2 din 2
2
Internet la 2 calculatoare cu 1 abonament
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
gyony20 - 03 Iulie 2006 05:11 PM

Nu stiu ce insemna Mac dar placile mele sunt pe un pc cu windows am un swich si un alt pc cu 1 placa de retea si vreau sa trag net pe ambele pc-uri .

Adicătelea ești pe macuser.ro și nu știi ce înseamnă mac? Ei, bravos monșer… Sergiule, zi-i, bre, omului cum face asta că am uitat, n-am mai folosit Windows de peste doi ani.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mda, e asa cum banuiam de la inceput: tu te-ai ratacit aici, probabil dupa o cautare cu termenul “MAC”. In acest caz MAC inseamna Media Access Control.
Dar noi suntem un forum de utilizatori de Macintosh (Mac), adica computere Apple (iPod iti spune ceva?), si cu toate ca principiul este acelasi (pe care ti l-am spus in primul meu post), e mai greu sa iti spunem pasii precisi care trebuie urmati pe un computer cu Windows pe el.
Eu nu am Windows, poate te ajuta cei care (mai) au. Ai Win XP, banuiesc…?

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 25.03.06

LOL  sunteti “super” baieti si diplomati pe deasupra… vad ca baiatul nu a mai scris nimic, i-ati dat o lectie baiatului… tongue wink

Semnătură 

you can destroy the evidences, but you can’t destroy the memories.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

despre ce te trezesti vorbind?

cred ca cei care au incercat sa-l ajute sunt super, fara ghilimele, si fara intentie de “a da lectii’ cuiva…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator

Chiar nu am avut nici o intentie nasoala si sunt convins ca nici Cattus. Doar am vrut sa-i arat diferentele dintre MAC si Mac, atata tot.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 25.03.06

da,  asta am spus fara sa fiu rautacios, poate doar am intepat putin…

Semnătură 

you can destroy the evidences, but you can’t destroy the memories.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
biga - 03 Iulie 2006 07:16 PM

da,  asta am spus fara sa fiu rautacios, poate doar am intepat putin…

Dacă s-a supărat, adicătelea n-are simțul humorului, atunci nu-i bai. Dacă nu s-a supărat, tot nu-i bai.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

asta a fost si motivul pentru care am cerut la inceput detalii sa stim la ce calculatoare ne referim, sa nu vorbim degeaba…
si totusi, te-ai dat batut? cred ca poti gasi ajutor aici si fara sa ai macintosh, dupa cum vezi suntem deschisi si sa ajutam un windows user…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.07.06

scuze pt intarziere dar am avut treaba azi si nu am mai stat pe net. Dupa cum v-am spus nu ma prea pricep la retele si toate astea. Eu am lucrat de la inceput cu windows si de asta il folosesc si acum. daca ar avea cine sa imi arate ceva mai bun si cum se foloseste poate ca as renunta la el. Deci e cineva care poate sa ma ajute in problema mea legata de cele 2 calc ale mele sa pot trage internet pe ambele doar de la un singur abonament?  stiind ca mi-au cerut mac (psihical adress) de la un calc si imi merge netul doar ep asta ca au trecut la ip automat . inainte era manual si puneam ce ip vroiam eu si mergea dar acum nu mai merge ...  Ajutati-ma va vor

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

treaba e simpla. Pe calculatorul pe care ai net acum mai adaugi o placa de reteain plus, daca nu ai deja una .  Din proprietatile la conexiune dai internet connection sharing. Celalt calculator (client )il conectezi printr-un cablu cross la cea dea a doua placa de retea. La acast calcultor setarile de IP le lasi pe automat (obtain an ip address automatically) si la fel la dns. Asa functioneaza sigur. Nu am incercat si printr-un switch dar nu vad de ce nu ar merge. Bineinteles vei avea problemele legate de windows, blocari ..la cate un update mai uita setarile si asa mai departe… windows -ul nu e un sistem facut sa mearga nonstop. Solutia cea mai eleganta este intradevar sa iei un minirouter, iar daca nu ai wireless si nu ai de gand sa iti iei in curand costa doar vreo 6-700 de mii

