VREAU FIBRA OPTICA IN CASA
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 05.12.05

Intrebarea mea este: cum procedez sa imi conectez mac mini-ul la fibra optica? Exista placa speciala pt. el? Exista airport basestation care sa suporte fibra optică? exista placa de fibra optica externa, ca sa imi pot conecta mac mini-ul la internet cu fibra?

Va multumesc si daca odriti sa discutam mai mult ma gasiti la id-ul de mess: paligabucur Multumesc inca o data

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO
Macuser din: 11.10.05

Tocmai ieri am fost la un prieten care are nod de fibra in casa si nu, nu exista placa care sa suporte fibra!
Fibra se conecteaza la un convertor, care arata ca o unitate ROM slim, din convertor iese un cablu ethernet care se leaga la computer/switch/router/server/airport.
Dar de obicei nu ajunge fibra la tine in casa! El este nod, de aceea are fibra in casa!

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 03.01.06

Asa e, ai nevoie de mediaconvertor.Fibra o sa ajunga pana la tine in casa o sa intre in mediaconvertor si o sa iasa prin ethernet catre mini.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

depinde unde stai, si de provider - de obicei, fibra optica se opreste pe stilp sau pe bloc, sau, mai rar, in serverul care tine reteaua…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

EXISTA module de convertire FO pe PCI (si PCI 64). Au la http://www.pcmadd.com cu 30$. La networking. Dar nu cred ca te ajuta incat iti trebuie un mac cu PCI.
Iti trebuie o pereche de mediaconvertoare FO (unul la provider si unul la tine langa mini). De obicei providerul le furnizeaza. Oricum nu are rost sa iti conectezi fibra optica direct in COMP, convertoarele de obicei lucreaza la 100Mbits. Sunt si convertoare gigabit dar nu cred ca exista HDD care sa scrie la viteza asta, si nici provider care sa iti ofere gigabitul. De obicei trebuie sa te multumesti cu 10Mb metro. smile Succes!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Fratilor, nu e nevoie sa va ajunga fibra pana in casa/calculator! Urcarea sau coborarea semnalului se face TOT ATAT DE BINE si prin cablu coaxial. De pe stalp, de sub pamant sau de pe bloc pana la voi in casa, cablul este tot atat de bun ca si fibra.

“Fibra optica este un fir foarte subtire si flexibil confectionat din material transparent, de exemplu sticla (!?), acoperit de un invelis opac care ajuta la producerea fenomenului de reflexie totala. Un semnal luminos trimis de la unul din capete se va reflecta total de mai multe ori in fibra optica (asa ca un zig-zag) pana cand va ajunge in celalalt capat aproape cu aceeasi intensitate, PARCURGAND DISTANTE FOARTE MARI.”

De la stalp pana la etajul 10, DISTANTA ESTE INFIMA pt un cablu coaxial bun, pierderea de semnal fiind 0.

EDIT - Am uitat sa mentionez ca fibra optica SE INDOAIE NUMAI dupa anumite reguli!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
amenono - 02 Iulie 2006 09:07 PM

EDIT - Am uitat sa mentionez ca fibra optica SE INDOAIE NUMAI dupa anumite reguli!

... adica raza unei indoituri nu are voie sa fie mai mica de 3cm sau incepe sa se fisureze sticla.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

iar diametrul cablului e destul de mare ca sa intrebi parintii daca-ti dau voie sa faci gauroia in geam grin

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dacuBurebista - 03 Iulie 2006 01:51 PM

iar diametrul cablului e destul de mare ca sa intrebi parintii daca-ti dau voie sa faci gauroia in geam grin

Dacule, just, iar l-a apucat pe fi-meu, după ce m-a tot întrebat, i-am răspuns că nu știu, i-am sugerat să întrebe aici. Iată rezultatul. Poate îl convingeți că nu e nevoie de așa ceva… cică are fibra la doi pași și e ușor să o bage în casă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…