Mi-am setat OSX Mail pe adresa mea personala. Problema este ca mailurile pe care le trimit nu ajung la destinatie. Primesc mailuri in Inbox dar nu pot sa trimit. Ati mai avut probleme de genul asta? Ma puteti ajuta cu sfaturi privind configurarea?
atat la incoming ca si la outgoing server am pus acelasi: mail.xyz.ro (xyz am scris numai pt exemplu, nu asta e adresa reala)
la smtp cred k automat a introdus mail.xyz.ro (acuma nu pot sa ma uit, k sunt pe alt calculator)
despre server nu stiu multe, stiu k site-ul e gazduit pe dreamhost.com
la user am trecut toata adresa de mail
Mi-am setat OSX Mail pe adresa mea personala. Problema este ca mailurile pe care le trimit nu ajung la destinatie. Primesc mailuri in Inbox dar nu pot sa trimit. Ati mai avut probleme de genul asta? Ma puteti ajuta cu sfaturi privind configurarea?
Merci.
Da, sigur că da, ÎNTOTEAUNA se întîmplă așa cînd nu setezi bine serverul de expediere, smtp, dar poți primi. Mingea e la tine, nu la ei.
daca esti pe rds fiberlink s-ar putea sa ai portul de smtp taiat. cel mai usor sa vezi e sa dai din terminal comanda asta:
telnet adresa-serverului-smtp 25
daca apare ceva si nu da mesaj de eroare, inseamna ca nu ai portul de smtp taiat. nu uita sa pui spatiu inainte de 25
Intri în mail.app, te duci în meniul Mail/Preferences/Accounts la rubrica Outgoing Mail Server (SMTP), alegi server list și editezi server name: mail.xyz.ro
am reusit
m-am uitat aici http://wiki.dreamhost.com/Mac_OS_X_Mail_10.5
si am facut pas cu pas
diferenta era ceva bifare la ceva optiune ssl, cred ..
altfel nu imi explic
habar nu am ce e ssl ala
in fine, bine k mere
Eu am cerut deblocare 25 si tot nu imi merge SMTP-ul de la ei, respectiv smtp.rdslink.ro ... asa ca am gasit solutia ingenioasa de a trimite pe smtp.rdsnet.ro folosind autentificare contul meu si parola de rdslink.ro mail.
Evident idiotii de la call center habar nu au sa ma indume, si am gasit eu solutia.
Am început și eu abia azi să folosesc Mail.app. Cum contul meu vechi de yahoo.com nu poate fi folosit (dau să creez account și se învârte roata ceia până adorm), am folosit adresa de gmail.com. Toate bune și frumoase, am importat contactele din yahoo în gmail, pentru a ușura trimiterea mail-urilor (la “send to” începi cu prima literă și coboară lista cu contacți al căror nume începe cu litera respectivă). Aceasta merge dacă intru pe net în contul gmail, dar folosind Mail.app nu face asta. Trebuie umblat pe la Pref?