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
gyony20 - 04 Iulie 2006 03:12 AM

scuze pt intarziere dar am avut treaba azi si nu am mai stat pe net. Dupa cum v-am spus nu ma prea pricep la retele si toate astea. Eu am lucrat de la inceput cu windows si de asta il folosesc si acum. daca ar avea cine sa imi arate ceva mai bun si cum se foloseste poate ca as renunta la el. Deci e cineva care poate sa ma ajute in problema mea legata de cele 2 calc ale mele sa pot trage internet pe ambele doar de la un singur abonament?  stiind ca mi-au cerut mac (psihical adress) de la un calc si imi merge netul doar ep asta ca au trecut la ip automat . inainte era manual si puneam ce ip vroiam eu si mergea dar acum nu mai merge ...  Ajutati-ma va vor

leeloo ti-a raspuns ce si cum. daca ai calculatoare (relativ) performante si/sau ai de gand sa iti iei altul/altele (tot) mai performante, ar fi bine sa-ti faci un mic plan de viitor, cel mai bine cu retea prin router wireless. intre altele ai scapat de sarme prin casa.
ca vei trece sau nu la macintosh este alta poveste. daca jocurile sunt principala ta preocupare, atunci nu prea se justifica. pentru rest, merita sa faci trecerea, mai ales ca noile mac-uri cu intel permit si instalare windows.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.07.06

eu am un router dar nu am adaptorul lui si nu pot sal alimentez . Un router de asta wireless cat costa? daca e scump nu imi permit sa fac investitia

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator

Intai fa ce ti-a zis leeloo si rezolva-ti problema, dupa care te poti gandi cum sa-ti faci reteaua mai desteapta.
Iar pentru preturi, du-te si tu pe site-urile specializate…

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Bai nene, 2 pagini de reply-uri si ma doare capu’ deja wink ... Solutia e urmatoarea (pas cu pas):
1. iei cablul pe care vine internetu’ si-l bagi intr-una din placile de retea (doar ala). !ATENTIE! cablul trebuie sa intre in placa de retea al carei MAC address il au aia de-ti dau net!!!
2. Verifici sa nu fie bagat in cealalta placa cablul de la calc. 2
3. te duci mataluta la start -> settings -> network Connections faci click dr. pe ea si-i dai “open”
4. vezi care icoana n-are x-ul ala rosu pe ea si-i dai click dr. -> rename si-o redenumesti “internet”
5. faci click dr. pe ea iar -> properties -> dbl click pe “Internet Protocol (TCP/IP)
6. verifici sa fie bifat (setat, na! cum vrei) “Obtain an IP address automatically” si “Obtain DNS server address automatically”
7. “OK” -> “OK”
8. Baga cablul de la switch in cealalta placa de retea
9. din nou pasul 3.
10. click dr. pe conexiunea care avea x-ul rosu -> rename -> “retea” (sau altcumva cum iti place tie)
11. pasul 5
12. activezi “use the following IP address” si la IP address ii scrii 192.168.0.1 iar la subnet mask scrii 255.255.255.0
13. pasul 7
14. click dr. “My Computer” de pe Desktop -> Computer Name -> Change, bifezi “Workgroup” (daca nu e bifat deja) si ii dai un nume (care vrei tu). Asta o sa fie numele retelei tale.
15. O sa-ti ceara restart -> restartezi
16. dupa restartare verifici daca ai net pe calc. router (cel cu 2 placi de retea)
17. pasul 3
18. click dr. pe “internet” -> properties si selectezi tab-ul “Advanced” -> bifezi “Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection”
19. verifici iar daca ai net
20. te duci la celalalt calc., faci pasul 3 si p-orma pasii 11 - 15. la pasul 12 ii dai 192.168.0.2 in loc de 192.168.0.1
21. verifici daca ai net si pe clac. 2
e voila! ar trebui sa ai net p-amandoua daca calc. 1 merge.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

2 din 2
2