Problemele sunt 2 defapt, desi cred ca au legatura intre ele:
1. Il pun pe Sleep si cand vin mai tarziu la el, sau ma trezesc dimineatza il gasesc inchis. (in ultimul timp se intampla cam de fiecare data cand il las mai mult timp pe sleep)
2. Cand este inchis se aude un “tzacanit” la un interval neregulat… la cateva zeci de secunde un “tzac” incet asha, dinspre locul unde este sursa cred ca vine.
cand este inchis se aude zgomot? nu ar trebui sa se opreasca de tot? ca nu inteleg…la mine nu mai zice nimic cand este inchis, asa ar si trebui sa taca!
Da, face acel zgomot cand e inchis… si chiar si cand e deschis cateodata, am observat acum. Este un “tzacanit” metalic asha, incet si rar. Daca il scot din priza nu mai face.
Am 10.4.7 si face asha de pe la 10.4.6 dar nu pot sa precizez daca imediat dupa update a aparut problema.
Ar putea fi de la sursa, din ce zici. Ce-o mai fi alimentat la Power Mac G4 cand e inchis, in afara de sursa?
Ar putea fi si vreo tabla care se dilata / contracta? Adica, face si cand e rece (oprit de multe ore)?
tacanitul ala l-am auzit la mai multe G4… e normal, ca sa zic asa / in sistem preferences, ce optiuni ai la energy saver? poate l-ai setat de acolo sa se inchida
Parca n-am mai azuit tzacanitul, se pare ca a disparut. Dar problema cu sleep tot e, si e f frustranta. Nu pot sa-l mai tin in sleep ca il gasesc inchis dupa ceva timp, si se inchide ca si cum s-ar opri alimentarea, adica nu inchide aplicatiile & stuff. Aveti vreo idee? La energy saver nu vad ce optiuni ar avea de-a face cu asta…
Poate ar trebui sa resetezi PMU? Vezi ca procedura difera pentru fiecare tip de computer, eu am gasit asta:
Reset PMU (Power Manager Unit) by doing the following:
-Shut down completely and let the computer cool for at least 5 minutes.
-Remove all cables except the power cord. Touch any metal surface on the computer to ground yourself, then remove the power cord and open the computer.
-Push the PMU reset button, but only once. It’s the only button on the motherboard, very tiny, probably unlabeled, and probably near the PRAM battery.
-Close the computer, reconnect all cables, and power up.
Tzacanit metalic == HDD care da sa moara (de obicei).
Pune-i un UPS - esti sigur ca peste noapte nu ai caderi de tensiune ? (eu de fiecare data cand mi-am gasit macmini-ul oprit asa - era de la o cadere de curent de o sec-doua)
Ia uita-te daca nu e setat din energy saver sa se inchida!
Nu intzeleg, ce setare din energy saver ar putea sa-l inchida? Ca nu e nici una care sa faca acest lucru… sau n-o vad eu.
M-am gandit si eu la problema cu tensiunea… e prea dubios sa fie asta, cu cateva saptamani inainte nu se oprea deloc si acum de o data se opreste in fiecare noapte? Si chiar si ziua cand il las mai mult in sleep…