1 din 2
1
idvd
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.07.06

stie cumva cineva cum se modifica (daca se poate?)viteza de scriere a dvd-urilor ? in idvd

Semnătură 

....eu sunt mic dar cand ma fac MARE .... grin

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu cred ca se poate modifica viteza din iDVD, eventual doar cu vreun hack…
Dar poti face altceva: ii spui lui iDVD sa salveze ca imagine (ceea ce oricum e recomandabil) si apoi, dupa ce testezi imaginea si vezi ca functioneaza cum trebuie, arzi discul cu Toast, la ce viteza vrea muschiul tau.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

merci fai ramine sa-ncerc n-am mai lucrat cu imagin disk niciodata sunt novice in astea. explica-mi pe scurt in mare de fapt ce e disk image -ul cu ce se manca.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

poate putem discuta si la telefon 0745208009 . Altero trimite-mi nr tau daca e posibil.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai e simplu: dupa ce-ti faci ce-ti trebuie in iDVD, in loc sa dai Burn Disk, dai Save as Disk Image (din File). iDVD va face tot ce trebuie, in afara de arderea discului. Va rezulta o imagine de disc, pe care dai dublu click si se monteaza pe Desktop, la fel ca un disc normal. Deschizi DVD Player (sau orice alt vazator de DVDuri) si poti vedea daca DVDul a iesit cum trebuie.
Dupa care arzi imaginea cu Toast, sau Disk Utility. Cu Toast poti seta vitaza de scriere.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

acum asta incerc nu ai mess?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

viorelchiorean este numele meu pe mess sunt online acum

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Daca postezi aici problemele si intrebarile tale putem beneficia mai multi de eventualele solutii.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Asta as este, merci .  Flower Power .Sunt si eu adept !

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

se pare ca am gasit de ce nu vroia sa-mi arda proiectul pe dvd : Dupa discutie am incercat ce mi-ai zis si se pare ca marimea dvd-ului rezultat in urma compilarii era mai mare decit ce incape pe media era de 4.8 gb in loc de 4.6gb o eroare pe care am gasit-o in setarile idvd ( disc utilizat dual layer8.2gb in loc de single layer 4.2 gb) eroarea mea , pilotul a fost de vina . M-am desteptat , merci inc-o-data mult.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Pun si io o intrebare de iDVD (si iMovie)
Are idee cineva cam la cate minute de film PAL (sursa DV->iMovie) sa ma astept sa incapa pe un DVD Normal si cat pe unul DUAL Layer ?

Daca am o imensitate de film (6 ore) exista alta metoda cum pot sa o impart pe mai multe DVD-uri decat manual ?

Mersi mult.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

La calitate maxima (Best Performance in iDVD) iti incape o ora pe un DVD normal si doua pe dual. Dar daca codezi cu Best Quality atunci intra in functiune un algoritm foarte destept, care iti permite sa pui pana in 2 ore (4 pe dual). Dureaza mai mult insa. Atentie, duratele astea sunt cele totale, incluzand meniurile, slideshowurile etc.

Daca tot editezi filmul in iMovie, fa acolo mai multe proiecte (3), pe care apoi le trimiti in iDVD. Fa-le mai mici de 2 ore, ca sa ai loc si de meniuri.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.10.05
psergiu - 03 Noiembrie 2006 07:03 AM

Pun si io o intrebare de iDVD (si iMovie)
Daca am o imensitate de film (6 ore) exista alta metoda cum pot sa o impart pe mai multe DVD-uri decat manual ?
Mersi mult.

Exista o modalitate de a indesa mai mult material video pe un DVD5. Am gasit aici o metoda si cateva explicatii dar sunt valabile pentru Windows. Am testat-o si tin sa iti zic ca in teorie e totul OK dar in practica deja dupa 240-260 min se vede diferenta. Acum am pus mana pe un DVD original Matrix pe care vreau sa il analizez cap coada pentru ca pe langa 5.1 are 4h54min film (si eu m-am mirat dar are title 1 dublat; cred ca din cauza bonus features) la care se adauga meniuri. Asta pe un DVD5.

Semnătură 

iMac G3 Blueberry 350 Mhz / 384 MB RAM / 40 GB HDD / Mac OS 10.4.8 si sunt mandru de el
Barton 2,08 Ghz / 1 GB RAM / 160 GB HDD / WinXP SP2 si de el sunt mandru

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Este si pe Mac: VisualHub. (Fit up to 18 hours of video on one DVD. Play it in any standalone DVD player)
Numai ca eu nu vad nici un rost in a inghesui asa mult material pe un DVD5, cu pierdere masiva de calitate. Mai bine faci DivX, H.264…

La Matrixul tau banuiesc ca e asa: filmul e facut normal, frumos, dar bonus features sunt comprimate la greu si la rezolutie de cacao.
Daca descoperi altceva, zi-ne si noua.

edit: De pe site ul lui VisualHub poti descarca un sample sa vezi cum ar arata daca materialul ar fi comprimat pentru 18 ore. Nu e rau de loc. Dar nu am incercat “real life”.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.10.05

E ciudat rau discul… are un VBR care nu depaseste 3 Mbps. La special features am un Making the Matrix (25 min) si Follow the white rabbit care cica ar trebui sa aiba pe langa subtitrare inca un subpic care sa apara din cand in cand si care nu e altceva decat indicatia ca ar trebui sa apas si sa vad nuj ce naiba secrete ale matricei…. mi-au crapat ochii si mintea uitandu-ma din nou la film dar al naibii iepure nu a aparut (o fi inchis sezonul).
Am vazut din mostrele de la VisualHub si… hm… cea cu 18 hrs e deja exagerata :D

Later edit: Uite cam cum mi-a iesit mie un DVD Video timp total de rulare 4h57min

Semnătură 

iMac G3 Blueberry 350 Mhz / 384 MB RAM / 40 GB HDD / Mac OS 10.4.8 si sunt mandru de el
Barton 2,08 Ghz / 1 GB RAM / 160 GB HDD / WinXP SP2 si de el sunt mandru

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mda, nu pare rau. Ar trebui sa pui o scena intunecata, cu degradeuri, ca acolo se impiedica compresoarele.

Matrixul ala e sigur original? Ca am avut si eu unul d-asta de cica sa urmaresc rabbitu’... da’ am zis ca nu-i ca nu l-au pus ucrainienii…

PS Pune-ti si tu 10.4.8. (daca n-ai uitat sa-ti updatezi semnatura)

1 din 2
1