Am început și eu abia azi să folosesc Mail.app. Cum contul meu vechi de yahoo.com nu poate fi folosit (dau să creez account și se învârte roata ceia până adorm), am folosit adresa de gmail.com. Toate bune și frumoase, am importat contactele din yahoo în gmail, pentru a ușura trimiterea mail-urilor (la “send to” începi cu prima literă și coboară lista cu contacți al căror nume începe cu litera respectivă). Aceasta merge dacă intru pe net în contul gmail, dar folosind Mail.app nu face asta. Trebuie umblat pe la Pref?
1. yahoo.com nu poate fi descărcat într-o aplicație de e-mail, cică com.uk și altele locale ar merge.
2. Da, gmail poate fi citit direct într-o aplicație precum Mail.app, setat pop3 sau imap (am mai vorbit despre pop v. imap). Mail.app nu poate culege contactele din serverul gmail, desigur, le culege din Address Book, deci, dacă vrei să-ți actualizezi baza ta de date, acolo trebuie să le ai pt a le recunoaște. De asemenea, Mail.app mai ține minte adresele folosite, chiar dacă nu sînt în AB și, după ce începi să scrii, ți le sugerează. Ca să ajungi la stadiul ăsta, trebuie însă să folosești aplicația cîteva zile/săptămîni.
Ceea ce ai tu nevoie ar fi o aplicație care să-ți sincronizeze baza de date yahoo și/sau gmail cu AB. Nu am folosit niciodată așa ceva, dar există, du-te pe versionttracker.com și caută acolo.
Mulțumesc, Cattus. Iată și soluția la care am ajuns: am exportat contactele din contul de Yahoo.com sub formă de vcard file (unul singur, mare cu toți). Pe acesta l-am importat în Adressbook iar Mail.app acum știe singur pe toți acești contacți. Practic și util ca orice aplicație de Mac .
Mulțumesc, Cattus. Iată și soluția la care am ajuns: am exportat contactele din contul de Yahoo.com sub formă de vcard file (unul singur, mare cu toți). Pe acesta l-am importat în Adressbook iar Mail.app acum știe singur pe toți acești contacți. Practic și util ca orice aplicație de Mac :).
Nici nu știam că yahoo e așa de deștept că exportă vcard global.
Da, poate să exporte și pe bucăți și total. La fel am procedat și cu contactele din telefon (știi că mă văitam eu că nu mă înțeleg iSync, mai demult): am exportat via Bluetooth toate contactele ca un fișier mare vCard, pe care l-am “tras” peste AdressBook, într-un folder separat. La fel și cu contactele de pe telefonul soției. Acum am 3 foldere (Yahoo, Tel meu, Tel ei), plus folder-ul mare cu All.
[ Modificat: 01 Noiembrie 2009 10:57 AM de Calinescu26 ]
Există și aplicații ca fac sync AB, yahoo și gmail. Eu nu le folosesc, am pățit-o odată cu un sync d-ăsta „deștept”, am pierdut destule adrese așa că m-am cumințit. Dacă ai de gînd să ai mereu actualizate global toate bazele de date, atunci poți folosi așa ceva, deși eu aș fi foarte precaut.
Exact, ca să nu risc nimic, “update-uri/sincronizări” voi face numai așa: export la un moment dat (toate) vCards (din Yahoo/telefon), le șterg din AdressBook pe cele vechi (toate), și le pun la loc pe cele noi.
Mulțumesc, dar eu nu mai folosesc iSync și similare (am belit odata toate contactele de pe telefonul soției, îți dai seama ce trai am avut o vreme ). Ce-i în mână nu-i minciună, copy-paste, frate…:)
Mail.app nu mai vrea să adauge RSS feeds de pe MacUserForum în bara laterală, cum le aveam cândva(le-am șters odată, apoi am vrut să le repun acolo, dar nu mai vrea). Soluții?
Mulțumesc.
După vreo 3 zile de bulversare s-a reparat ca prin minune. Chestia e că nu puteam citi RSS nici în Safari de pe nici o pagină în această perioadă. Acum merge.
Salut, am si eu o problema cu OSX email, inainte le puteam citi pe toate din Inbox, acum in inbox imi ajung mesajele doar dintr-un singur email pentru a citi mesajele din celelalte emailuri trebuie sa intru pe fiecare email.
Baiatul cum imi prinde laptopul deschis incepe sa il butoneze, cred ca a din joaca a dat o comanda din tastatura, acum nu stiu cum sa il fac sa fie ca inainte.