1 din 2
1
muzica
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 25.02.06

stiti si voi un program cu care sa desparti vocea de muzica intr-o melodie?

Semnătură 

Macbook 2.0 ghz, 2gb ram, 120gb hdd (black)
iMac intel core duo 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd
iMac G5 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

numai daca e trasa pe pista separata, ceea ce ma indoiesc ca poti avea… ar insemna sa fii autorul, sau sa ai acces la master wink

de aceea si exista cei care fac negativele…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Mai exista o metoda. Daca vocea e trasa in dual stereo—adica in proportii egale pe acelasi canal—atunci se poate izola negind cele doua canale, unul fata de celalalt. In felul asta scapi de voce. Ca s-o izolezi, transformi proiectul in mono si repeti operatiunea intre negativ si pozitiv. Dar functioneaza numai in conditiile de mai sus.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK

Suna interesant: da si tu mai multe amanunte. Cu ce si cum se face ghidusia de mai sus?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

poate si o prezentare de la cineva din bucuresti la urmatoarea intalnire nu ar fi rau…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

teoretic e mai usor / practic, nu prea cred sa existe ‘material didactic’...

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures

Pe Win aveam o jucarie pe nume Samplitude, care stia sa faca operatiunea respectiva, dar acuma n-o mai am. Pe Mac e posibil sa se poata cu Cubase, dar inca n-am sapat suficient.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Se poate face cu orice aplicatie (sau plugin) care stie sa desparta semnalu stereo in M/S (mid/side).
Ii o practica obisnuita in mastering desi io inca n-am avut nevoie s-o folosesc (n-am avut de-a face cu mixaje care sa necesite m/s processing).
In acest context ideea ar fi ca vocea ii panoramata pe mijloc (mid) si deci, ar putea fi oarecum izolata. De ce oarecum? Pt ca pe mijloc mai sint si basu, toba mare, premieru etc. Deci nu o sa poti “scoate” vocea fara sa afectezi serios si celelalte instrumente. Ai nevoie de un eq care sa fie folosit in regim de band reject undeva intre 150-200 Hz pina pe la 5kHz eventual pt a putea “scapa” de voce. Dar asta, dupa cum am mai zis, o sa afecteze serios restu piesei, ceea ce nu-i tocmai recomandat. Bineinteles unele piese pot reactiona mai rau ca altele.
Daca chiar va intereseaza asa de tare smecheria asta pot pregati un tutorial pt urmatoarea intalnire (la care sper sa ajung).
Singura aplicatie pe mac care stiu sigur ca poate face asta (citeste: nu are nevoie de alte pluginuri) ii Logic Pro, desi is aproape sigur ca si Digital Perfomer tra sa aiba posibilitatea de m/s processing si probabil si ProTools, dar bineinteles ca la noi pe forum nimeni nu le foloseste deci as putea sa fac chestia asta in Logic si dup-aia o s-o arat si in Garage Band, sa sa bucure tata lumea wink
Da nu ma strofoc decit daca vreti cu tat dinadinsu.
Numa bine.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

OMU: Ne-ar place foarte mult o prezentare “cu motive muzicale” la una din intalniri.
Cum urmatoarea o sa fie despre diacritice, la ailalta din August - ce zici ?
Se mai ofera si altcineva sa mai prezinte ceva:

PS: cred că mat22e vrea să izoleze vocea lui Iaru de pe filmulețul de la ultima întâlnire de “fondul sonor”. wink

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Cu bucurie va prezint orice doriti, numa sa-mi ziceti ce v-ar placea.
Cit despre izolarea cu pricina ii ceva mai complicat, poate ar trabui schimbat localu. Io azi am avut drum pe linga Salamadra si, frate, urlau manelele atit de tare incit am crezut ca le-o dat drumu ala care conduce tramvaiu, in tramvai (!)
Chiar ma intreb, di ce va place asa de tare acolo? Vad ca sinteti (din poze) oamini seriosi, cu par carunt smile etc. Cum de v-ati aciuat pe-acolo?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK

Locatia e convenabila (la gura de metrou), preturile asemenea, gasesti mese libere, locuri de parcare. Manele nu-s tot timpul.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

sau fa-ne o alta sugestie…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

V-as face fratilor da nu prea cunosc io localurile pin Bucuresti…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

atunci, poate o sa vii odata la o intilnire…  di’nauntru se vede altfel grin

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
dacuBurebista - 05 Iulie 2006 02:37 PM

atunci, poate o sa vii odata la o intilnire…  di’nauntru se vede altfel grin

pana spre sfarsitul intalnirii cand incep manelele LOL

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pai daca tot vreti sa discutati despre muzica, eu zic ca la Salamandra gasiti si materialul didactic. LOL

Semnătură 

⌘-N

1 din 2
1