Am nevoie la facultate, pentru un proiect, de un IDE pentru Assembly Language. Ma gandesc ca din moment ce si macurile folosesc procesoare intel nu ar trebui sa fie vreo problema ca vreau sa scriu sub mac os. Daca stiti vre-un IDE, m-ar ajuta (de cautat, am cautat si cum nu prea cunosc multe despre nu am chiar gasit). Multumesc
O să ai probleme cu afișarea rezultatelor din progrămelele în asamblare. Sub DOS poți scrie direct în memoria video sau apela o întrerupere de BIOS care să scrie pe ecran și să citească litere. Sub OSX ... mmmai greu.
Tema ar fi sa scriu un programel, sau ceva de genu in care sa afisez la alegere fie un punct cu coordonatele date, fie o dreapta ... si inca vreo 2 3 forme (o sa ma gandesc eu care, in functie de cat sunt de grele de realizat). Cum as putea sa fac asta exact? In windows emulat? Chiar nu merge in OSX? Sau necesita instalare de win in bootcamp.
Multumesc, cred ca o sa raman pe Dosbox, si daca chiar nu merge atunci o sa folosesc XP in vmware (pe ala il aveam pentru un alt proiect la scoala ... deh, orcad merge doar pe win). Multumesc inca odata.
Mersi, am luat deja dosbox, am citit putin dupa, urmeaza pe masura ce mai invat ce si cum sa si aplic. Daca mai am probleme o sa mai intreb. Multumesc.