Așadar am un iPhone 3G S cumpărat de la orange romania. Nu am achiziționat un abonament special pt iPhone, am rămas pe vechiul meu abonament, la care aveam o opțiune de 2 euro internet, cu trafic de doar 10 MB lunar, suficient pentru vechiul meu telefon. Evident, situația s-a schimbat odată cu sosirea iPhone-ului. Vizitând contul meu de pe wwww.orange.ro, am observat că la capitolul opțiuni abonamente de date, mi-a apărut opțiunea folosirii iPhone-ului pe post de modem de internet și pentru laptop (4 euro pe lună). Am mers la o reprezentanță orange din cluj, și am întrebat ce trafic de date se oferă la această opțiune, răspunsul a fost 500 MB lunar atât pe mobil cât și pe laptop. Coooooool, am zis! Activați-o!!! Și pe loc, mi s-a activat opțiunea, dar am fost avertizat că va intra în vigoare doar din 26 ale lunii când va fi dezactivată opțiunea veche de 2 euro. Am așteptat cu nerăbdare ziua de 26, și nimic, eu mergeam în continuare cu cei 10 MB. Și văzând că nu se întâmplă nimic am sunat astăzi la 408, unde mi s-a spus că opțiunea nu a fost activată în 26 pentru că nu este valabilă decât pentru posesorii de abonamente speciale pentru IPhone!!! Dar bine am replicat eu, orange cluj mi-a activat această opțiune în fața mea, ei nu știau chestia asta la momentul respectiv? Tipul de la telefon a început să îmi explice că de fapt apple le interzice să dea această funcție de tethering la alți deținători de abonamente în afară de cei cu cele trei abonamente speciale pt IPhone!?! Și că cei de la cluj probabil că nu știau că eu am un abonament obișnuit orange. Atunci de ce apare această opțiune în contul meu de pe orange, unde se știe clar ce tip de abonamnet am? Și, în fond nu sunt tot un client orange?
De fapt vreau să văd dacă s-a mai lovit cineva de această problemă?
Oricum mâine mă duc și la reprezentanța asta aiurită din oraș, care nu știe că apple le interzice să dea tethering la clienți!