aranjare alfabetica a unei bibliografii in pages 09?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Salutare!
Am o bibliografie enorma pe care trebuie sa o aranjez alfabetic.
Cum fac?
In word imi era foarte simplu, dar nu mai am wordul acum.
Nu exista asa ceva si in pages? Daca da, apoi unde? Ajutati-ma ca incepe scoala si am de facut tone de bibliografii!
Multumesc

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
tomusel - 20 Septembrie 2009 08:35 AM

Salutare!
Am o bibliografie enorma pe care trebuie sa o aranjez alfabetic.
Cum fac?
In word imi era foarte simplu, dar nu mai am wordul acum.
Nu exista asa ceva si in pages? Daca da, apoi unde? Ajutati-ma ca incepe scoala si am de facut tone de bibliografii!
Multumesc

Eu folosesc Nisus pt asta, merge brici. Descarcă versiunea de pe net, faci ordonarea și… gata. Mai întîi, exporți din Pages în RTF lista aia așa cum e, apoi o reimporți în Pages.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

si cum fac aranjarea alfabetica in nisus? ma chiorasc de 10 minute degeaba. sau oi fi eu blond si e fff evident?

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

da.
sunt blond.
am gasit. edit - sort paragraphs.
acum sa va tineti bibliografii, studenteilor:)))))

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
tomusel - 20 Septembrie 2009 10:40 AM

da.
sunt blond.
am gasit. edit - sort paragraphs.
acum sa va tineti bibliografii, studenteilor:)))))

Tocmai mă pregăteam să-ți spun cum, dar văd că ai desoperit.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Se poate și în Pages (de fapt, în toate aplicațiile Cocoa) folosind WordService. Dezavantajul e că frazele care încep cu Ș, Ț sau Î sunt puse la coada listei.

PS: WordService e printre primele lucruri pe care le instalez pe un sistem nou, e foarte util pentru cine lucrează cu textul și nu vrea să folosească programe complexe pentru operațiuni simple.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 20 Septembrie 2009 12:18 PM

Se poate și în Pages (de fapt, în toate aplicațiile Cocoa) folosind WordService. Dezavantajul e că frazele care încep cu Ș, Ț sau Î sunt puse la coada listei.

PS: WordService e printre primele lucruri pe care le instalez pe un sistem nou, e foarte util pentru cine lucrează cu textul și nu vrea să folosească programe complexe pentru operațiuni simple.

Corect, uitasem de el de cînd folosesc curent Nisus. WordService.service poate reordona alfabetic în orice aplicație Cocoa.

Semnătură