OS 9 pe eMac G4 1,25…posibil ??
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: LUGOJ Jud. TIMIS
Macuser din: 09.08.07

As dori sa pun pe eMac-ul meu un OS 9, ca am dat g3-ul la un prieten..sa il foloseasca…iBook-ul l-am vindut..deci am ramasa numai cu un singur mar si cu o para ....para e a nevestii…care oricum mai mult cocheteaza cu marul meu ...
As dori sa intreb daca se poate pune sa booteze direct in OS 9, ca din Wikipedia si alte surse spun ca minimum 10.2.. si am incercat ..si nu pot sa bootez de pe CD-ul de os 9 orice as face ..nu vrea si gata…am oricum pe un CD un folder cu OS 9 instalat..pot face cumva sa booteze din acel folder cu os 9 ?? poate vre-o smecherie in Open Firmware..sau vre-o alta smecherie ..combinatie de taste..etc…am niste programele…pt os9 ...si niste joculete..gen Heroes 3, Tim incredible machine…etc. Iar unele nu vor sa mearga in modul emulat…nu stiu de ce dar se blocheaza…

PS.. scuzati puntele de suspensie…e o obisnuinta de care nu pot sa scap

Semnătură 

eMac G4 1,25 Ghz,Power Mac G4 dual 500(acum 1.3 Ghz),  286 Olivetti, mai multe mere, 1 para smile
Mac mini 1.66 Ghz,MacBook 13 White

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu, nu poti instala nativ os9 pe emacul ăla…
de fapt, el a fost lansat cu 10.3.3

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
kry_m - 30 Septembrie 2009 08:32 PM

As dori sa pun pe eMac-ul meu un OS 9, ca am dat g3-ul la un prieten..sa il foloseasca…iBook-ul l-am vindut..deci am ramasa numai cu un singur mar si cu o para ....para e a nevestii…care oricum mai mult cocheteaza cu marul meu ...
As dori sa intreb daca se poate pune sa booteze direct in OS 9, ca din Wikipedia si alte surse spun ca minimum 10.2.. si am incercat ..si nu pot sa bootez de pe CD-ul de os 9 orice as face ..nu vrea si gata…am oricum pe un CD un folder cu OS 9 instalat..pot face cumva sa booteze din acel folder cu os 9 ?? poate vre-o smecherie in Open Firmware..sau vre-o alta smecherie ..combinatie de taste..etc…am niste programele…pt os9 ...si niste joculete..gen Heroes 3, Tim incredible machine…etc. Iar unele nu vor sa mearga in modul emulat…nu stiu de ce dar se blocheaza…

PS.. scuzati puntele de suspensie…e o obisnuinta de care nu pot sa scap

Dacă ai descărca baza de date uzuală și utilă oricărui macuser, Mactracker, ai vedea că eMac a avut 5 generații, dintre care numai primele două suportă MAC OS 9 nativ, ultimele trei (de la PPC 1 ghz încolo) doar emulat.
Poți pune însă MAC OS 9.2.2 emulat peste Panther sau Tiger și va merge foarte frumos, eu așa am pe un PB la 1.33.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Ai optiunea Classic in MacOSX la preferinte ca sa rulezi programele de MacOS 9

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb