Claritatea imaginilor salvate pe iPhone
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.09.09

Am o problema deranjanta cu iPhone (3GS, firmware 3.1).
Lucrez la designul unor aplicatii si fac preview la screen-uri pe device. Imi trimit mail cu imaginile atasate iar pe iPhone salvez atasamentele. Problema este ca vazute in Photos, aceste imagini pierd masiv din calitate. Imaginile nu mai sunt crisp, par a fi redimensionate de la o dimensiune mai mica si sunt pline de artefacte de compresie. Probabil ca inainte de a le stoca, iPhone le proceseaza, din motive care-mi scapa. Sau Photos face niste copii de calitate redusa pe care le afiseaza. Oricum ar fi, ma incurca.

A mai observat cineva fenomenul? Stiti vreo solutie?

P.S. Se pare ca si fotografiile facute cu camera built-in sufera de problema asta. In Photos apar putin neclare iar transferate pe desktop sunt limpezi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

De ce faci preview-uri pe device? Aplicația pe care o faci e pentru iPhone? Dacă da, atunci ai simulatorul sau compilezi pe device. De ce trimiți emailuri și nu folosești iTunes?

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Aplicatia e pentru iPhone, iar preview fac pe device pentru ca difera de ecranul desktop-ului (in primul rand prin dpi/ppi) si unele detalii se vad diferit. Fac doar designul aplicatiei si lucrez pe PC, nu am acces la simulator si SDK. Si folosesc mail-ul in loc de iTunes pentru ca-mi este mai usor. Si prin iTunes apar artefacte—arata diferit si par ceva mai reduse dar apar. Deci “magia” se intampla fie la transfer/stocare pe iPhone fie in Photos.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

Mă rog, ceea ce faci tu mi se pare cam peste mână. Ai încercat cu mai multe tipuri de fișiere grafice jpg, png, etc?

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09
Vali8080 - 06 Octombrie 2009 06:21 AM

Da. Atunci cand vreau sa vizualizez o poza la rezolutia si calitatea originale, mi-o trimit pe mail si o deschid direct de acolo, fara sa o salvez in Photos. Daca o salvezi, se intampla ce spui: downscale, recompression, care duc la pierdere de calitate.

Posibil sa mai existe si alte solutii - de ex., as incerca cu Dropbox, dar merge doar pe 3.1 si nu vreau sa fac upgrade.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Fmac, am incercat jpg si png cu aceleasi rezultate (alte formate nu cred ca au sens in cazul asta) .
K-man, asa e, in mail se vad bine, dar nu le pot face “full-screen” si nu ma pot plimba usor prin variante ca in Photos.

Am atasat o comparatie intre rezultate.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

K-man, cum anume deschizi direct din mail? Eu am incercat urmatoarele:
- Aplicatia de mail de pe iPhone, cu un cont de Gmail. Aici imaginile atasate sunt vizibile in corpul mailului, pot doar sa salvez sau sa le copii in clipboard. Nu pot sa le vad full-screen.
- iPhone Safari, logare pe Gmail.com. Aici sunt vizibile tot in corpul mailului (varianta iPhone a site-ului) sau cu thumbnail si optiuni de view/dl (varianta desktop). Le pot deschide in pagina noua dar nu pot face full-screen (interfata browserului ramane).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09
Vali8080 - 06 Octombrie 2009 09:05 AM

K-man, cum anume deschizi direct din mail? Eu am incercat urmatoarele:
- Aplicatia de mail de pe iPhone, cu un cont de Gmail. Aici imaginile atasate sunt vizibile in corpul mailului, pot doar sa salvez sau sa le copii in clipboard. Nu pot sa le vad full-screen.

Asa e, le vezi doar in corpul mailului, dar poti face zoom (fara insa a intra in full screen).

Poti sa mai incerci Cooliris, cu care poti accesa galerii de pe Picasa sau Flickr. Nu stiu exact cum se comporta, dar poate afli si ne spui si noua. :)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

dar cum faci screenshot? la mine a mers f bine prin apasarea simultana a celor doua butoane, aici: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/21173/
apoi transfer prin cablu. ma mir sa aibe legatura cu faptul ca eu am 2G si 3.1

eu in locul tau nu mi-as face griji de cum arata pe iphone, pentru ca arata muuult mai bine.

[ Modificat: 06 Octombrie 2009 10:49 AM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

eu zic sa-ti vezi de aplicatie si sa faci imaginile la rezolutia ifonului,
pentru ca orice imagine bagi pe ifon prin mail sau prin itunes sau prin ce vrei tu v-a fi recalibrata (sa zic asa, sper ca ai inteles ce vreau sa spun)

Nu are rost sa te chinui pentru a vizualiza imaginile tale de pe pc/mac pe ifon !!!

Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Vali8080 - 06 Octombrie 2009 06:21 AM

Am o problema deranjanta cu iPhone (3GS, firmware 3.1).
Lucrez la designul unor aplicatii si fac preview la screen-uri pe device. Imi trimit mail cu imaginile atasate iar pe iPhone salvez atasamentele. Problema este ca vazute in Photos, aceste imagini pierd masiv din calitate. Imaginile nu mai sunt crisp, par a fi redimensionate de la o dimensiune mai mica si sunt pline de artefacte de compresie. Probabil ca inainte de a le stoca, iPhone le proceseaza, din motive care-mi scapa. Sau Photos face niste copii de calitate redusa pe care le afiseaza. Oricum ar fi, ma incurca.

P.S. Se pare ca si fotografiile facute cu camera built-in sufera de problema asta. In Photos apar putin neclare iar transferate pe desktop sunt limpezi.

Bineînțeles că nu procedezi bine, deoarece, dacă ești atent, dacă le trimiți prin e-mail, aplicația le procesează în minus calitate și minus dimensiune. Dacă faci screenshot în iPhone, faci transferul cînd conectezi sîrma aia și le imporți direct în iPhoto.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 
Cattus Thraex - 06 Octombrie 2009 01:45 PM

Bineînțeles că nu procedezi bine, deoarece, dacă ești atent, dacă le trimiți prin e-mail, aplicația le procesează în minus calitate și minus dimensiune. Dacă faci screenshot în iPhone, faci transferul cînd conectezi sîrma aia și le imporți direct în iPhoto.

Nu cred c-ai inteles. Problema este de a transfera pe iPhone copii perfecte ale imaginilor mele de pe PC (sunt niste ecrane de aplicatie “desenate” in Photoshop). Sincronizarea cu iTunes prin cablu de date si orice fel de salvare (din mail sau de pe web) sunt insotite automat de recompresie si/sau redimensionare, lucruri pe care vreau sa le evit. Am atasat mai sus o imagine in care se vad rezultatele acestor procesari.
Screenshot-urile facute pe iPhone si transferul lor pe PC nu sunt o problema (nici n-am mentionat ca ar fi, altcineva a adus vorba de ele).

.ral:cr - 06 Octombrie 2009 10:46 AM

dar cum faci screenshot? la mine a mers f bine prin apasarea simultana a celor doua butoane, aici: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/21173/
apoi transfer prin cablu. ma mir sa aibe legatura cu faptul ca eu am 2G si 3.1

eu in locul tau nu mi-as face griji de cum arata pe iphone, pentru ca arata muuult mai bine.

Fac screenshot cu sleep+home ca si tine. Cand le transfer pe PC nu se “altereaza”, indiferent ca le transfer prin cablu sau mi le trimit prin mail. Problema e in sens invers.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ok, acum am inteles ce faci. eu am o aplicatie numita air sharing, acolo fisierele sunt cum le pui tu din calc. e pe bani, probabil nu merita doar pt atata lucru, dar alta solutie nu stiu momentan.

eu am mii de poze transferate prin sync, si se vad ff bine.

[ Modificat: 06 Octombrie 2009 03:48 PM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 23.10.08

Si daca iei si faci acelasi lucru doar cu o singura imagine dar de mai multe ori ce se intampla? Daca ar fi asa “aplicația le procesează în minus calitate și minus dimensiune” Unde ajungi in cele din urma?
Probabil nu face asa ceva decat o data si cumva le marcheaza ca si “optimizate pt Iphone.
Daca e asa nu ai decat sa gasesti cum le marcheaza ca optimizate si gata,cred.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am rezolvat problema cu Dropbox smile K-man, multumesc pentru sugestie, nu stiam de softul asta si probabil nu l-as fi incercat daca nu scriai de el.
La capitolul imagini Dropbox functioneaza similar cu Photos, cu exceptia functiei pinch-to-zoom care lipseste. Imaginile sunt in permanta fit-to-screen, lucru care nu pune probleme in cazul meu (imaginile mele sunt oricum 320x480). Dar cel mai important, imaginile sunt cristal. In plus, am scapat si de bataia de cap cu mail-ul sau sync-ul.