Nu e o metoda:) Spuneam doar ce inseamna acea “comanda ferma”.
I-am explicat consilierului de la Orange shop (un personaj cu tricou pe care scria iPhone) ca sunt hotarat sa cumpar, mi-a cerut datele personale si modelul de iPhone si a trimis un mail intitulat “comanda ferma” altcuiva din companie, cu aceste detalii. Dupa o saptamana m-au sunat direct sa ma anunte ca-l pot ridica.
Mie mi-au lasat impresia ca nu sunt foarte dispusi sa faca astfel de comenzi, pentru ca initial imi spuneau sa urmaresc pe site, sa sun la un numar scurt Orange (probabil 733, nu mai retin), etc. A trebuit sa insist sa gasim o solutie acolo, pe loc. Abia atunci au facut comanda respectiva.
Eu am renutat la comanda. Am renuntat ~moral~ pentru ca, oricum, nici dracu nu m-a contactat pentru a confirma sau infirma comanda. Am ales sa cumpar un 3GS de pe un site cu anunturi de vanzare. Chiar daca platesc un pret mai mare, in jur de 550 euro, consider ca amortizez investitia prin pastrarea abonamentului actual, intr-o alta retea decat orange. Am avut, totusi, decenta de a ma prezenta la orange shop-ul apropiat de locul de munca, pentru a-i anunta cum ca nu mai doresc aparatul. Raspunsul alora a fost demn de stan si bran> initial nu m-au gasit ~in sistem~, dupa care au spus ca nu-i nicio problema, oricum comanda nu plecase catre Apple pentru ca, ~din cate stie el~, orange trimite comenzi ferme doar atunci cand au cel putin 1.000 de cereri de la clienti.
Dupa toata tevatura asta m-am ales cu un 3GS negru, 32 GB, fw 3.1 (din fericire un 3.0 la origini cu update la 3.1 si ECID in Cydia, asa ca am reusit un downgrade baseband, unlock si jailbreak)
Voua, celor care asteptati comanda orange, va urez succes!
a aparut pe site,am dat comanda pentru un 3gs de 16.nu inteleg de ce este 548 euro cand am facut prelungire de ab pe 24 luni.trebuia sa fie 499 asa e si in magazin:-< dar na c’est la vie doar sa vina
Am vrut sa-l comand si eu pe magazinul online dar pana sa ma hotarasc se pare ca sa terminat stocul de telefoane.
Pana acum vreo ora se putea comanda iar acum este iar indisponibil pe magazinul on-line.
Oare cate telefoane importa Orange-ul ?
Cred ca doar vreo 10-20 de telefoane.
Eu m-am dus luni 28 Sep in Orange Store’ul din Victoriei, i-am intrebat de sanatate, mi-au zis ca nu se onoreaza decat precomenzi, asa ca am facut comanda pt un 3G S de 16 Gb. Mi-au zis ca o sa dureze probabil doua saptamani, dar joi (1 Oct) m-au sunat sa vin sa-l ridic. In aceeasi seara mai erau doua persoane care luau 3G S’uri in acelasi timp cu mine.
Eu am facut comanda la un Orange Shop (in Timisoara) in data de 16 septembrie.
Nu m-au sunat deloc de atunci si nu am altceva de facut decat sa astept.
Asta mi-au zis cei de la Orange Shop cand i-am intrebat de sanatate.
Nu prea inteleg modul lor de livrare a terminalelor tiniind cont ce unele persoane asteapta de aprox. o luna (nu e cazul meu - eu astept “doar” de aprox. 3 saptamani) in timp ce unii le primesc in cateva zile. Poate tine de seriozitatea fiecarui Orange Shop si de felul in care reusesc sa-si obtina o cota cat mai mare din numarul de terminale comandate.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu cei care reusesc sa-l obtina mai repede - ma bucur sincer pentru ei, pe mine ma mira doar modul de lucru si neseriozitatea Orange-ului.
Sper sa nu astept cat au asteptat parintii mei o Dacia inainte de Revolutie.
Sper sa nu ma sune sa-mi spuna ca mi-a venit telefonul cand o sa fie pe piata urmasul 3GS-ului
Eu am facut comanda pentru un Iphone 3Gs 16 Gb pe 2 septembrie, desi la cei de la Orange shop Drumul Taberei apare pe 11 septembrie, si desi astazi suntem in 7 octombire, nici un semn de viata nimic. Am fost eu in magazin, intr-adevar comanda mea apare acolo insa ei cica au onorat comenzile pana pe 25 august si ca mai am de asteptat cam inca o luna. Ceea ce am citit aici insa infirma tot ce mi-au spus cei de-acolo din moment ce oamenii au asteptat o saptamana , doua cel mult. Cred ca ma voi duce si eu la Orange shop Victoriei si poate acolo am mai putin de asteptat, pentru ca 2 luni sa astept mi se pare cam comunist. In fine, ma bucur pentru cei care au apucat sa isi cumpere deja, fericitilor
Un detaliu pe care am uitat sa-l mentionez: eu am luat iPhone’ul cu abonament nou, pe firma, unde mai avem alte 3 iPhone’uri (3G’uri), toate cu abonamentul cel mai scump - e posibil sa fi avut prioritate pentru acest motiv..
Baieti imi pare rau sa va spun dar eu la fel am comandat pe site la orange iphoneul 3gs, am asteptat o luna si din intamplare intr-o sambata am intrat intr-un magazin orange sa trag un ochi si acolo am fost indrumat sa fac comanda direct in magazin. mi s-a spus ca o sa am de asteptat ceva vreme dar spre mirarea mea luni am fost sunat sa merg sa le iau. comandsem 2 bucati si probabil am avut prioritate la cele venite calde. am cam de o luna ma tot bucur de ele. am avut inainte si altele si sunt in continuare fan.
Eh… m-au linistit baietii de la Orange, chiar ma entuziasmasem dar acum ce sa fac… astept, ca pe vremuri la Dacii ) In speranta ca nu voi fi nevoit sa astept inca o luna ( adica vreo 2 in total) imi pastrez din entuziasm. Vroiam sa va intreb daca stiti cumva urmatoarea chestie: ei centralizeaza toate comenzile de la toate magazinele din Buc sau fiecare magazin are nr lui de comenzi si ei trimit doar in fctie de “importanta” magazinului, ca mi-au spus cei de la Orange ca mai am aprox 100 de persoane in fata mea pe lista de asteptare si ca va mai dura cam o luna, o luna si ceva… In continuare va invidiez pe cei care ati reusit sa va cumparati si astept sa intru si io in randul vostru
daca apuci da comanda online mie mi-a venit deja si luni am dat comanda.nu am mai asteptat dupa cei de la orange store.desi am platit mai mult.initial trebuia sa dau 499 euro dupa situ-l a facut calculul la 540(prelungire 2 ani abonament 6 euro)
Am tot incercat sa dau comanda pe net dar nu ma lasa sa trec de primul pas pentru ca cica nu il mai au pe stoc. O sa incerc sa dau comanda si pe net desi la cat de neseriosi sunt, nu ma astept sa imi vina Iphone decat de Craciun asa poate imi fac si ei un cadou. Mc mult de sfat daca stie cineva ce pot face sa nu mai astept atat, sa se miste Orange Romania mai rapid sa-mi spuna pls