-urile de pe HDD? Mulțumesc.
Poti lasa muzica acolo unde o tii ...dar daca vei sterge sau aduga acolo melodii itunes nu va stii si vei avea gauri in librarii
Daca tot nu vrei sa tii muzica in /user/eu/music…...zici la itunes sa faca libraria pe alta partitie si recomand totusi sa le tii organizate e mult mai sanatos,eu asa le tin de ani de zile
Pentru dubluri ai obtiunea show duplicates si poti sterge dublurile usor din itunes
PS: Multi dintre cei care ati trecut la Mac tot in stilul windows ganditi ,nimic ordonat acolo .Lasati ca OSX sa va organizeze munca si numai veti avea probleme
“Keep iTunes media folder organized” nu se atinge de cele care le ai în altă parte. Dar dacă rip-uirsti un CD sau cumperi muzică de pe iTunes Store, le va organiza frumos pe directoare - asa ca lasă-l bifat.
Mulțumesc pentru răspunsuri. Până la urmă am hotărât astfel: am debifat ambele opțiuni (Keep… și Copy…), deoarece nu cumpăr muzică de pe iTunes Store și nici nu văd de ce aș avea fișierele în 2 locuri (știu, unii preferă să lase iTunes să le ordoneze și apoi șterg sursa, rămânând astfel cu muzica aranjată de iTunes). Recunosc că astfel gândesc ca un “windozar, domnule” dar prefer să îmi aranjez eu și muzica și documentele (de aceea nu folosesc nici TimeMachine sau CarbonCopyCloner etc), și îmi fac mereu (cam la lună) back-up manual.
I’m back, baby
Până la urmă am făcut cum ați zis voi și l-am lăsat pe iTunes să copieze și aranjeze cum crede el de cuviință muzica. E dat dreaq, dom’le, ce mai
Treaba e că i-am zis să facă Media Folder-ul în Bogdan/Muzici aranjate. Deci aici a pus și pune pe viitor el toată muzica. Library-ul în schimb e în Bogdan/Music/iTunes/, nu? Tot aici bănuiesc că stau și eventualele PlayList-uri pe care le fac.
Dacă vreau/trebuie să reinstalez sistemul, și nu am răbdare să o iau de la capăt cu iTunes (Add folder to library, apoi și le copie pe fiecare, etc), știu că se poate să salvez cumva Library-ul și după reinstalare să îi zic de unde să ia acest Library vechi. Cum e mai bine: cu TimeMachine, fiindcă tot am un HDD pe USB cu o partiție HFS și vreo 60 Gb liberi, sau manual?
Dacă, de ex. fac acest back-up cu TimeMachine (nu am mai făcut până acum), îi pot spune să facă back-up numai pentru muzică (adică să facă back-up pentru folder-ul Bogdan/Muzici aranjate/Music și pentru folder-ul Bogdan/Music (în acesta din urmă aflându-se iTunes Library și astfel sper eu să nu pierd nici PlayList-urile făcute anterior reinstalării sistemului)).
Bănuiesc că apoi după reinstalare îi spun lui iTunes de unde să își ia Library-ul, respectiv Media Folder-ul (și anume de pe partiția externă de TimeMachine)?
Apropos de PlayList-uri - dacă s-a mai discutat nu știu, mi-a venit ideea și m-am repezit s-o împart cu lumea: m-am tot gândit cum să fac să nu pierd un playlist și am decis să le atribui pieselor din PL respectiv făcut de mine (vreo 400 de piese din vreo 6000, deci exclus să le tot caut la fiecare reinstalare, oricât de rare ar fi acestea) un nume de genul “PlayList Material” la secțiunea Genre (menționeez că eu la Genre nu am pus nimic la nici o piesă din cele 6000), astfel că pe viitor, voi ști să ordonez piesele pe care să le repun în PL după acest Genre/PlyList Material (asta ar fi în loc de steluțe, care am înțeles că se pierd dacă transferi muzica de pe un HDD pe altul fără să iei și Library-ul).
Repet, dacă se încadrează la “redescoperirea apei calde” - mii de scuze și la Trash cu postarea
Cred ca e mai simplu sa-ti creezi playlist-ul chiar in iTunes, poti sa-ti faci cate vrei de fapt. Si apropo, daca i se pare cuiva ciudat ca tu preferi sa-ti aranjezi singur piesele in foldere, ei bine eu mi-am organizat in timp cele peste 2600 de mp3-uri pe albume, artisti, ani si genuri, astfel ca acum apar in iTunes ca si cand ar fi originale (doar versurile lipsesc, am pus chiar si imaginile), cu tot cu cover flow.
Cred ca e mai simplu sa-ti creezi playlist-ul chiar in iTunes, poti sa-ti faci cate vrei de fapt. Si apropo, daca i se pare cuiva ciudat ca tu preferi sa-ti aranjezi singur piesele in foldere, ei bine eu mi-am organizat in timp cele peste 2600 de mp3-uri pe albume, artisti, ani si genuri, astfel ca acum apar in iTunes ca si cand ar fi originale (doar versurile lipsesc, am pus chiar si imaginile), cu tot cu cover flow.
si eu tot cam ceva de genu am in itunes-made by me:))
mie cel putin imi e mai logic cum le-am pus eu decat cum le organiza itunes